Архів новин

18 марта 2021

Розвиток місцевих доріг буде пріоритетом у 2021 році, – Кирило Тимошенко

Команда Президента Володимира Зеленського в цьому році зробить розвиток місцевих доріг одним із пріоритетних напрямів роботи.

Про це заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко сказав на форумі «Управління місцевими дорогами».

Триває вакцинальна сесія проти COVID-19 публічних та громадських діячів

Сьогодні першу вакцину зробили власний кореспондент національного  інформаційного агентства «Укрінформ» Михайло Бублик, головний редактор обласної газети «Луганщина. UA» Олександр Смєтанкін, журналісти цього видання Евеліна Богданова і Світлана Золотарьова, а також головний редактор НТРК «Ірта» Анна Сиротіна.  

Нагадаємо, що наказом МОЗ України від 11 березня 2021 року № 443 внесені зміни до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію в Україні у 2021-2022 роках.

Спортсменки з Луганщини вибороли призові місця на всеукраїнській першості з боксу

В Ужгороді відбувся чемпіонат України серед жінок, молоді, юніорок та дівчат з боксу.

До змагань долучилися учасники з 22 областей – загалом понад 300 спортсменів.

Луганську область представили вихованки Міловської ДЮСШ – Анастасія Куркіна та Євгенія Медведєва.

За результатами Анастасія Куркіна (в/к 52 кг) здобула ІІ місце, як і Євгенія Медведєва (в/к 75 кг). Крім того, дівчата увійшли до складу збірної команди України.

Тренує спортсменок Денис Аношкін.

 

Підбито підсумки роботи архівних установ області за минулий рік

Сьогодні відбулося засідання колегії Державного архіву Луганської області.

Захід провела заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Підбиваючи підсумки роботи Держархіву та архівних установ області зі зверненнями громадян та запитами народних депутатів України у 2020 році, вона зазначила, що це є одним із пріоритетних напрямів діяльності, адже сьогодні рівень правового захисту прав та свобод громадянина є показником демократизму суспільства.

Лабораторно підтверджено 74 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – дев’ять, Сєвєродонецьк – 31, Біловодський район – три, Білокуракинський – чотири, Марківський – сім, Новоайдарський – шість, Новопсковський – два, Попаснянський – три, Сватівський – чотири, Станично-Луганський – два, Старобільський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 920 випадках.

З них одужали – 14 515 (21 за останню добу); лікуються – 907 (215 – стаціонарно, 692 – амбулаторно).

Платники Луганщини цьогоріч перерахували до бюджету понад 40 млн гривень військового збору

За січень-лютий 2021 року надходження військового збору склали 40,8 млн гривень.

Це на 4,7 млн гривень (або на 13 %) більше надходжень у січні-лютому минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Уряд розподілив субвенцію з держбюджету на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у 2021 році

Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. №1068», якою розподілив субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у 2021 році на загальну суму 1347,1 млн грн, а саме: спецфонд 1200,0 млн грн та загальний фонд 147,1 млн грн.

Майже 3600 осіб вакциновано від COVID-19 на Луганщині

Протягом минулої доби в області зроблено 430 щеплень.

Загалом першу дозу вакцини на Луганщині проти коронавірусу отримали 3 580 осіб.

За 17 березня в Україні щеплено 9 832 особи.

Усього з початку кампанії з вакцинації – 81 755 осіб.

Із них отримали одну дозу – 81 754 людини, завершила вакцинацію (отримала дві дози) – одна особа.

Учнів 4-х та 9-х класів звільнено від проходження державної підсумкової атестації у цьому навчальному році

Учнів, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти, звільнено від проходження державної підсумкової атестації у 2020-2021 навчальному році.

Рішення ухвалено у зв’язку з установленням для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів від 25 березня 2020 року №338-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації».

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 13 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 17 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,32 га території у Попаснянському, Станично-Луганському районах та місті Лисичанськ.

Під час обстеження виявлено та вилучено один артилерійський снаряд, чотири мінометні міни, сім гранат, один інженерний боєприпас та 1780 одиниць набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В Україні збільшили інтервал між введенням двох доз вакцини Covishield/AstraZeneca до 12 тижнів

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) з вакцинокерованих інфекцій схвалив рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини Covishield/AstraZeneca з 4 до 12 тижнів.