Архів новин

08 февраля 2021

Увага! На Луганщині очікується ускладнення погодних умов

За інформацією Луганського обласного центру з гідрометеорології, вночі 9 лютого 2021 року в області очікується значний сніг. Вранці та вдень ожеледь. Протягом доби 9 лютого в Луганській області та місті Сєвєродонецьк очікується посилення північно-східного вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий).

У разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням дорожнього руху на дорогах державного значення, просимо звертатись до чергових диспетчерів служб в області за телефонами: (064) 524-11-25, (050) 305-16-49.

У Мінреінтеграції відбулась нарада щодо комплексної модернізації інженерних мереж Попаснянського водоканалу

В Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відбулась робоча нарада під головуванням першого заступника Міністра Ростислава Замлинського з делегацією французьких дипломатичних представників та фахівців консорціуму Razel/Vinci в рамках реалізації інвестиційного проєкту щодо залучення фінансування від Уряду Франції для відновлення та модернізації мереж водопостачання та водовідведення в Попаснянському районі Луганської області, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації та військового конфлікту.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 8 лютого 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 395,17 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 10 лютого;

- установи банків – по 8 лютого.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Фінал конкурсу «Учитель року – 2021» відбудеться дистанційно

Третій тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» буде проведений у дистанційному режимі.

Фінальні змагання в номінаціях «Керівник закладу освіти» та «Математика» відбудуться з 1 до 9 квітня, в номінаціях «Трудове навчання» та «Українська мова та література» – з 14 до 22 квітня.

Залежно від номінації, учасники проходитимуть наступні випробування: 

Земельна реформа на старті: чому фермери Луганщини виграють від скасування мораторію на продаж землі

За даними Держгеокадастру на 2021 рік, понад 1 млрд га у Луганській області є приватною власністю, а державної — 2 млн га. Однак мораторій на продаж не дає селянам змоги розпоряджатися власністю та отримувати ринкові прибутки.
Через те що продати землю неможливо, орендна плата є низькою, адже немає балансу між попитом і пропозицією. Середня вартість оренди землі в Україні – 3,5 тис. грн за гектар. Утім навіть такі гроші дають далеко не завжди. Вільний ринок землі — це можливість сформувати на селі середній клас і зменшити трудову міграцію.

Запрошуємо взяти участь у літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»

Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги й Організація українських націоналістів оголошують про проведення щорічного Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг» (Олена Теліга).

Сергій Гайдай: під час протидії COVID-19 ми вирішуємо проблеми, що існували в системі охорони здоров’я десятиріччями. Це позиція Президента

Про це голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай зазначив, коментуючи події Всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» за участі Президента України Володимира Зеленського.

До заходу очільник Луганщини Сергій Гайдай та його заступниця Катерина Безгинська долучилися в онлайн форматі.

За останню добу на Луганщині лабораторно підтверджено 14 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – сім, Рубіжне – п’ять, Сєвєродонецьк – одне, Попаснянський район – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 254 осіб.

З них одужали – 12 338; лікуються – 1 504 (208 – стаціонарно, 1 296 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 526 дітей віком до 17 років. З них одужали – 471.

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померли 412 людей.

За січень місцеві бюджети Луганщини отримали понад 300 мільйонів гривень

Протягом січня 2021 року до місцевих бюджетів перераховано 301,7 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 39,5 млн гривень.

Важливо, що зростання показників досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 204,3 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з січнем минулого року більше на 33,1 млн гривень. Єдиного податку надійшло 54,8 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 1,2 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Громадам, які хочуть створити ЦНАПи або покращити їх роботу, допоможе програма «U-LEAD з Європою»

Служба Експертної Підтримки ЦНАП, що працює в рамках напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою», приймає заявки на інституційну допомогу до 1 березня 2021 року.

Громади можуть отримати: