Архів новин

09 марта 2021

Укрпошта почала приймати e-документи в Дії для отримання посилок

Відділення Укрпошти почали приймати електронні документи в застосунку Дія для отримання внутрішніх відправлень із післяплатою на суму від 5000 грн та міжнародних посилок із післяплатою, а також для приймання та виплати поштових переказів (в тому числі переказів післяплати та митних платежів). Раніше, щоб одержати такі відправлення, потрібно було долучити паперові копії документів, що посвідчують особу. Зараз достатньо мати електронні документи у застосунку Дія, який встановлено на смартфоні клієнта.

На Луганщині від COVID-19 вже щеплено 1120 осіб, – брифінг

Ці дані повідомив заступник генерального директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов під час пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Серед 1 120 людей провакциновано 434 медпрацівники. Жодного ускладнення на сьогодні не зафіксовано. Загалом протягом І етапу щеплення зроблять 6 600 особам, на ІІ – 19 900.

Майже за рік в області виявлено 15 246 випадків захворюваності на коронавірус.

Серед них п’ятеро людей перехворіли повторно. Це три жінки і два чоловіки віком 27, 47, 57 років, 61 рік і 62 роки.

Катерина Безгинська: у всіх органах влади на місцях мають бути визначені заступники голови, у повноваженнях яких – забезпечення рівних прав жінок та чоловіків

Про впровадження в області ґендерної політики йшлося на пресбрифінгу, що відбувся в облдержадміністрації сьогодні, 9 березня.

Про це розповіла заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, яка курує зазначене питання.

Вона підкреслила, що у всіх органах влади на місцях мають бути визначені уповноважені особи (координатори) із забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на рівні заступника голови.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування у Луганській області з 8 по 12 березня

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

8 березня – вихідний; 

9 березня (9.00-15.00) – с. Трьохізбенка Новоайдарського району;

10 березня (9.00-15.00) – м. Золоте Попаснянського району;

11 березня (9.00-15.00) – смт Тошківка-1 Попаснянського району;

Consultant’s Digest: підбірка корисної інформації для підприємців, експортерів та консультантів в експорті

Четвертий випуск Consultant’s Digest – це мікс корисної інформації та цікавих історій співпраці з українськими компаніями для виходу на зовнішній ринок чи інтенсифікації експорту на вже опанованому.

В цьому дайджесті розкриваються наступні тематики:

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 9 березня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 487,27 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 11 березня;

- установи банків – по 9 березня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Його життя – це приклад боротьби за волю, – Сергій Гайдай вшанував пам'ять Тараса Шевченка до 207-ї річниці від дня народження Кобзаря

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку з нагоди 207-ї річниці від дня народження.

На Луганщині лабораторно підтверджено 14 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – три, Рубіжне – п’ять, Марківський район – три, Новопсковський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 246 осіб.

З них одужали – 14 120, лікуються – 648 (184 – стаціонарно, 464 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу на Луганщині захворіли 565 дітей віком до 17 років. З них одужали – 541.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 19,0 (при пороговому 60).

Інформація щодо списання податкового боргу за заявою платника податків

Законом України від 4 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»  підрозділ 10 розділу ХХ Податкового кодексу України доповнено пунктом 23 такого змісту:

Президентське подружжя вшанувало пам’ять Тараса Шевченка

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували пам’ять Тараса Шевченка з нагоди 207-ї річниці з дня народження видатного українського поета й художника.

Володимир та Олена Зеленські поклали квіти до пам’ятника Кобзареві у Києві.

«Творчість та життєва позиція Тараса Шевченка завжди єднали українців навколо боротьби за цінності свободи та справедливості. Його Заповіт пройшов крізь століття і продовжує залишатися актуальним у наші дні», – сказав Глава держави.

У 2021 році в Укравтодорі планують відновити більше 370 кілометрів доріг Луганщини

Так, значний обсяг коштів на ремонт доріг у 2021 році надасть Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

За ці кошти на Луганщині цьогоріч заплановано ремонт понад 170 км автошляхів.

Серед них ділянка протяжністю 12 км автодороги Н-26 Чугуїв – Мілове (через Старобільськ) на ділянці км 136+000 – км 148+000.

Ремонт на магістралі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ очікується на двох ділянках: км 16+600 – км 86+600 (протяжністю 70 км) та км 93+400 – км – 145+075 (протяжністю 51,6 км).

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 630 мільйонів

Протягом січня-лютого 2021 року до місцевих бюджетів області надійшло 631,1 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 91,1 млн гривень. Важливо, що зростання досягнуті з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 439,6 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з січнем-лютим минулого року більше на 68,4 млн гривень. Єдиного податку надійшло 97,4 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 8 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області