Архів новин

05 марта 2021

На Луганщині лабораторно підтверджено 50 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – чотири, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 18, Біловодський район – два, Кремінський – 13, Міловський – одне, Новоайдарський – одне, Новопсковський – одне, Попаснянський – одне, Сватівський – два, Старобільський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 169 осіб.

З них одужали – 14 061 (66 за останню добу); лікуються – 635 (176 – стаціонарно, 459 – амбулаторно).

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 5 березня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 400,12 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 9 березня;

- установи банків – по 8 березня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

На Луганщині триває вакцинація від COVID-19

У Рубіжному співробітники інфекційного відділення КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» першими у місті пройшли щеплення проти COVID-19.

Завідувач інфекційним відділенням лікарні Ольга Мартиненко наголосила: «Це приклад відповідального ставлення до власного здоров’я та тих, хто поруч. Пишаюся своїм колективом!»

Також вона пообіцяла інформувати громадськість про перебіг поствакцинального періоду.

Піротехніками області за добу вилучено 55 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 5,01 га території у Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 28 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін, 14 гранат та один інженерний боєприпас.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

До уваги бізнесу! У грудні 2020 року було проведено списання податкового боргу платникам податків

Верховною Радою України прийнято Закон України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», який 08.12.2020 підписано Президентом України та 09.12.2020 опубліковано в офіційному виданні «Голос України» № 228.

В України з’явився офіційний веб-сайт Ukraine.ua

Тепер Україна має свій офіційний вебсайт Ukraine.ua. Це онлайн-портал про Україну, яка надихає та вражає. Тут кожен, перебуваючи на будь-якому континенті, може познайомитися з Україною і прийняти рішення приїхати сюди вчитися, інвестувати чи подорожувати.

Вебсайт створений, щоб світ дізнався про справжню Україну: креативну, динамічну, інноваційну. Країну різноманіття та чарівної природи. Країну свободи та гідності. Країну, у якій тисячолітня історія та культура доповнені амбітним баченням майбутнього.

Президент підписав закон, яким запроваджується електронний облік трудової діяльності

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» № 1217-IX, який Верховна Рада ухвалила 5 лютого цього року.

Документ запроваджує облік трудової діяльності працівників в електронній формі, використання цих відомостей для підтвердження наявного стажу роботи для укладення трудового договору, призначення пенсій тощо.

Запрошуємо учнів взяти участь у XV Всеукраїнському конкурсі шкільних малюнків «Мої права»

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення за участі Української молодіжної правничої асамблеї, Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», Української асоціації  підтримки творчої молоді та за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби запрошують учнів закладів загальної середньої освіти України віком до 18 років взяти учать XV (ювілейному) Всеукраїнському конкурсі шкільних малюнків «Мої права», з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та 30-річниці Незалежності України.