Архів новин

09 февраля 2021

Рішення про виплату допомоги по частковому безробіттю на періоду карантину в центрах зайнятості Луганщини прийняті для 4041 роботодавця на 5785 працівників, – брифінг

Про це розповів директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський сьогодні, 9 лютого, на пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Підбиваючи підсумки минулого року, він повідомив, що середньооблікова кількість штатних працівників у листопаді становила 103,3 тис. осіб. У порівнянні з відповідним періодом 2019 року її збільшено на 3,1 тис. осіб.

Крім того, кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості області, зросла на 6,7 % та становила 3,7 тис. 83,8 % вакансій укомплектовані.

Будівництво дороги Н-26 «Чугуїв – Мілове» дає фермерам упевненість у перспективах розвитку АПК

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Біловодський район. Там він завітав до ТОВ «Племінний завод «Біловодський», який він відвідував на початку своєї каденції – у грудні 2019 року.

«Українці будуть взимку з теплом і гарячою водою без зайвого навантаження на їх бюджет», – Сергій Гайдай на пресконференції щодо врегулювання тарифів

В облдержадміністрації відбулася спільна пресконференція голови ОДА Сергія Гайдая та керівника військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександра Стрюка щодо підписання меморандуму про врегулювання тарифів.

Нагадаємо, Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води підписано сьогодні, 9 лютого, між Кабінетом Міністрів України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і мерами українських міст.

За останню добу на Луганщині лабораторно підтверджено 49 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 15, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – 12, Міловський район – п’ять, Новопсковський – два, Попаснянський – п’ять, Станично-Луганський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 303 осіб.

З них одужали – 12 450 (112 за останню добу); лікуються – 1 440 (216 – стаціонарно, 1 224 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 527 дітей віком до 17 років. З них одужали – 471.

Кабінет Міністрів України, НКРЕКП, «Нафтогаз» та мери міст підписали Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води українцям

З ініціативи Президента України Володимира Зеленського у вівторок підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України, що забезпечить стале проходження цього опалювального сезону та підготовку до наступного.

Піротехніками в Луганській області виявлено та вилучено 82 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 8 лютого, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 4,02 га території області у м. Сєвєродонецьк, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час проведення робіт було виявлено та вилучено 82 артилерійських снаряди і 15 гранат.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Цивільному населенню при виявленні вибухонебезпечного пристрою необхідно:

Цьогоріч до зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 545 мільйонів гривень податків і зборів

Протягом січня 2021 року платники регіону спрямували до зведеного бюджету 545,8 млн гривень.

Це на 87,6 млн гривень більше, ніж у січні минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 244 млн гривень. У порівнянні з показниками за 2020 рік надходження зросли на 48,1 млн гривень.

Серед основних платежів до державного бюджету перераховано 88 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору; 124,2 млн гривень податку на додану вартість; 1,5 млн гривень податку на прибуток підприємств; 1,9 млн гривень акцизного податку.

СБУ на Луганщині попередила нелегальне ввезення і збут в Україні контрафактних цигарок

Служба безпеки України заблокувала кілька схем ввезення і збуту в Україні контрафактних підакцизних тютюнових товарів з ОРЛО.

За даними досудового слідства, нелегальний канал діяв на Луганщині. Троє місцевих мешканців налагодили поставки на мирну територію України контрафактних цигарок, виготовлених на виробничих потужностях так званої «ЛНР». Фальсифікат ділки переправляли через річку Сіверський Донець та зберігали в кількох схованках у лісосмузі. Збували підробку до мереж роздрібної торгівлі по всій країні.