Архів новин

16 марта 2021

В області розпочалась вакцинальна сесія проти COVID-19 публічних та громадських діячів

Першими у щепленні взяли участь директори департаментів облдержадміністрації – охорони здоров’я Юрій Стогнієв та соціального захисту населення Елеонора  Поліщук.

На цю сесію запрошуються публічні та громадські діячі, перелік яких визначений відповідними змінами до наказу МОЗ України від 11 березня 2021 року № 443.

А саме:

Луганщина сумує за загиблим захисником України

Сьогодні в Кремінній простилися з військовослужбовцем Дмитром Бухтіяровим.

Він загинув 12 березня під час виконання службового завдання в Донецькій області у зоні проведення Операції об’єднаних сил. Військовому було 45 років.

Віддав шану пам’яті загиблому жителю Кремінщини і голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Майже з початку війни на Донбасі Дмитро Бухтіяров прийняв рішення – захищати Україну від збройної агресії, відстоювати її територіальну цілісність та незалежність. Бо він не міг діяти інакше. 

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій беруть участь в експрес-курсах на Луганщині, які допоможуть при вступі до вишу, – брифінг

Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк на пресбрифінгу 16 березня.

Він також зазначив, що в 2021 році Департаментом запропоновано організувати роботу 14 освітніх центрів «Донбас – Україна» та «Крим – Україна» на базі шести закладів вищої освіти, їх відокремлених структурних підрозділів та восьми закладів фахової передвищої освіти. Зокрема, у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Старобільську та Кремінній.

У Луганській області з початку року на 47,3 % скоротилася заборгованість з виплати заробітної плати

З початку 2021 року сума заборгованості з виплати заробітної плати зросла у 19 регіонах України. Водночас, найістотніше скоротилася заборгованість у Луганській області – на 47,3 %.

На 1 лютого 2021 року сума заборгованості з виплати заробітної плати становить 29,2 млн грн, що на 52,7 % менше ніж у попередньому місяці (більше ніж половину суми заборгованості припадає на промисловість 67,1 %).

За оперативними даними на 01.03.2021 сума заборгованості складає 22,7 млн грн з них:

- державні підприємства – 9,2 млн грн;

- комунальні – 3,5 млн грн;

Українців запрошують до обговорення проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні

В Україні продовжується робота над Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору. Після презентації напрацювань експертів розпочався етап громадського обговорення проєкту Стратегії.

«Безбар’єрність має стати державною політикою та новою суспільною нормою», - переконана перша леді України Олена Зеленська, в межах ініціативи якої триває робота над Нацстратегією. До розробки документу долучилося понад 230 експертів з усієї України. Їх напрацювання були презентовані на засіданні міжвідомчої робочої групи Кабінету Міністрів та стали основою для проєкту Стратегії.

«Велике будівництво» на Луганщині крокує від автомагістралей до сільських доріг

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду облдержадміністрації.

Під час засідання директор Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв’язку ОДА Андрій Чумак розповів про план реалізації ініціативи Президента України – Національна програма «Велике будівництво» на дорогах загального користування місцевого значення на 2020-2021 роки в області».

Лабораторно підтверджено 101 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ять хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 30, Сєвєродонецьк – 29, Біловодський район – шість, Білокуракинський – сім, Кремінський – два, Марківський – сім, Новоайдарський – одне, Новопсковський – два, Попаснянський –три, Сватівський – вісім, Станично-Луганський – одне, Старобільський – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 736 випадках.

З них одужали – 14 387 (54 за останню добу); лікуються – 855 (193 – стаціонарно, 662 – амбулаторно).

За минулу добу піротехніками Луганщини вилучено 123 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 15 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України в Луганській області обстежено 3,28 га території поблизу Станиці Луганської та Попасної.

Загалом виявлено та вилучено 123 одиниці вибухонебезпечних предметів. А саме: 81 артилерійський снаряд, 13 мінометних мін, 27 гранат та 7 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

На Луганщині СБУ затримала організатора каналу постачання зброї криміналітету

Служба безпеки України заблокувала у Луганській області спроби організації систематичного збуту вогнепальної зброї та боєприпасів представникам кримінальних кіл.

Під час спецоперації правоохоронці затримали організатора протиправної діяльності на спробі продажу автомата Калашникова АКС-74У з набоями до нього,гранати Ф-1 та пістолета.

За попередньою інформацією, затриманий, раніше засуджений за вчинення тяжких злочинів, входив до складу організованого угруповання. Його учасникимають від 3 до 5 строків ув’язнення, утому числі за розбійні напади на людей.

Розпочинається моніторингове дослідження якості початкової освіти

Міністерство освіти і науки України спільно з партнерами розпочинає проведення моніторингу якості початкової освіти «Ефективність впровадження діяльнісних та ігрових методів навчання в освітній процес Нової української школи».

Це перше в Україні дослідження, що має намір проаналізувати, яким чином ігрові та діяльнісні методи навчання реалізуються в освітньому процесі початкової школи. Дослідження відбуватиметься протягом чотирьох років.