Архів новин

23 марта 2021

Актуальний коментар: на Луганщині розпочато другий етап вакцинації від COVID-19

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв. Він зазначив, що в Луганській області під час другого етапу працюватимуть дев’ять мобільних бригад та діятимуть 52 стаціонарних пункти вакцинації проти COVID-19.

Цього разу додатково пройшли навчання 37 осіб з семи мобільних бригад та 127 – для пунктів щеплень.

Кожна бригада складається з чотирьох медичних працівників. Це – педіатр, анестезіолог, лікар загальної практики сімейної медицини, медична сестра.

Весняний призов на Луганщині: перша урочиста відправка на строкову службу відбудеться 8 квітня

Також під час пресбрифінгу йшлося про проведення в області навесні цього року призову на строкову військову службу. Про це розповів тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Луганського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник В’ячеслав Суханов.

Він зауважив, що наразі триває підготовка до весняної призовної кампанії, яка відбуватиметься з квітня по червень відповідно до статті 65 Конституції України, Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України від 24 лютого 2021 року № 71.

Аграрії Луганщини забезпечені усіма необхідними ресурсами до весняно-польових робіт, – брифінг

Крім того, Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з сільгосппідприємствами Луганщини розроблено оптимальну структуру посівних площ сільгоспкультур врожаю на поточний рік.

Загалом про хід підготовки до весняно-польових робіт в області під час пресбрифінгу сьогодні, 23 березня, розповіла заступник директора цього Департаменту Любов Безкоровайна.

Вона зазначила, що цьогоріч перевагу надано культурам, економічно вигідним для вирощування в нашій природно-кліматичній зоні. Це – озима пшениця та соняшник.

Громади Луганщини залучать до забезпечення молоді житлом

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай взяв участь у засіданні робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

«У поточному році це перше засідання робочої групи після тривалої перерви. На неї були об’єктивні причини, перш за все мова йде про карантинні обмеження через пандемію коронавірусу COVID-19. Проте життя триває, ми маємо розвивати регіон та мислити на перспективу. Важливим інструментом в цьому напрямку є регіональні цільові програми», – зазначив на початку засідання очільник Луганщини.

Лабораторно підтверджено 147 нових випадків COVID-19 в області. В Україні від ускладнень померло ще 333 людини

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 47, Сєвєродонецьк – 19, Біловодський район – 10, Білокуракинський – п’ять, Кремінський – три, Марківський – 21, Міловський – одне, Новопсковський – дев’ять, Попаснянський – п’ять, Сватівський – п’ять. Станично-Луганський – сім, Старобільський – 13, Троїцький –  два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 16 369 випадках.

З них одужали – 14 643 (49 за останню добу); лікуються – 1 222 (278 – стаціонарно, 944 – амбулаторно).

Особливі умови надання допомоги учасникам АТО/ООС – на порядку денному Всеукраїнської конференції лікарів в Рубіжному

Стан надання стоматологічної та щелепно-лицевої допомоги учасникам бойових дій АТО/ООС та їх родинам розглянули на першій Всеукраїнській конференції лікарів за цією тематикою.

Для вирішення питань, що існують, у Рубіжному зібралися провідні фахівці щелепно-лицевої хірургії з Києва, Львову, Вінниці, Одеси, Дніпра, Запоріжжя та інших міст.

До обговорень, що відбулися в міському Палаці культури, долучилися безпосередньо учасники бойових дій АТО/ООС, які проживають на Луганщині.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 28 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 22 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,11 га території у місті Сєвєродонецьк та Щастинському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 28 артилерійських снарядів, чотири гранати та 211 одиниць набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: