Архів новин

10 марта 2021

Гендер і стать – це одне й те саме? У Сєвєродонецьку відкрито експозицію Арт-інсталяції «ConstructGender»

З нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля 10 березня відбулася презентація Арт-інсталяції «ConstructGender» від художниці Алевтіни Кахідзе. Участь у заході взяла заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

На Луганщині переймаються долею осіб, які страждають від домашнього насильства

У Кремінній заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська і заступник Міністра соціальної політики Ольга Ревук взяли участь у відкритті притулку для жінок із дітьми, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, та денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим особам «Розірви коло».

Кирило Тимошенко: на «Велику реставрацію» виділено рекордні 2 мільярди гривень

На програму відновлення об’єктів культурної спадщини «Велика реставрація» виділено рекордну суму в історії України - 2 млрд гривень. На деяких об’єктах роботи вже почалися і їхні темпи будуть зростати.

Про це у своєму виступі на Всеукраїнському форумі «Україна 30.Культура. Медіа. Туризм» заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко.

Тренінг для представників Луганщини щодо організації підготовчих курсів для вступників з тимчасово окупованих територій відбудеться наприкінці березня

Участь у тренінгу «Організація та промоція підготовчих курсів» можуть брати:

- працівники центрів довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи, приймальних комісій та освітніх центрів «Донбас/Крим-Україна», відділів маркетингу та зв’язків із громадськістю, закладів вищої освіти Донецької та Луганської областей та інших регіонів; 

- представники уповноважених закладів загальної середньої освіти, що співпрацюють з освітніми центрами, та представники громадських організацій, які працюють з молоддю з тимчасово окупованих територій та прифронтових районів.

Лабораторно підтверджено 74 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 11, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – 20, Біловодський район – два, Білокуракинський – одне, Кремінський – сім, Марківський – шість, Новоайдарський – шість, Новопсковський – чотири, Попаснянський – чотири, Сватівський – дев’ять, Старобільський – два, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 320 випадках.

З них одужали – 14 194 (74 за останню добу), лікуються – 647 (181 – стаціонарно, 466 – амбулаторно).

Бізнес та громадськість Луганщини можуть долучитися до команди впровадження смарт-спеціалізації в нашому регіоні

Стратегію розвитку Луганської області на 2021-2027 роки розроблено відповідно до вимог діючого законодавства з урахуванням засад смарт-спеціалізації.

Наступним кроком впровадження смарт-спеціалізації в області є проведення процесу підприємницького відкриття, який полягає в пошуку інноваційних пріоритетів у відібраних для смарт-спеціалізації видах економічної діяльності та формування плану заходів щодо стимулювання розвитку обраних пріоритетів.

Актуальний коментар: збільшення звернень щодо домашнього насильства свідчить про довіру постраждалих до органів влади; явище перестає бути приватним

Про запроваджені заходи з надання підтримки жінкам, чоловікам і дітям, постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, та вирішення інших гендерно обумовлених питань поінформувала заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.  

Сьогодні в світі задля ефективного планування та розподілення фінансових ресурсів застосовується інструмент ґендерно орієнтованого бюджетування. На Луганщині за підтримки партнерів у громадах області створено відповідних 12 робочих груп.

Сергій Гайдай: своєчасно вакцинувавшись, ми втримаємо третю хвилю COVID-19

Два тижні тому на Луганщині розпочалася вакцинація від коронавірусу. За цей час щеплення отримали понад 1340 людей. З них 220 за останню добу.

«Нам важливо своєчасно провести вакцинацію. Особливо для людей, які увійшли до першої та другої черг. Це – лікарі, які надають допомогу хворим на COVID-19, мешканці та персонал інтернатних установ, наші військові», – зазначив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Презентовано напрацювання до проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

Презентація пропозицій до проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні відбулася на засіданні міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та першої леді Олени Зеленської.

Цьогоріч до зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 1,2 млрд гривень податків і зборів

Протягом січня-лютого 2021 року платники регіону спрямували до зведеного бюджету 1 млрд 204,4 млн гривень. Це на 264,5 млн гривень більше, ніж у січні-лютому минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 573,3 млн гривень. У порівнянні з показниками за аналогічний період 2020 року надходження зросли на 173,5 млн гривень.

Пишаємося: жительку Луганщини відзначено державною нагородою

Про це йдеться в Указі Президента України № 92/2021.

За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю відзначено багатьох жінок.

Тож, головному балетмейстерові Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Ірині Сєрєковій присвоєне почесне звання «Заслужений працівник культури України».

Вітаємо!