Архів новин

26 февраля 2021

СБУ розпочала досудове розслідування теракту у селищі Хутір Вільний на Луганщині

Слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактом загибелі мешканця Луганщини через дистанційне мінування населеного пункту учасниками незаконних збройних формувань.

За попередніми даними, терористи здійснили дистанційне встановлення протипіхотних осколкових мін натяжної дії ПОМ-2 на території житлового сектору селища Хутір Вільний Сєвєродонецького району. Від вибуху однієї з них на подвір’ї приватного домоволодіння загинув місцевий житель.

До уваги представників громадськості

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Цього дня українці вшановують мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Та герої живуть поруч. Коли у минулому році Луганщину спіткала ще одна трагедія – дві страшні пожежі, небайдужі люди, справжні народні герої, ризикуючи життям, стали на її порятунок пліч-о-пліч із рятувальниками ДСНС, бійцями ЗСУ та Національної поліції. Вони також мають бути вшановані!

Із 1 березня автоматично перерахують пенсії

Збільшення виплат у березні стосується громадян, які отримують пенсію за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника та за вислугою років.

Згідно з Порядком проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» застосовано коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11 (11%).

Мінімальне підвищення виплат становитиме 100 гривень.

Лабораторно підтверджено 31 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – вісім, Кремінський район – сім, Міловський – одне, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – сім, Попаснянський – два, Старобільський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 927 осіб.

З них одужали – 13 754 (143 за останню добу); лікуються – 713 (177 – стаціонарно, 536 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 555 дітей віком до 17 років. З них одужали – 524.

Звернення Президента України з нагоди Дня спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя

Дорогі громадяни!

Рівно сім років тому, 26 лютого 2014 року, в українському Сімферополі відбувся найчисленніший мітинг на підтримку територіальної цілісності України, у якому взяли участь десятки тисяч кримчан.

На згадку про їхню громадянську позицію та мужність 26 лютого оголошено в Україні Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Ми ніколи не забудемо події семирічної давнини.

Крим був серцем України. Сонячним, добрим, світлим.

Запрошуємо на онлайн-семінар «Програми пільгового фінансування та підтримки бізнесу»

Семінар, який відбудеться 4 березня, організовує Клуб Ділових Людей України в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». 

Проєкт фінансується спільно урядом Федеративної Республіки Німеччини 
та Європейським Союзом і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Кирило Тимошенко розповів про новий рівень співпраці з місцевою владою

Цілий ряд проєктів у 2021 році продовжить розпочату торік тісну співпрацю державної влади і регіонів у сфері розвитку інфраструктури України. Про це сказав під час засідання Ради розвитку громад і територій заступник голови Офісу Президента України, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

У січні платники податків Луганщини перерахували 25 мільйонів за користування надрами

У січні 2021 року до зведеного бюджету України надійшло 25 млн гривень рентної плати за користування надрами.

Крім того, за цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 232,2 тис. гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 1,4 тис. гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 23,4 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Представлено план заходів з оптимізації мережі закладів фахової передвищої та професійної освіти

У Сєвєродонецьку відбулася нарада керівників закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти за темою «Особливості діяльності закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти в умовах децентралізації».

На початку заходу директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк підбив підсумки діяльності закладів професійної та фахової передвищої освіти Луганщини в 2020 році.

Сергій Гайдай на засіданні Ради розвитку громад та територій розповів про плани щодо розвитку Луганщини у 2021 році

«Попри військову агресію РФ в області будуть відремонтовані всі основні дороги», - запевнив голова Луганської обласної державної адміністрації -керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Також він розповів про декілька амбітних проєктів з розвитку інфраструктури Луганщини, зокрема: будівництво залізничної колії, будівництво обласної лікарні, якої досі не було в регіоні та відновлення Попаснянського водоканалу. Голова облдержадміністрації зазначив, що для останнього вже залучено 75 млн євро.