Архів новин

02 февраля 2021

«Тепер ми з вами на одному кораблі», – представники Французької Делегації на зустрічі з Сергієм Гайдаєм щодо реконструкції Попаснянського водоканалу

Голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з делегацією Посольства Французької Республіки в Україні та представниками французьких компаній для обговорення поточних питань, пов’язаних з реалізацією проєкту реконструкції КП «Попаснянський районний водоканал».

На Луганщині лабораторно підтверджено 38 нових випадків COVID-19. Від ускладнень померли ще три особи

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – вісім, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 12, Біловодський район – одне, Міловський – п’ять, Попаснянський – чотири, Сватівський – одне, Станично-Луганський – два, Старобільський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 976 осіб.

З них одужали – 11 874 (197 за останню добу); лікуються – 1 702 (228 – стаціонарно, 1 474 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 516 дітей віком до 17 років. З них одужали – 461.

Луганщина попрощалась з молодшим сержантом Романом Дзюбенко

Сьогодні у селищі Вільхове відбулось поховання військовослужбовця Романа Дзюбенко. З ним попрощались рідні, близькі, друзі, представники влади та небайдужі.

Роман народився 13 жовтня 1994 року. Родом із прифронтового селища Вільхове Станично-Луганського району. Відслужив строкову. У серпні 2018 року підписав контракт на службу в ЗСУ. На війні – з 2019 року.

«Молодший сержант, військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. кошового Івана Сірка був веселий, завжди допомагав, нікого не кидав у біді», – так про нього згадують побратими.

До будівництва доступного житла у Сєвєродонецьку долучиться Міжнародна організація з міграції

Про це стало відомо під час зустрічі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з координатором житлової програми Міжнародної організації з міграції Конрадом Клосом.

Посилені карантинні обмеження дозволили зменшити в області рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію втричі, – брифінг

Про це повідомив заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов під час пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 2 лютого.

Він зазначив, що якщо у період із 22 до 31 грудня середня кількість хворих в області складала 183,6, а на початку локдауну – 126,6, то по його завершенні (у період із 24 січня до 1 лютого) – усього 56,1.

Будьте пильні під час перетину залізничних колій

У 2020 році на залізничних переїздах України сталося 66 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло вісім осіб та 28 осіб травмовано. Рівень аварійності на залізничних переїздах збільшився на 1,5 %, кількість осіб загиблих у дорожньо-транспортних пригодах на залізничних переїздах України зменшилась на 27,3 %, кількість травмованих осіб збільшилося на 40,0 %. При цьому всі випадки дорожньо-транспортних пригод сталися через ігнорування водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху, в частині перетину залізничних переїздів.

Кількість професійно-технічних закладів – скоротиться, але якість освіти підвищиться

Також під час апаратної наради розглянуто питання забезпечення якості професійної (професійно-технічної) освіти шляхом оптимізації мережі закладів та модернізації освітнього середовища. Доповідачем з цієї теми виступив директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 57 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 1 лютого, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 4,4 га території області у Станично-Луганському, Попаснянському районах та у м. Лисичанськ.

Під час обстеження було виявлено та вилучено 57 артилерійських снарядів та 1 гранату.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Найчастіше громадяни комунікують з владою через обласний контактний центр

«Минулого року понад дві тисячі громадян звернулися до облдержадміністрації, ще майже 18 тисяч - до обласного контактного центру. Це свідчить про підвищення довіри жителів Луганщини до обласної влади, – під час апаратної наради зауважив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай. – Спілкуватись з людьми важливо, щоб запобігти маніпуляціям наших опонентів. Люди різні, але ми маємо почути кожного».

Про роботу державної установи «Луганський обласний контактний центр» розповіла керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна.

Сергій Гайдай: вразливі категорії населення захищені державою від стрімкого зростання тарифів

Влада захистила найбільш вразливі категорії населення від неконтрольованого зростання тарифів. Це підкреслив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

«Захистити населення від зростання цін на енергоносії в умовах карантину та осінньо-зимового періоду – таке завдання поставив Володимир Зеленський. І воно було виконане – вже встановлено фіксовану ціну на електроенергію та обмежено граничну ціну на газ для побутових споживачів. Це дозволило запобігти підвищенню тарифів майже вдвічі», – наголосив очільник Луганщини.

Затверджено Порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії

1 лютого 2021 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 64 «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії», якою затверджено Порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії.

Порядком передбачено надання компенсації побутовим споживачам електричної енергії (крім тих, які отримують житлову субсидію), для яких діяв до 31 грудня 2020 року знижений тариф, і які використовують електроенергію для опалення, а також дитячим будинкам сімейного типу, багатодітним та прийомним сім’ям.

Щодо механізму компенсації споживачам, які використовують електроопалення

Коментар заступника Міністра енергетики України Юрія Бойка щодо механізму компенсації населенню, яке використовує електроопалення.