Архів новин

22 марта 2021

Зупинити пандемію коронавірусу можливо лише вакцинацією – співробітники облдержадміністрації отримали перше щеплення

Аби власним прикладом показати важливість вакцинації від COVID-19 співробітники облдержадміністрації сьогодні, 22 березня, у Сєвєродонецьку отримали перше щеплення вакциною Covishield/AstraZeneca.

Згідно рекомендацій Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики другу дозу вакцини необхідно ввести через дванадцять тижнів після першої.

Зазначимо, вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається добровільно та безоплатно.

Луганська облдержадміністрація долучилася до організованої Нацбанком кампанії із захисту прав споживачів фінпослуг

Стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія із захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права», яку проводить Національний банк у партнерстві з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини.

Луганська облдержадміністрація підтримала кампанію, яка має покращити обізнаність громадян про права та обов’язки під час користування фінансовими послугами.

У межах інформаційної кампанії Національний банк спільно з партнерами розповідатиме жителям нашої області, які вони мають права як споживачі фінпослуг та куди звертатися у випадку їх порушення. 

Викритого контррозвідкою СБУ бойовика засуджено до 10 років ув’язнення

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України засуджено учасника так званого «МДБ ЛНР», що позиціонує себе як «спецслужба» терористів. Зловмисник причетний до викрадення людини на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини.

За даними слідства, місцевий житель, приєднавшись до лав незаконних збройних формувань, зі зброєю забезпечував пропускний режим на блокпостах терористів.

Президент підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про Бюро економічної безпеки України» № 1150-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 28 січня 2021 року.

Документ створює інституційні умови для захисту економічних процесів від тиску силових органів, що підтримується міжнародними партнерами України. Основною функцією Бюро економічної безпеки (БЕБ) буде аналітична робота, а не силові повноваження. Бюро аналізуватиме бенефіціарів фінансових операцій і визначатиме, чи є порушення закону в обігу коштів тих чи інших бізнес- чи державних структур.

Відсьогодні в Україні запрацювали 565 стаціонарних пунктів вакцинації проти COVID-19

Із 22 березня до кампанії імунопрофілактики долучені нові цільові групи з другого етапу Дорожньої карти вакцинації від COVID-19.

Протягом цього етапу передбачено вакцинувати близько 70 тисяч працівників первинної медицини. Найпершими щеплюватимуть працівників мережі первинної медицини, зокрема, сімейних лікарів та їхніх помічників. Вакцинація буде відбуватися на новій платформі - у стаціонарних (тимчасових або постійних) пунктах щеплення. 

Із 22 березня для вакцинації медиків відкриваються 565 таких пунктів щеплення проти COVID-19.

В Україні створять інформаційний портал з реформування системи шкільного харчування у межах ініціативи Олени Зеленської

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з осучаснення системи шкільного харчування буде створено інформаційний портал, який міститиме всю ключову інформацію, навчальні матеріали, підказки про реформу тощо.

Основне завдання платформи полягає в інформуванні управлінців, педагогів та батьків про зміни в системі харчування та найкращі практики організації харчування у закладах освіти.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 22 березня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 1417,45 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 24 березня;

- установи банків – по 22 березня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

 

На Луганщині проведуть місячник з упорядкування об’єктів культурної спадщини

З 31 березня до 30 квітня в Луганській області відбудеться обласний місячник з упорядкування об’єктів культурної спадщини (пам’яток історії та монументального мистецтва).

Про це йдеться у розпорядженні від 16 березня 2021 року №162, затвердженого головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм.  

Відповідальність за виконання цього розпорядження покладено на заступника голови облдержадміністрації Катерину Безгинську.

 

Послугу сплати податків впровадять у застосунку «Дія»

Вже цієї весни у застосунку «Дія» можна буде задекларувати власні доходи та сплатити податки і збори для ФОП — єдиний податок (ЄП) та єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

А на порталі «Дія» будуть доступні також декларування доходів та сплата податків фізичних осіб-громадян.

Зокрема, в «Дії» можна буде подати декларацію у кілька кліків. «Дія» автоматично підтягне інформацію про рахунок установи та суми обов'язкових зборів до сплати. А для розрахунку ЄП залишиться лише внести суму доходу. Також буде система сповіщень про граничні дати подачі декларацій та сплати податків.

Лабораторно підтверджено 17 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – сім, Рубіжне – п’ять, Кремінський район – одне, Попаснянський – два, Сватівський – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 16 222 випадках.

З них одужали – 14 594; лікуються – 1 126 (285 – стаціонарно, 841 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу на Луганщині захворіло 608 дітей віком до 17 років. З них одужали – 562.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 40,2 (при пороговому 60).

Спортсмени Луганщини здобули призові місця на всеукраїнській першості з армспорту

У Тернопільській області відбувся чемпіонат України з армспорту. У ньому взяли участь понад 200 учасників з 20 регіонів.

Змагання були відбірковими до чемпіонатів Європи та світу.

Збірну Луганської області представляли спортсмени Віталій Юрков, Сергій Шепітько, Владислав Слободян та тренер-представник Артур Пархоменко.

За результатами Сергій Шепітько посів перше місце, а Віталій Юрков третє.

Вітаємо!

 

Ще п’ять громадян отримають компенсацію за зруйноване житло в Луганській області

Відповідне рішення прийнято під час засідання Комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких були зруйновані внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією РФ в Луганській області.

Ухвала про надання грошової компенсації та включення в узагальнений список надана п’ятьом постраждалим, які є власниками об’єктів зруйнованого житла.

Так, два об’єкти розташовані в Лисичанську, один в Попасній, два в Станиці Луганській.