Архів новин

01 марта 2021

Відбулося засідання Української частини Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії

В онлайн форматі відбулося засідання Української частини Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, сьогодні, 1 березня.  

Його відкрив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Участь у засідання взяла заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування у Луганській області з 1 по 5 березня

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

1 березня (9.00-15.00) – м. Золоте Попаснянського району;

2 березня (9.00-15.00) – с. Трьохізбенка Новоайдарського району;

3 березня (9.00-15.00) – с. Світличне Попаснянського району;

4 березня (9.00-15.00) – смт Нижнє Попаснянського району;

В області лабораторно підтверджено 10 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – одне, Рубіжне – одне, Кремінський район – два, Новоайдарський – п’ять, Попаснянський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 987 осіб.

З них одужали – 13 860; лікуються – 665 (165 – стаціонарно, 500 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу на Луганщині захворіло 556 дітей віком до 17 років. З них одужали – 528.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 20,8 (при пороговому 60).

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 100-річчя Луганського національного університету імені Тараса Шевченка

Шановні викладачі, студенти та випускники Луганського національного університету імені Тараса Шевченка! За 100 років свого існування Університет пройшов великий шлях розвитку, незмінно гуртуючи навколо себе кращих представників освіти, культури та мистецтва Луганщини і Слобожанщини, створюючи вагомий внесок у наукову та просвітницьку справу України. Тисячі випускників по всьому світу з теплотою та вдячністю згадують свою Альма матер і ефективно використовують отримані в університеті знання в різноманітних сферах життя.

Головне, що медики задоволені відновленими лікарнями, бо саме їм тут працювати , – Сергій Гайдай у Біловодську та Старобільську

Об’єкти охорони здоров’я у цих двох населених пунктах проінспектував голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай під час робочої поїздки 1 березня.

Їх відремонтовано за проєктом «Emergency» за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, куди увійшли загалом п’ять приймальних відділень опорних лікарень Луганщини. Роботи обійшлися майже в 40 мільйонів гривень.

Державна програма «Доступна іпотека 7%»

Сьогодні відбулося підписання перших договорів між банками та позичальниками на отримання кредитів за Державною програмою «Доступна іпотека 7%».

Протягом 2021 року скористатися Програмою зможуть щонайменше 5 тисяч сімей. І це далеко не межа: за умови попиту і сприятливого ринку держава готова забезпечити право українців на доступне житло і в більших обсягах вже у поточному році.

Переваги програми:

Вісім медалей завоювали юні спортсмени Луганщини на Всеукраїнському турнірі зі стрибків у воду

Три золотих, три срібних та дві бронзові медалі вибороли спортсмени Луганської області на Всеукраїнському турнірі «Юні зірки» зі стрибків у воду, що відбувся у м. Харкові.

Наші спортсмени отримали такі результати:

Коновалов Максим - золота нагорода - вишка 5 м;

Крижановська Нонна - золота нагорода - трамплін 1 м;

Коновалов Максим - золота медаль - трамплін 1 м;

Крижановська Нонна - срібна нагорода - вишка 5 м;

Григоренко Варвара - срібло - трамплін 1 м;

Коновалов Максим - срібна нагорода - трамплін 3 м;

Президент: Ми налаштовані успішно втілити дієву судову реформу, щоб в Україні працювали лише чесні, незалежні та справедливі суди

В Україні буде реалізовано дієву судову реформу, яка гарантуватиме право кожного громадянина на чесний, незалежний та справедливий суд. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя» у Києві.

Глава держави нагадав, що провести судову реформу обіцяла кожна влада в Україні, але в результаті суди залишалися нереформованими, корумпованими та неефективними.

Всесвітній день дикої природи відзначають 3 березня

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН на 68-й сесії проголосила 3 березня (день підписання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), у 1973 році) Всесвітнім днем дикої природи.

Тема цьогорічного Всесвітнього дня дикої природи «Ліси та засоби до існування: підтримка людей та збереження планети» відзначає центральну роль лісів та їх екосистемних послуг у забезпеченні добробуту сотень мільйонів людей у всьому світі.