Архів новин

24 марта 2021

15 опорних закладів загальної середньої освіти створено у рамках Регіональної цільової соціальної програми «Освіта Луганщини» на 2017-2020 роки

Про це повідомив Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, доповідаючи про результати виконання Програми на засіданні робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

За його словами, на виконання завдань Програми в закладах дошкільної освіти було створено 1309 додаткових місць. Для забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей, які проживають у сільській місцевості, було створено 15 опорних закладів загальної середньої освіти, придбано 37 шкільних автобусів.

У Попасній відкрито притулок для жінок, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі

При комунальному закладі «Попаснянський районний центр надання соціальних послуг» запрацювало Відділення для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Проєкт «Забезпечення соціальними послугами осіб, які постраждали від насильства, шляхом створення стаціонарного відділення для осіб, які постраждали від домашнього насильства  та /або насильства за ознакою статі» реалізовано громадською організацією «Соціальний простір».

В Україні стартував пілотний проєкт «Почуй мене»

Міністерство соціальної політики планує спростити процес комунікації людей з порушеннями слуху та представників органів державної влади.

За інформацією Міністерства соціальної політики, майже два мільйони українців мають порушення слуху та внаслідок багатьох факторів, зокрема, техногенних, їх кількість зростає. І, якщо раніше порушення слуху найчастіше були вродженими, то нині збільшується частка порушень, набутих у дорослому віці. Приблизно 400 тисяч громадян сьогодні спілкуються жестовою мовою.

Виборчі бюлетені для незрячих людей та сурдопереклад судових засідань – як в Україні планують розвивати інформаційну безбар’єрність

Розв’язанню проблем доступності інформації для людей з різними комунікативними можливостями присвячено окремий розділ Національної стратегії безбар’єрності, яка розробляється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської.

За результатами консультацій з експертами, представниками громадськості та цільовими групами міжвідомча робоча група Кабміну підготувала пакет пропозицій, спрямованих на покращення доступу до інформації для людей з порушеннями зору, слуху, мовлення та іншими особливостями сприйняття.

Лабораторно підтверджено 152 нових випадки COVID-19 в області. В Україні від ускладнень померли ще 342 людини

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 19, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – 45, Біловодський район – 19, Білокуракинський – дев’ять, Кремінський – сім, Марківський – п’ять, Міловський – одне, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – сім, Попаснянський – одне, Сватівський – 15, Станично-Луганський – п’ять, Старобільський – 11.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 16 521 випадку.

Одужали – 14 681 (38 за останню добу); лікуються – 1 335 (306 – стаціонарно, 1029 – амбулаторно).

Андрій Єрмак провів засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому обговорювалася допомога бізнесу й людям під час посилення карантинних заходів

В Офісі Президента України відбулося підготовче засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому було обговорено виплату допомоги бізнесу та людям, які можуть отримати збитки внаслідок посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Кількість споживачів наркотиків скоротилась на 20%, кількість пролікованих збільшилась на 30% - підбито підсумки Регіональної програми протидії поширенню наркоманії на 2016-2020 роки

Заключний звіт про виконання програми представив на засіданні робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

У 2016 році у рамках заходів Програми було проведено поточний ремонт приміщення диспансерного відділення м. Лисичанськ, придбане необхідне для роботи центру обладнання та меблі. На зазначені цілі з обласного бюджету було профінансовано 298,7 тис. грн.

В результаті реалізації програми отримані наступні результати:

Піротехніками на Луганщині виявлено 58 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 23 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 1,41 га території області у Сєвєродонецькому та Старобільському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 75 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 58 артилерійських снарядів, 5 мінометних мін, 11 гранат та 1 підривник.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Платники податків Луганщини поповнюють бюджет рентними платежами

У січні - лютому 2021 року до Зведеного бюджету України надійшло 57,8 млн гривень рентної плати за користування надрами.

За цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 8,3 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 1,5 тис. гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 59,6 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Президент підписав закон щодо доступу до правосуддя громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Криму

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» № 1319-ІХ, який парламент ухвалив 4 березня 2021 року.

Цей документ має на меті спрощення доступу до правосуддя для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Криму.