Архів новин

18 февраля 2021

«Результати роботи Сергія Гайдая на займаній посаді на благо області продуктивні та помітні» – Сватівська міська рада звернулася до Президента України та голови Верховної Ради України щодо недопущення дій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в області

Сьогодні, 18 лютого, відбулося засідання третьої сесії Сватівської міської ради.

Під час заходу Сватівський міський голова Віта Сліпець виступила із зверненням стосовно того, що в засобах масової інформації, в соціальних мережах від деяких народних депутатів України від Луганщини надходять заяви щодо відставки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Лікарі стануть лауреатами нагороди «Світло Справедливості» за моральне, духовне та етичне лідерство. Підтримаємо жительку Луганщини!

В Українському католицькому університеті сьогодні, 18 лютого, відбудеться VIII Церемонія вручення нагороди «Світло Справедливості». Цього року лауреатів обирали серед медиків, які є прикладом щоденної жертовності, особливо під час пандемії.

Нагороду отримає й представниця Луганщини – завідувач інфекційним відділенням КУ «Рубіжанська центральна міська лікарня» Ольга Мартиненко.

В Луганській області буде реалізовано проект «Норвегія-Україна» з адаптації військовослужбовців

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні «круглого столу» щодо початку реалізації проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) у Луганській області.

Цьогоріч Держархів Луганщини оцифровуватиме документи Національного архівного фонду генеалогічного характеру

Сьогодні відбулось розширене засідання колегії Державного архіву Луганської області.

У її роботі взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Під час засідання підбиті підсумки роботи архівних установ області та визначені пріоритетні завдання на 2021 рік.

Уперше в режимі відеоконцеренцзв’язку до роботи колегії долучилась заступниця голови Державної архівної служби України Лариса Левченко.

Змінено порядок підтвердження періодів роботи до 2004 року, що зараховуються до стажу для призначення пенсії, на розташованих на тимчасово окупованих територіях підприємствах

Набула чинності постанова правління Пенсійного фонду України від 12 листопада 2020 року № 21-1 «Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 10 листопада 2006 року № 18-1».

Зокрема, внесені зміни до Порядку підтвердження періодів роботи, що зараховуються до стажу для призначення пенсії.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 82 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 17 лютого, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,7 га території у Попасняньскому та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 35 артилерійських снарядів, 23 мінометних міни, 22 гранати, два інженерних боєприпаси.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Оголошено громадські обговорення проєкту Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки

Департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації повідомляє про оприлюднення проєкту розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про затвердження Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва
на 2021-2023 роки» і оголошує громадські обговорення проєкту Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки.

Лабораторно підтверджено 34 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 11, Рубіжне – п’ять, Сєвєродонецьк – 14, Попаснянський район – три, Сватівський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 631 особи.

З них одужали – 13 200 (292 за останню добу); лікуються – 994 (171 – стаціонарно, 823 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 545 дітей віком до 17 років. З них одужали – 505.

У січні Луганщина перерахувала до бюджету 2 млн гривень податку на прибуток

Упродовж січня 2021 року платники регіону спрямували до зведеного бюджету України 2 млн гривень податку на прибуток.

Так, державний бюджет отримав 1,5 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 0,5 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

У ЦНАПах надаватимуть послуги соціального характеру

Мінцифра працює над тим, щоб громадяни могли отримати всі адміністративні послуги в єдиному місці — у ЦНАПі.

Тому команда Мінцифри спільно з експертами проєкту SURGe взяла участь у підготовці змін, розроблених Мінсоцполітики, до переліку адмінпослуг органів виконавчої влади, які надаються через ЦНАП.

17 лютого Уряд підтримав ініціативу щодо розширення переліку адмінпослуг та затвердив зміни до Переліку, затвердженого розпорядженням КМУ від 16 травня 2014 р. № 523. 

Україна з наступного тижня повертається до адаптивного карантину

Україна повернеться до моделі адаптивного карантину, коли в межах області встановлюватиметься той чи інший рівень карантинних обмежень залежно від епідемічної ситуації.

Із 24 лютого 2021 року на всій території України почне діяти адаптивний карантин. Рішення Уряд ухвалив з одноденним доопрацюванням.

Передбачається чотири рівні епідемічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення. Рішення набуде чинності за тиждень, тому всі українці матимуть змогу завчасно з ним ознайомитись.