Архів новин

26 марта 2021

Кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби номерні знаки лише своєї області

Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 2 березня 2021 року № 166, яким встановлюються єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них.

Зокрема, визначені правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Підприємцями Луганщини до держбюджету цьогоріч перераховано понад 290 мільйонів гривень ПДВ

У січні-лютому 2021 року юридичні особи та фізичні особи – підприємці регіону перерахували до державного бюджету 290 млн 881,3 тис. гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ за два місяці поточного року перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2020 року на 107 млн 979 тис. гривень.

Зокрема, у лютому 2021 року ці показники склали 166 млн 721,2 тис. гривень. Це на 92 млн 41,1 тис. гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Кандидатам на участь в Олімпійських іграх призначена щомісячна обласна стипендія

Відповідне розпорядження № 178 підписане головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм.

У документі йдеться про призначення щомісячної обласної стипендії  спортсменам Луганської області – кандидатам на участь в Іграх XXXII Олімпіади та XVI літніх Паралімпійських іграх у м. Токіо (Японія).

Тож, щомісячна обласна стипендія у розмірі 7333 гривні призначена 10 спортсменам Луганщини.

Це, зокрема, стрибуни у воду Олександр Горшковозов, Олег Колодій, Анна Письменська та Олексій Середа.

Понад 206,3 млн грн вкладено у розвиток водопостачання Луганщини – підбито підсумки Регіональної програми «Питна вода Луганщини» на 2006-2020 роки

Заключний звіт на засіданні робочої групи з питань доцільності підготовки проєктів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету представив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Серед впроваджених заходів Програми – «Реконструкція мереж водопостачання м. Кремінна з розробкою проєктно-кошторисної документації», який здійснювався в рамках спільного з Європейським Союзом та Кремінською міською радою проєкту «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна».

З перших днів російської агресії Нацгвардія була в епіцентрі боротьби за незалежність України – привітання Президента з Днем Національної гвардії

Президент України Володимир Зеленський привітав військовослужбовців та ветеранів Національної гвардії України із сьомою річницею створення цього військового формування з правоохоронними функціями.

Глава держави у своєму відеопривітанні зазначив, що історія Нацгвардії нерозривно пов’язана з новітньою історією боротьби українського народу за власну незалежність і територіальну цілісність.

Лабораторно підтверджений 131 новий випадок COVID-19 в області. В Україні – ще 18 132

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 27, Сєвєродонецьк – 34, Рубіжне – 14, Біловодський район – 11, Білокуракинський – п’ять, Кремінський – п’ять, Марківський – 11, Міловський – два, Новоайдарський – два, Новопсковський – п’ять, Попаснянський – одне, Сватівський – 11, Станично-Луганський – одне, Старобільський – одне, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 16 793 випадках.

Одужали – 14 772 (38 за останню добу); лікуються – 1 509 (331 – стаціонарно, 1178 – амбулаторно).

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Національної гвардії України

Шановні воїни-нацгвардійці!

 

Щиро вітаю зі святом — Днем Національної гвардії України.

Рівно сім років тому було створено ваше військове формування, що з перших днів стало на захист територіальної цілісності і незалежності держави.

Від першого дня існування Нацгвардії, воїни з гідністю і честю виконують відповідальні завдання – захищають безпеку наших громадян на вулицях українських міст та поблизу лінії фронту.

Ви гартуєтеся, здобуваєте цінний досвід у жорстокому та безкомпромісному протистоянні з ворогом.

Із 1 квітня діятиме нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Із 1 квітня 2021 року в Луганській області діятиме нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Луганській області «Про встановлення весняно-літньої нерестової заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Луганської області у 2021 році» від 18.03.2021 № 47/од з метою охорони водних біоресурсів та створення сприятливих умов для їх природного відтворення у рибогосподарських водних об’єктах, вводиться заборона на вилов всіх видів риби у встановлені періоди.

Глава держави підписав закон, який забезпечує можливість отримання Україною вакцин проти COVID-19 за програмою COVAX

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 9-2 Закону України «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під зобов'язання» № 1353-IX, який парламент ухвалив 19 березня 2021 року.

Документ розроблено на підставі рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).