Архів новин

03 февраля 2021

Батальйон імені Героя України Сергія Губанова отримав свій бойовий прапор

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у врученні бойового прапора батальйону  поліції «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова. Також у заході взяли участь заступники Голови Національної поліції України Олександр Фацевич і Вадим Троян та начальник ГУ Нацполіції в Луганській області Олег Григоров.

Увага! Оголошення

5 лютого 2021 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 09:00.

Лабораторно підтверджено 61 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще три людини

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 17, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 27, Міловський район – три, Попаснянський – чотири, Сватівський – два,  Старобільський – шість.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 037 осіб.

З них одужали – 12 054 (180 за останню добу); лікуються – 1 580 (217 – стаціонарно, 1 363 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 518 дітей віком до 17 років. З них одужали – 465.

«Шахтарі – це головні люди у нашій області, тому я повинен знати як вони працюють», – Сергій Гайдай вперше спустився у шахту

Обговорити з керівництвом проблеми підприємства, вручити ключі від квартири багатодітній родині шахтаря-переселенця та на власні очі побачити умови праці під землею приїхав на шахту «Карбоніт» ДП «Первомайсьвугілля» очільник області Сергій Гайдай.

«Оскільки я – голова Луганської облдержадміністрації, а шахтарі – це головні люди у нашій області, я повинен знати, як ви працюєте», – звернувся він до працівників «Карбоніту».

Сергій Гайдай нагадав, що минулого разу під час зустрічі йшлося про можливість виділення житла шахтарям-переселенцям саме тут, у Золотому.

На Луганщині СБУ виявила два схрони з артилерійськими снарядами та гранатометними пострілами

Зі схованки, облаштованої у лісосмузі поблизу селища Нижньотепле Станично-Луганського району, правоохоронці вилучили 47 артилерійських снарядів, 16 пострілів для ручного протитанкового гранатомета, 9 гранат Ф-1 і майже 200 одиниць набоїв різного калібру.

В іншому схроні, який співробітники СБУ виявили у Старобільському районі на околиці селища Половинкине, під невеликим шаром ґрунту зберігалося понад 100 одиниць гранатометних пострілів ВОГ-17.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності учасників незаконних збройних формувань до закладення схронів.

На Луганщині припинено трансляцію проросійських телеканалів «112 Україна», «NewsOne» та «Zik», – Сергій Гайдай

Рішенням РНБО та Президента Володимира Зеленського накладено санкції на Тараса Козака – формального власника телеканалів «112 Україна», «NewsOne» і «Zik».

Тож, відсьогодні на Луганщині припинена трансляція цих пропагандистських проросійських телеканалів.

Цьогоріч на Луганщині вже проведено понад 1800 досліджень на антиген коронавірусу

За останній місяць в області виконано 1844 дослідження на виявлення антигенів коронавірусу, з них сімейними лікарями – 1262.

Позитивні результати виявилися у 283 випадках (15,3 %).

Слід зазначити, що результат швидкого аналізу можна дізнатися протягом 15 хвилин.

При отриманні позитивного тесту проводять ще дослідження методом ПЛР.

Однак якщо людина до цього була визначена контактною із захворілим раніше, то відповідний діагноз встановлюється без ПЛР-дослідження, тобто за результатами тесту на антиген.

Підтримка породіль та розвиток туристичної галузі – у полі зору обласної влади

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська у рамках робочої поїздки відвідала Сватівський район. Там вона ознайомилась з роботою акушерсько-гінекологічного відділення РТМО, а також провела виїзну нараду, присвячену перспективам розвитку внутрішнього туризму.

Під час відвідування районного пологового будинку Катерина Безгинська оглянула умови праці акушерів-гінекологів і взяла участь у врученні породіллі «пакунка малюка».

Президент увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо фізичної та юридичних осіб

Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Всеукраїнські вебінари для представників бізнесу

Мінекономіки спільно з Радою бізнес-омбудсмена заплановано проведення низки Всеукраїнських вебінарів для представників бізнесу з найбільш болючих питань, а саме: податкові і митні питання; дії правоохоронних органів, державних регуляторів та місцевих органів влади.

Цільовою аудиторією є суб’єкти підприємництва, бізнес асоціації, працівники місцевих органів влади до повноважень яких належать питання розвитку бізнесу.

Приєднатись до участі у вебінарах можливо заповнивши реєстраційні форми за посиланнями:

Понад 6200 жителям Луганщини мають зробити щеплення проти коронавірусу на першому етапі вакцинації, на другому – ще майже 20 000

Міністерством охорони здоров’я України визначено, що на І етапі вакцинації підлягають працівники мобільних бригад, медичні працівники, які надають допомогу хворим на коронавірус, а також ті, хто проводить лабораторні дослідження, працівники системи екстреної медичної допомоги, та деякі інші категорії.

Загалом в області це 6 251 особа. Про це повідомив заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов. Понад 75 % з них вже згодні на проведення щеплення.