Архів новин

16 февраля 2021

Сергій Гайдай передав рятувальникам три автоцистерни та дві аварійно-рятувальні машини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистій передачі спеціального автотранспорту підрозділам ГУ ДСНС у Луганській області.

Лабораторно підтверджено 26 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще чотири людини

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – чотири, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – 13, Новоайдарський район – одне, Новопсковський – одне, Попаснянський – п’ять, Сватівський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 546 осіб.

З них одужали – 12 843 (66 за останню добу); лікуються – 1 269 (175 – стаціонарно, 1 094 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 540 дітей віком до 17 років. З них одужали – 490.

Облдержадміністрація вирішує питання включення тестування на антиген до переліку медичних послуг НСЗУ, – коментар директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Стогнієва

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації працює над забезпеченням механізму фінансування пунктів безкоштовних тестувань на COVID-19, які мають запрацювати на усіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду, про це повідомив журналістам директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

Формат відносин громадянського суспільства із державою потребує якісного та комплексного «перезавантаження», - Сергій Гайдай заслухав звіт про виконання «Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області»

«В умовах політичного транзиту – зміни владних команд – на усіх рівнях, формат відносин громадянського суспільства із державою також  потребує якісного та комплексного «перезавантаження», – зазначила директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Альбіна Кушелева, звітуючи про реалізацію  «Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки».

Заборгованість із заробітної плати на Луганщині знизилася до мінімальних показників за останні 6 років

За сумою заборгованості на 01.01.2021 серед 24 областей та м. Київ Луганська область посіла 16 місце, в порівнянні з відповідним періодом попереднього року, коли Луганщина займала передостаннє 24 місце.

За інформацією Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації, на підконтрольній державній владі території області заборгованість із заробітної плати складає 36 244,8 тис. грн, що на 79 % менше, ніж у попередньому місяці. Це найменша сума за останні 6 років на підконтрольній Уряду території області.

На Луганщині поліцейським офіцерам громад вручили сертифікати та ключі від службових автомобілів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та начальник Головного управління Національної поліції в Луганській області Олег Григоров провели нараду щодо продовження розбудови інфраструктури та впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Захід,  участь у якому взяли керівники територіальних відділів поліції регіону, поліцейські офіцери та голови територіальних громад, відбувся у приміщенні ГУНП в Луганській області.

Минулоріч в області 622 дитини із 248 сімей, які перебували в складних життєвих обставинах, отримали необхідну допомогу і залишилися в своїх родинах, – брифінг

Підсумки діяльності Луганського обласного відділення «Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» Україна за 2020 рік підбиті сьогодні на пресбрифінгу в облдержадміністрації.  

Як наголосив національний директор цієї організації Сергій Лукашов, головною особливістю її діяльності є комплексний підхід до проблеми сирітства. Тобто, це робота не лише з наслідками, а й над профілактикою: «В першу чергу, ми намагаємося зберегти рідну для дитини родини».

Понад 316 тисячам жителів Луганщини підвищені пенсії у 2020 році

Сьогодні, 16 лютого, апаратну нараду провів голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Під час заходу підбито підсумки діяльності органів ПФУ на Луганщині за минулий рік.

Про це доповіла начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона, зокрема, поінформувала, що нарахування та виплата пенсій в регіоні здійснюється 339,1 тис. пенсіонерів, в тому числі 148,4 тис. внутрішньо переміщених осіб.

На фінансування пенсійних виплат спрямовано 17,3 млрд гривень.

На Луганщині перевірили суб’єкти господарювання, які надають послуги особам похилого віку та особам з інвалідністю

15 лютого під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова відбулося заключне засідання Урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі, що сталася 21 січня 2021 р. м. Харкові. В режимі онлайн до заходу долучився голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

За словами Олексія Черниша, харківська трагедія не є виключенням, така ситуація могла і може виникнути в будь-якій області, тому потрібно вивчити всі причини і наслідки.

Шановні сєвєродончани! Дорогі працівники ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот»!

Щиро вітаю вас із 70-ю річницею офіційного введення в експлуатацію цього славетного підприємства.

Становлення та розвиток Сєвєроднецька безпосередньо пов’язані з «Азотом». Бо історія цього флагмана вітчизняної хімічної галузі – це літопис самого міста.

Недарма «Азот» став містоутворюючим підприємством. Саме сєвєродончани наполегливою завзятою працею розбудовували завод та своє улюблене місто. Життя родинних династій були віддані цій шляхетній справі. 

Місцеві громади Луганщини у січні отримали від спрощенців майже 55 млн гривень єдиного податку

Протягом січня 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 54,8 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 22,7 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 3,1 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 29 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 1,2 млн гривень.

Мінрегіон: будівництво радіотелевізійної вежі в Попаснянському районі – серед найцікавіших державних проєктів цьогоріч

Загалом на засіданні Конкурсної комісії з відбору проєктів регіонального розвитку були прийняті рішення про фінансування у 2021 році 28 з них, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету в рамках секторальної бюджетної підтримки на загальну суму 133,2 млн гривень.

Як зазначають в Міністерстві розвитку громад та територій, проєкти розвитку регіонів були й залишаються пріоритетом для держави.

Серед найбільш цікавих проєктів, які фінансуватимуться в цьому році, – «Будівництво радіотелевізійної передаючої станції в Попаснянському районі Луганської області».