Архів новин

17 марта 2021

Обласна влада готується до пожежонебезпечного періоду та купального сезону 2021 року

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Захід було присвячено затвердженню Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області в пожежонебезпечний період 2021 року, а також Плану заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах протягом купального сезону 2021 року.

До уваги зацікавлених осіб! Для підтримки молодіжних ініціатив розроблено інтерактивну навчальну платформу

В рамках проєкту «Цифрова навчальна веб-платформа для молоді: розробка, дизайн та адаптація», що реалізується громадською організацією «Міжнародна агенція змін» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Нідерландів, Швейцарії та Швеції, було розроблено інтерактивну навчальну платформу FUNdraiser (https://fundraiser.games/ ).

СБУ заблокувала канал незаконної легалізації іноземців в Україні

Служба безпеки України заблокувала діяльність міжрегіонального угруповання, яке організувало незаконну легалізацію іноземних громадян в нашій державі. Ділки облаштували підпільну майстерню для виготовлення підроблених документів.

За попередніми даними досудового розслідування, до складу групи входили кілька громадян України. Зловмисники організували протиправний механізм легалізації в нашій державі вихідців з країн Близького Сходу. Для цього вони виготовляли зарубіжним замовникам підроблені документи, які іноземці використовували, зокрема для вступу до українських вишів.

Сергій Гайдай: відбудована лікарня в Сватовому є чудовим прикладом синергії у роботі – від команди Президента до місцевої влади

Також під час робочої поїздки очільник Луганщини перевірив якість виконання робіт у реконструйованому відділенні невідкладних станів КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня» за програмою Президента України «Велике будівництво».

Голова Cватівської міської ради Віта Сліпець, оглядаючи оновлену будівлю, зазначила: «Ми систематично, із 2015 року, наповнюємо цей медзаклад сучасним обладнанням, приймаємо на роботу медичний персонал. Ця лікарня у Сватовому є храмом здоров’я».

Наразі там працюють 49 лікарів, 121 медична сестра, 56 молодших медичних сестер.

Проведено вакцинацію проти коронавірусної хвороби у стаціонарних закладах соціальної сфери області

Так, станом на 16 березня першу дозу вакцини у восьми закладах отримали 638 осіб. Це 77 працівників та 561 мешканець.

Щеплення від COVID-19 здійснено мобільною бригадою.

Усі, хто виявив бажання вакцинуватись, пройшли обов’язковий медичний огляд у лікаря.

Усього в області діє 10 обласних стаціонарних установ системи соціального захисту.

Нова амбулаторія у Чмирівці відповідає всім сучасним вимогам, – Сергій Гайдай на відкритті медзакладу

Сьогодні, 17 березня, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай взяв участь у відкритті нової амбулаторії КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», що у Чмирівці Старобільського району.

«Амбулаторія облаштована гематологічним аналізатором, апаратом ЕКГ та іншим обладнанням, яке придбано за кошти громади. Тут працюватимуть чотири лікарі, один із яких, щоправда, на півставки. Також буде організований педіатричний прийом», – розповів голові облдержадміністрації Сергію Гайдаю генеральний директор медзакладу в Чмирівці Роман Моісеєв.

Піротехніками області вилучено 281 вибухонебезпечний предмет за минулу добу

Протягом 16 березня піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2,32 га території поблизу Станиці Луганської, Попасної, Старобільська, Рубіжного та Сватового.

Загалом виявлено та вилучено 281 одиницю вибухонебезпечних предметів. А саме: 37 артилерійських снарядів, 80 гранат, 7 інженерних боєприпасів, 1 підривник, 156 одиниць інших вибухонебезпечних предметів та 221 одиницю набоїв.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Кабмін змінив алгоритми дотацій для садівників та дотацій за кредитами для аграріїв

У 2021 році реалізація програми по підтримці розвитку галузей виноградарства, садівництва і хмелярства передбачає мінімум 1500 га нових насаджень, 500 га побудованих шпалер і 1400 га під крапельним зрошенням. 

Прийняте рішення удосконалює алгоритм спрямування коштів і оновлює процедуру подачі документів на отримання компенсації.

Зокрема, один сільгоспвиробник, скориставшись програмою, може розраховувати на фінансову підтримку в 60 млн гривень.

Так, за цією програмою передбачається компенсація витрат за:

 - придбання посадкового матеріалу - до 80 %;

Лабораторно підтверджено 110 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще троє хворих. В Україні – 289

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 13, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 41, Біловодський район – чотири, Білокуракинський – чотири, Кремінський – вісім, Марківський – 14, Новоайдарський – три, Новопсковський – три, Попаснянський – чотири, Сватівський – 11, Старобільський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 846 випадках.

З них одужали – 14 494 (107 за останню добу); лікуються – 855 (196 – стаціонарно, 659 – амбулаторно).

«Укравтодор» розпочав антикорупційний проєкт разом з ЄБРР

«Укравтодор» розпочинає спільний з ЄБРР антикорупційний проєкт. 12 березня відбулась стартова зустріч щодо розробки та впровадження Плану антикорупційних заходів для дорожньої галузі України.

«Вперше в Україні державна установа переналаштує управлінські та закупівельні практики відповідно до рекомендацій консультантів ЄБРР», – зазначили в «Укравтодорі».

Цьогоріч місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців понад 97 млн гривень єдиного податку

Протягом січня-лютого 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 97,4 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 55,2 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 8,7 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 33,5 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-лютого 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 8 млн гривень або на 8,9 %.