Архів новин

11 марта 2021

Сергій Гайдай передав ключі від шести «швидких», а незабаром ще 10 автомобілів надійдуть до Луганщини

У Лисичанську голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай передав ключі від шести машин екстреної допомоги на базі Сітроен Джампер типу В.

Усі дозволені ВООЗ до екстреного застосування вакцини рятують життя

Станом на 10 березня Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила для екстреного використання 4 вакцини проти COVID-19. А саме: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Covishield (Індія), AstraZeneca/SKBio (Південна Корея), Moderna. На останніх стадіях погодження знаходяться вакцини Sinovac та Sinopharm. Також у ВООЗ є 256 вакцин-кандидатів, із них 74 вакцини – на стадії клінічних розробок.

На цьому етапі українців вакцинують Сovishield/AstraZeneca. Вона схвалена ВООЗ для екстреного використання і пройшла перевірку Європейським агентством із лікарських засобів.

ЮНІСЕФ виділить Луганщині на водозабезпечення та гігієну 55 мільйонів гривень

Сьогодні, 11 березня, відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з представниками ЮНІСЕФ в Україні.

Ольга Височина розповіла як оформити податкову знижку

Під час пресбрифінгу також розглянуто питання отримання права на податкову знижку для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, за наслідками звітного податкового року.

Лабораторно підтверджено 67 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 19, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – 28, Біловодський район – одне, Марківський – дев’ять, Новоайдарський – два, Новопсковський – два, Сватівський – два, Станично-Луганський  – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 387 випадках.

З них одужали – 14 253 (59 за останню добу), лікуються – 653 (174 – стаціонарно, 479 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу на Луганщині захворіли 570 дітей віком до 17 років. З них одужали – 548.

Про обов’язковість декларування минулорічних доходів йшлося на брифінгу

Про проведення кампанії щодо декларування доходів, отриманих громадянами у 2020 році, на пресбрифінгу в облдержадміністрації розповіла начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина.

Вона нагадала, що ця кампанія розпочата 1 січня. Останнім днем подання декларації про майновий стан і доходи цього року буде 30 квітня, а термін сплати задекларованих сум податків за цими деклараціями спливає 30 липня.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки

Для вивчення та врахування думки громадськості відповідно до вимог пункту 20 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996, Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації з 18 лютого до 9 березня 2021 року проведено електронні консультації з громадськістю щодо проєкту Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки.

Боятися треба не вакцини, а хвороби, – завідувач інфекційним відділенням рубіжанської центральної міської лікарні Ольга Мартиненко

Близько двохсот осіб за добу в області отримують щеплення від COVID-19. І щодня ці показники зростають.

Так, упродовж 10 березня провакциновано 250 осіб. Загалом по Луганщині за увесь період – 1 590. За кількістю це шостий показник серед усіх регіонів.

Вакцинація відбувається поетапно. Спочатку вакцинують усіх, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим: лікарів, військових, літніх людей,соцпрацівників.

Нагадаємо, що щеплення є добровільними й безоплатними.Всі зареєстровані в Україні вакцини – безпечні й ефективно формують імунітет.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 51 артилерійський снаряд

Протягом минулої доби, 10 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,3 га території у Попаснянському та   Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 51 артилерійський снаряд, чотири мінометні міни й три гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом Верховної Ради, народними депутатами та представниками уряду щодо важливих законопроектів на виконання програми Президента

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася традиційна нарада з Головою Верховної Ради, очільниками парламентських комітетів та іншими народними депутатами, а також з представниками Кабінету Міністрів щодо обговорення розгляду в парламенті законопроектів на виконання передвиборчої програми Глави держави. Зокрема, на пленарному тижні народні обранці розглянуть останній законопроект, який узаконить електронний паспорт у додатку «Дія». До речі, Україна – одна з перших у світі країн, що реалізувала цифровий паспорт у смартфоні.