Архів новин

22 февраля 2021

Заступник керівника Офісу Президента: Триває робота над підготовкою програми фінансового лізингу на житло під 5%

Міністерство фінансів України спільно з профільними комітетами Верховної Ради розробляє програму фінансового лізингу на житло в межах 5% річних. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

«Фінансовий лізинг – це окрема програма, якою також займається Міністерство фінансів разом з профільними комітетами Верховної Ради. Ми будемо мати іпотеку під 7% і фінансовий лізинг, сподіваємося, під 5%», – зазначив він.

Заступник міністра оборони нагородив представників Луганщини та Донеччини відзнакою «За сприяння Збройним Силам України»

Заступник міністра оборони Ігор Старобінський нагородив представників Луганської та Донецької областей відзнакою МО України «Медаль «За сприяння Збройним Силам України». Церемонія нагородження пройшла у Краматорську сьогодні, 22 лютого.

Глава держави: Цьогоріч планується розпочати зведення аеропорту на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що цього року планується знайти місце для будівництва та почати проектування аеропорту, який забезпечив би цивільне авіасполучення для Донецької та Луганської областей. Про це він розповів під час інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

Президент: Інфраструктура – це ставлення держави до своїх людей

Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура» окреслив основні напрямки розвитку та розбудови інфраструктури для перетворення України на країну, комфортну для людей.

Глава держави зауважив, що сфера інфраструктури занепадала понад 20 років.

Він нагадав, що у його передвиборчій програмі важливим пунктом було створення комфортної країни.

Лабораторно підтверджено 12 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – п’ять, Рубіжне – три, Кремінський район – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 751 особа.

З них одужали – 13 406; лікуються – 898 (164 – стаціонарно, 734 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 549 дітей віком до 17 років. З них одужали – 513.

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 11,4 %.

Луганщина очікує рішення Уряду щодо розподілу коштів ДФРР-2021 – від області представлено 21 проєкт на понад 220 мільйонів

У Києві голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у засіданні комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

Під час заходу при Міністерстві розвитку громад та територій України очільником Луганщини представлено перелік проєктів від нашої області. Загалом їх 21 на загальний обсяг доведеного Мінрегіоном індикативного показника 221,5 млн гривень.

Олексій Чернишов: 500 об’єктів соціальної інфраструктури увійшли в Програму «Велике будівництво» в 2021 році

Програма Президента «Велике будівництво» не зупиняється, а навпаки – активно розвивається. Адже минулий рік довів ефективність програми по кожному напряму. Цього року напрям соціальних об’єктів програми розширений проєктами будівництва та відновлення лікарень і об’єктів культури.

В 2021 році до «Великого будівництва» включено 500 об’єктів. Це 95 шкіл, 70 садочків, 80 спортивних об’єктів, 200 амбулаторій. Вперше до програми включені 35 лікарень та 20 культурних об’єктів. На реалізацію цих проєктів планується спрямувати 9 млрд грн.

Оприлюднені рекомендації школам для роботи під час адаптивного карантину з 24 лютого

На сайті Міністерства освіти і науки оприлюднено рекомендації для закладів загальної середньої освіти. Документ роз’яснює особливості роботи шкіл під час адаптивного карантину з 24 лютого і наголошує на пріоритетах роботи закладів у цей період.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Уряду № 104, з 24 лютого до 30 квітня 2021 року на всій території України запроваджено адаптивний карантин.

Упродовж січня жителям області повернуто 4,3 млн гривень ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За січень 2021 року платники податків Луганщини подали 12 заяв про повернення суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку.

Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 11,7 млн гривень. За аналогічний період минулого року подано дев’ять заяв на загальну суму 8,7 млн гривень.

Із цього приводу вже проведено дев’ять камеральних перевірок, ще три тривають. За результатами по одній заяві встановлено наявність підстав для проведення документальної позапланової виїзної перевірки.

СБУ викрила схему з розкрадання бюджетних грошей через штучне завищення тарифів на опалення лікарень та шкіл Луганщини

Служба безпеки України викрила масштабну оборудку на теплопостачанні лікарень, шкіл та інших соціальних установ Кремінського району Луганщини. За попередніми даними учасники схеми вивели у тінь понад 4 мільйони гривень.

За попередніми даними досудового розслідування, протиправну діяльність організував керівник місцевої комерційної структури. Використовуючи свої зв’язки серед колишніх посадовців райдержадміністрації, він забезпечив підконтрольному підприємству замовлення на теплопостачання об’єктам соціальної сфери району.

Автошлях Н-26 до Мілового відновлюватимуть цьогоріч

У поточному році за «Національним проєктом «Велике будівництво» плануються ремонт дороги Н-26, що є одним із пріоритетів діяльності Укравтодору на Луганщині.

Нагадаємо, що в Харківський області у минулому році на дорозі Н-26 Чугуїв – Мілове вже здали в експлуатацію 68,4 км. На черзі –  оновлення більше 100 км цього автошляху на Луганщині.

В нашій області ця дорога пролягає через місто Сватове, села Містки, Калмиківка, Підгорівка, місто Старобільськ, смт Біловодськ і закінчується в смт Мілове. 

Луганська область другий рік поспіль посіла 2 місце за рейтингом дотримання виконавчою владою вимог та принципів державної регуляторної політики

Державною регуляторною службою України підбито підсумки виконання у 2020 році місцевими органами виконавчої влади вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та проаналізовано виконання процедур підготовки, прийняття та відстеження результативності дії регуляторних актів, а також стан виконання вимог та принципів державної регуляторної політики.