Архів новин

05 февраля 2021

Світові фахівці та українські посадовці дадуть відповіді на питання щодо COVID-19

8-10 лютого триватиме Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді». Захід відбудеться за участі Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, представників Уряду, Верховної Ради України за підтримки Всесвітньої організації здоров’я, UNICEF та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Один спортсмен на п’єдесталі Олімпійських ігор може зробити набагато більший внесок у мир на нашій землі, аніж купа політиків, – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у відкритті фінальної гри обласного освітнього пізнавального заходу серед школярів «Брейн-ринг – Луганщина олімпійська». Цей захід присвячено 25-річчю Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

«Ми втілили всі проекти, які планували з ПРООН. Попереду ще багато роботи», – Сергій Гайдай на засіданні наглядової ради

Очільник Луганщини Сергій Гайдай взяв участь в онлайн засіданні наглядової ради Програми ООН із відновлення і розбудови миру.

Як зазначила у вітальному слові постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева, 2020 рік був безпрецедентний у викликах: окрім військових дій у Луганській і Донецькій областях, додалася ще й пандемія коронавірусу. Карантинні заходи вплинули на ці дві області найбільше. Зважаючи на це, Програма ООН із відновлення і розбудови миру продовжила свою діяльність для того, щоб посприяти відновленню місцевої економіки та покращити стан людей.

Бджолярі області розвиватимуть племінні пасіки за підтримки міжнародників

Це вирішили на нараді з бджолярами, які бажають створити племінні пасіки з розведення українських степових бджіл і готові взяти участь у проєкті USAID «Економічна підтримка Східної України».

Тож, більше десяти бджолярів Луганщини розпочнуть роботу за цим напрямом на своїх пасіках з бджолосім’ями.

Вони отримали необхідні роз’яснення від експертів у галузях тваринництва, бджільництва тощо.

Слід також зазначити, що ще в січні в області відбулася відеоконференція, на якій обговорювалося питання перспективи створення племінних пасік в рамках відповідного проєкту USAID.

Літнім людям допомагають сплачувати за комунальні послуги дистанційно

Кабінет Міністрів України подовжив до 31 грудня 2021 року термін реалізації експериментального проєкту щодо формування навичок та популяризації дистанційної оплати житлово-комунальних послуг серед одержувачів пенсій та грошової допомоги.

Інформаційна платформа «Допомога поруч» (https://dopomoga.msp.gov.ua/) запрацювала з 10 квітня 2020 року.

Лабораторно підтверджено 39 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 11, Рубіжне – п’ять, Сєвєродонецьк – шість, Кремінський район – три, Міловський – п’ять, Новопсковський – два, Попаснянський – чотири, Станично-Луганський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 153 осіб.

З них одужали – 12 259 (89 за останню добу); лікуються – 1 490 (219 – стаціонарно, 1 271 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 523 дитини віком до 17 років. З них одужали – 469.

Срібну та дві бронзові нагороди вибороли спортсмени області на всеукраїнській першості з настільного тенісу

У Чернігові відбувся чемпіонат України вищої категорії (серед дорослих) з настільного тенісу.

Призові місця здобули гравці з Києва, Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Чернігівської та Львівської областей.

Наші спортсменки, зокрема, вибороли три нагороди.

Так, Вероніка Матюніна, Софія Шередега, Іоланта Євтодій, Олена Чернявська та Віолетта Афанасьєвська у складі жіночої команди підкорили третю сходинку п’єдесталу.

В активі жіночої пари Іоланта Євтодій – Вероніка Матюніна також бронзовий здобуток.

За минулий рік підприємці Луганщини перерахували до держбюджету понад 1,25 мільярда гривень ПДВ

У 2020 році юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону перерахували до державного бюджету 1 млрд 250 млн 134,5 тис. гривень податку на додану вартість.

Ця сума перевищила обсяг надходжень 2019 року на 300 млн 533,3 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

На Луганщині погодили показники регіонального замовлення для закладів профосвіти на 2021-2023 роки

Засідання Регіональної ради професійної освіти провела заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона наголосила, що пріоритетними завданнями закладів професійної освіти та профільного департаменту облдержадміністрації є якість підготовки кваліфікованих робітничих кадрів, відповідність її обсягів регіональним потребам та раціональне використання коштів обласного бюджету.