Архів новин

23 февраля 2021

СБУ оголосила у розшук учасника «МДБ ЛНР», причетного до катувань цивільного населення

Служба безпеки України оголосила у загальнодержавний розшук учасника НЗФ «МДБ ЛНР», який причетний до катувань цивільного населення в ОРДЛО.

Контррозвідники та слідчі СБУ встановили, що колишній працівник органів внутрішніх справ України наприкінці 2015 року приєднався до проросійських терористів. Наразі він обіймає посаду «оперативного співробітника МДБ ЛНР» та безпосередньо сприяє функціонуванню окупаційного режиму.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 23 лютого 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 1382,25 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 25 лютого;

- установи банків – по 23 лютого.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Спортсмени Луганщини завоювали Кубок України зі стрибків у воду

З 14 по 21 лютого у Києві відбувся відкритий Кубок України зі стрибків у воду, який проходив у СК «Центр спорту Ліко». Відкритий Кубок України – став першим міжнародним стартом у новому сезоні та за його підсумками і буде сформована команда України на квітневий Кубок світу в Токіо, де розіграються ліцензії на Олімпійські ігри та чемпіонат Європи з водних видів спорту, що запланований на травень у Будапешті.

У цих змаганнях взяли участь 90 учасників з 6 країн. А саме – із Вірменії, України, Білорусі, Болгарії, Грузії та Сербії.

Лабораторно підтверджено 47 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 20, Кремінський район – одне, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – три, Попаснянський – одне, Сватівський – одне, Троїцький – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 798 осіб.

З них одужали – 13 535 (129 за останню добу); лікуються – 813 (166 – стаціонарно, 647 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 550 дітей віком до 17 років. З них одужали – 516.

Луганщина використала 99 відсотків держсубвенції на підвищення якості освіти «Нова українська школа»

Про це повідомлено сьогодні, 23 лютого, під час засідання колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

У її роботі взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона, насамперед, подякувала освітянам області за високі результати в навчанні дітей та молоді за підсумками 2019-2020 навчального року, досягнуті у період реформування сфери. Більш того, із початком пандемії педагогам довелося навчати за новими формами.

Уряд ФРН виділив 10 млн євро на розвиток соціальних послуг у громадах на сході України

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розширює проект СПІЛЬНО, спрямований на розвиток послуг для сімей із дітьми у громадах на сході Україні. Протягом наступних двох років Німецький уряд через Німецький банк розвитку (KfW) виділить для реалізації проекту 10 млн євро. 

В Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19

Вчора, 22 лютого 2021 року, Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування.

Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

Вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield.

За минулу добу піротехніки області вилучили 60 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 22 лютого, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3 га території у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 60 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: 33 артилерійських снаряди, 19 мінометних мін, 12 гранат та 2 інженерних боєприпаси.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Уряд схвалив рішення про індексацію пенсій на 11 відсотків із 1 березня

22 лютого 2021 року Уряд прийняв постанову «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році».

Відповідно до постанови у 2021 році індексація пенсій буде проведена з 1 березня.

Програма Президента «Велике будівництво» цьогоріч розширюється «Великою реставрацією», залізничними перевезеннями та напрямком житлового забезпечення – Кирило Тимошенко

Програма Президента України «Велике будівництво» цьогоріч розшириться та опікуватиметься розробкою доступних умов для купівлі українцями житла. Нова державна політика у сфері житлового забезпечення реалізовуватиметься через компанію «Укрфінжитло». Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Він зазначив, що в центрі «Великого будівництва» стоїть забезпечення комфорту громадянина як під час мандрівок країною, так і в умовах проживання.

Президент підписав закон щодо зниження ставки ПДВ для деяких видів аграрної продукції

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» № 1115-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17 грудня 2020 року. 

У січні бізнесом Луганщини сплачено 4 мільйони гривень екологічного податку

За січень 2021 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 4 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 1 млн гривень, до державного бюджету – 3 млн гривень.

Слід зазначити, що станом на січень 2021 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.