Архів новин

04 марта 2021

На Луганщині розпочато виплату перерахованих пенсій – їх отримають 310 тисяч жителів області

Сьогодні на Луганщині розпочато виплату березневих пенсій з урахуванням перерахунку, проведеного згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 року № 127 «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році».

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійні виплати автоматично перераховані 310 тисячам жителів області.

Загалом на фінансування пенсій за березень 2021 року Головним управлінням Пенсійного фонду України у Луганській області буде спрямовано 1,6 млрд гривень.

За державними соціальними програмами минулоріч в область надійшло 1,9 мільярда гривень

Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Вона зазначила, що протягом 2020 року соціально обслуговано 31,3 тис. осіб, у тому числі у сільській місцевості  – 18,3 тис. осіб.

Минулого року розвитку соціальних послуг в органах місцевого самоврядування в умовах децентралізації приділялася значна увага.

Так, загальний рівень охоплення соціальними послугами осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах, має позитивну динаміку в порівнянні з попереднім роком (2020 – 98,1%, 2019 – 96,3%).

Сергій Гайдай привітав жінок з Міжнародним жіночим днем та пообіцяв навчити чоловіків романтиці

У Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 березня. Привітав жінок голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Лабораторно підтверджено 53 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще сім хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – чотири, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – 18, Кремінський район – дев’ять, Марківський – два, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – п’ять, Попаснянський – два, Станично-Луганський – два, Старобільський – два, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 119 осіб.

З них одужали – 13 995 (42 за останню добу); лікуються – 654 (180 – стаціонарно, 474 – амбулаторно).

Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен висловив готовність до розвитку співпраці з Луганщиною

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з координатором проєктів ОБСЄ в Україні Генріком Вілладсеном.

Під час заходу очільник Луганщини наголосив: «Вчора представники російсько-окупаційної адміністрації зробили заяву щодо виходу сторони з мирного процесу, що тягне за собою серйозні наслідки. Існує висока вірогідність військового загострення на сході України. Наразі ми спостерігаємо за ситуацією, проте життя на Луганщині не зупиняється».

Вакцинація проти COVID-19 не припиняється попри посилення карантинних обмежень в деяких областях України

Міністерство охорони здоров'я України нагадує, що попри посилення карантинних обмежень у зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 в країні триває вакцинація від коронавірусної хвороби.

Оголошення про проведення конкурсу на укладення угод про відпрацювання не менше трьох років у державних і комунальних закладах освіти, що розташовані у сільській місцевості або селищі міського типу Луганської області, у 2021 році

1. Організатором конкурсу на укладення угод про відпрацювання не менше трьох років у державних і комунальних закладах освіти, що розташовані у сільській місцевості або селищі міського типу Луганської області, у 2021 році є Департамент освіти і науки облдержадміністрації.

2. Конкурс проводиться відповідно до прогнозованої потреби щодо фахівців з вищою (фаховою передвищою) освітою педагогічних спеціальностей у сільській місцевості або селищі міського типу області, визначеної виконавчими органами сільських або селищних рад та узагальненої організатором.

Через антену, супутник і онлайн — державний телеканал «Дом» значно розширив мовлення

Державний телеканал «Дом» із 1 березня збільшив свою присутність як у Криму, так і на Донбасі, вийшовши на супутник Astra і включивши 10 нових передавачів.

Державний мовник став ближчим до жителів тимчасово окупованих територій завдяки збільшенню кількості передавачів аналогового та цифрового сигналу вздовж лінії зіткнення на Донбасі.

Із 1 березня на Луганську область працюють п'ять передавачів, на Донецьку — сім, а на Крим — шість. Загалом їх 18. Завдяки цьому «Дом» бачать майже всі міста тимчасово окупованої території.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 30 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 3 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,61 га території у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено шість артилерійських снарядів, 21 гранату, один підривник й два інших вибухонебезпечних предмети.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Денис Шмигаль: Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року

Національна економічна стратегія-2030 – це амбітна візія України в майбутнє і дорожня карта, що змінить країну. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 3 березня.

Прем’єр-міністр відзначив знаковість затвердження НЕС-2030 на річницю роботи Уряду та зауважив, що це перший такий фундаментальний документ за всю історію України.

Під час засідання Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року з доопрацюванням.