Архів новин

03 марта 2021

Коли Сергій Гайдай каже про ремонт доріг – це не «просто асфальт», – Президент України Володимир Зеленський

Про це він зазначив на нещодавньому засіданні Ради розвитку громад та територій.

Та під час публічного звіту за 2020 рік голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай не зосереджував значної уваги на тому, що вже зроблено. Хоча за «Національним проєктом «Велике будівництво» Луганщина є однією з кращих за реалізацією та якістю виконання робіт: із 21 об’єкта повністю відновлено 20. Ще один є перехідним.

Лабораторно підтверджено 47 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – чотири, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – 18, Кремінський район – шість, Марківський – три, Новопсковський – одне, Попаснянський – чотири, Сватівський – чотири, Станично-Луганський – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 066 осіб.

З них одужали – 13 953 (48 за останню добу); лікуються – 650 (183 – стаціонарно, 467 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу на Луганщині захворіло 563 дитини віком до 17 років. З них одужали – 532.

Спільно з агропідприємствами розроблено оптимальну структуру посівних площ сільгоспкультур врожаю-2021 на Луганщині

До порядку денного апаратної наради також було включено питання підготовки та проведення цьогорічного комплексу весняно-польових робіт.

Про це розповів директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Він зазначив, що Департаментом спільно з агропідприємствами розроблено оптимальну структуру посівних площ сільськогосподарських культур врожаю-2021 на Луганщині. Перевагу надано озимій пшениці та соняшнику, економічно вигідним для вирощування в нашій природно-кліматичній зоні культурам.

Показники доходів місцевих бюджетів Луганщини минулоріч виконані на 105 відсотків, – апаратна нарада

Стан виконання місцевих бюджетів за 2020 рік проаналізовано на апаратній нараді в облдержадміністрації. Захід провів очільник Луганщини Сергій Гайдай.

На початку засідання голова облдержадміністрації повідомив присутнім, що ним підписані розпорядження про призначення керівників чотирьох міських військово-цивільних адміністрацій Луганщини.

Так, Гірську міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області очолив Олексій Бабченко.

Як можна порахувати життя дитини? – Сергій Гайдай про важливість гуманітарного розмінування

Голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у засіданні «круглого столу» за темою «Стратегічне планування та розробка національної програми протимінної діяльності».

Захід відбувся в рамках візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні та Проєктного координатора ОБСЄ в Україні щодо протимінної діяльності в Луганській області.

На Луганщині контррозвідка СБУ викрила колишнього учасника угруповань бойовиків

Контррозвідка Служби безпеки України викрила у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань, причетного до бойових дій проти сил АТО. За оперативними даними, зловмисник транспортував бойовиків на позиції для обстрілу українських військових.

Встановлено, що мешканець смт Станиця Луганська у 2014 році приєднався до НЗФ. Серед іншого, його залучали до чергування на незаконних блокпостах бойовиків. Також він забезпечував пропускний режим на в’їзді до тимчасово непідконтрольної українській владі території Луганщини.

Реєстрація на основну сесію ЗНО завершується 5 березня

5 березня – останній день, визначений для відправлення поштою реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

Слід зазначити, що дату подання документів до регіонального центру оцінювання якості освіти визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті.

Регіональні центри опрацьовуватимуть реєстраційні документи, отримані після 5 березня, однак за умови, що вони відправлені у встановлені терміни.

Документи в регіональних центрах оцінювання якості освіти опрацьовують у міру їх надходження, але не довше ніж протягом 10 робочих днів.

Оголошується набір на тренінг для власників мікро- та малого бізнесу, підприємців-початківців Луганської області

Громадська організація «Покровська Ліга ділових та професійних жінок» в рамках проєкту «Підвищення конкурентоспроможності бізнесу і можливостей працевлаштування вразливого населення Донецької і Луганської областей» оголошує набір для участі у тренінгу для власників мікро- та малого бізнесу, підприємців початківців, які:

Хто і як створює Національну стратегію безбар’єрного простору України

До роботи над Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору долучилося вже понад 150 експертів з усієї України. Вони працюють в тематичних групах за шістьма напрямками, охоплюючи різні сфери безбар’єрності: від фізичної до цифрової. Пакет експертних пропозицій стане основою проєкту Нацстратегії безбар’єрності.

Імпульсом до створення Національної стратегії безбар’єрності стала “Велика розмова про безбар’єрність”, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.