Архів новин

02 марта 2021

Володимир Зеленський і Шарль Мішель зустрілися з представниками міжнародних гуманітарних місій на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський і Президент Європейської ради Шарль Мішель поспілкувалися з  представниками міжнародних гуманітарних місій на КПВВ «Щастя».

Володимир Зеленський і Шарль Мішель оглянули мобільний Центр надання адміністративних послуг, подарований у межах Програми розвитку ООН. Мобільний центр дає змогу надавати якісний сервіс людям, які не можуть дістатися до стаціонарних будівель ЦНАПів. Зокрема, це літні мешканці прифронтових населених пунктів.

ЄС запроваджує нову програму підтримки економічного розвитку та надання державних послуг на Донбасі

Усі зусилля Української держави спрямовані на те, щоб українці на тимчасово окупованих територіях зберігали надійні, зручні та безпечні канали зв’язку з Батьківщиною. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час спільної з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем заяви для ЗМІ на КПВВ «Щастя» в межах робочої поїздки на Луганщину.

«Україна робить усе можливе, щоб наші громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, відчували максимальну підтримку держави», – наголосив він.

Президент: Присутність на лінії розмежування лідера ЄС демонструє, що Україна не залишається наодинці у прагненні до миру

Президент України Володимир Зеленський і Президент Європейської ради Шарль Мішель оглянули Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) на контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) «Щастя» у Луганській області.

ЦНАП обладнаний відповідно до сучасних вимог, у ньому створено комфортні умови як для персоналу, так і для клієнтів. Центр надає 84 адміністративні послуги. Зокрема, це державна реєстрація речових прав, бізнесу, послуги соціального характеру та послуги пенсійного забезпечення.

Із лютого Уряд запровадив нову державну допомогу для фізичних осіб – підприємців

Постановою Кабінету Міністрів України від 03.02.2021 №74 запроваджено новий вид державної допомоги – по частковому безробіттю.

Вона виплачуватиметься паралельно з іншою допомогою по частковому безробіттю, яка передбачена на період дії карантину.

Надаватиметься допомога центрами зайнятості за зверненням роботодавців на працівників у разі, якщо у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції, що триває від 3 до 6 місяців, вимушено скоротилася тривалість робочого часу не менше як 20% працівників.

На Луганщині від COVID-19 провакциновано 180 осіб

Про це розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв, відповідаючи на запитання журналістів.

«На Луганщині вже провакциновано 180 осіб. До кінця доби кількість людей, яких щеплять, збільшиться, – наголосив він. – Важливо, що на сьогодні в області не зафіксовано жодного випадку, який міг би свідчити про алергічні реакції».

Юрій Стогнієв нагадав, що вакцинація є добровільною, та зазначив, що до листа очікування може записатися кожен громадянин України.

Володимир Зеленський: Європейські партнери підтримують Україну у проведенні судової реформи та вдосконаленні судової системи

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що найближчим часом підпише указ щодо реалізації трирічної Стратегії розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства, яка була презентована під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя».

Президент вакцинувався від COVID-19 на Донбасі разом з військовими

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський вакцинувався від коронавірусної хвороби COVID-19.

Глава держави зробив щеплення на території військового мобільного госпіталю № 59 разом з військовими лікарями та захисниками, які виконують бойові завдання на передовій і вже проходять планову вакцинацію.

Військовослужбовці, з якими вакцинувався Президент, розповіли, що перед процедурою всім провели огляд – поміряли температуру, тиск та сатурацію. Після щеплення всі почувалися добре.

В області лабораторно підтверджено 32 нових випадки COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – вісім, Сєвєродонецьк – дев’ять, Марківський район – одне, Міловський – одне, Новоайдарський – три, Новпсковський – чотири, Попаснянський – три, Сватівський – одне, Станично-Луганський – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 019 осіб.

З них одужали – 13 905 (45 за останню добу); лікуються – 651 (172 – стаціонарно, 479 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу на Луганщині захворіло 556 дітей віком до 17 років. З них одужали – 528.

За минулу добу піротехніки Луганщини вилучили 25 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 1 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,71 га території в Станично-Луганському районі та поблизу міста Сєвєродонецьк.

Загалом виявлено та вилучено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 25 артилерійських снарядів, дві гранати та два інженерних боєприпаси.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Запрацював портал з питань вакцинації vaccination.covid19.gov.ua

Інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 важливо отримувати з надійних джерел. Такими є офіційні ресурси Міністерства охорони здоров’я України.

Зараз до них додається ще один – портал з питань вакцинації    https://vaccination.covid19.gov.ua, де можна дізнатися деталі про процес вакцинації, її етапи, а також отримати вичерпні відповіді на всі питання, що стосуються вакцин. Про це під час брифінгу сказав заступник Міністра охорони здоров’я України Ярослав Кучер.

На Луганщині вакцинують людей похилого віку

Так, 1 березня розпочалася вакцинація працівників та підопічних у Сватівському обласному будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів.

У цьому закладі першому з десяти обласних стаціонарних установ системи соціального захисту Луганщини мобільною бригадою проведено перший етап вакцинації від COVID-19.

Перед добровільною вакцинацією для працівників та підопічних, яких вакцинують, організовано обов’язковий медичний огляд у лікаря, який збирає дані анамнезу та остаточно вирішує питання.

 

Глава держави підписав закон щодо надання допомоги з часткового безробіття на період карантину або надзвичайної ситуації

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 47-1 Закону України «Про зайнятість населення» щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом Міністрів України» № 1212-IX, який Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2021 року.

Чинне українське законодавство передбачає надання допомоги з часткового безробіття на період карантину для застрахованих осіб, які втратили частину доходу через обмежувальні заходи, пов’язані з протидією поширенню COVID-19.