Архів новин

29 марта 2021

Щоб глобально вирішити проблеми України необхідний діалог на усіх рівнях, – Сергій Гайдай поділився досвідом ефективної комунікації з громадою

Представники влади, громадськості та ЗМІ навчаються ефективно комунікувати в умовах нового територіально-адміністративного устрою.

«Круглий стіл» та дводенний тренінг з цього питання відбувається у Сєвєродонецьку в рамках «Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Компонент ІІ: місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади в Україні».

СБУ виявила схрони бойовиків зі снарядами далекобійної артилерії

Служба безпеки України виявила у Луганській області два схрони зі зброєю учасників незаконних збройних формувань. Серед вилученого: 15 снарядів далекобійної артилерії, кожен з яких містить 16 кг гексогену (вибухова речовина підвищеної потужності).

Ці боєприпаси знаходились у підземній схованці, облаштованій у лісі поблизу селища Тернове на Старобільщині.

З іншого тайнику, який був обладнаний у колишньому бліндажі в районі селища Плотина Щастинського району, правоохоронці вилучили:

•        понад 20 артилерійських снарядів різних калібрів;

Результати моніторингу розвитку регіонів

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 Міністерством розвитку громад та територій України проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів за січень-грудень 2020 року.

Слід відмітити, що в загальному рейтингу за всіма напрямами область покращила свої позиції в порівнянні з попереднім роком і піднялася з 25 на
22 місце.

Аграріям Рубіжанської громади представлені державні програми підтримки сільгоспвиробників

Відбулася нарада з бджолярами і аграріями Рубіжанської громади з питань дотримання вимог Закону України «Про бджільництво».

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна розповіла про готовність аграріїв до весняно-польових робіт та презентувала державні програми підтримки сільгосптоваровиробників в 2021 році.

Україні потрібно розробити систему «паспортів вакцинації» та збільшувати колективний імунітет від COVID-19 – Володимир Зеленський

Постачання вакцин проти COVID-19 та можливість запровадження «паспортів вакцинації» обговорили на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Глава держави поцікавився питанням збільшення кількості пунктів для щеплення громадян, а також планами щодо поставок вакцин проти коронавірусу, які Україна очікує найближчим часом.

Увага! Оголошення

01 квітня 2021 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 10:00.

Лабораторно підтверджено 29 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 18, Рубіжне – п’ять, Кремінський район – два, Попаснянський – два, Сватівський – одне, Станично-Луганський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 17 027 випадках.

Одужали – 14 843; лікуються – 1 667 (357 – стаціонарно, 1310 – амбулаторно).

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 37,3 (при пороговому 60).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 634 дитини віком до 17 років. З них одужали – 566.

Зареєстровано перший в Україні препарат проти коронавірусу від виробника з Луганщини

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало перший український генерик японського противірусного лікарського засобу «Авіган» - «Фавіпіравір-Мікрохім».

Про це йдеться у тексті Наказу МОЗ України від 23.03.2021 № 548 «Про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів (медичних імунобіологічних препаратів) та внесення змін до реєстраційних матеріалів».

Виробником генерика є фармацевтична компанія «Мікрохім» із Рубіжного.

У Щасті відбудуться антитерористичні навчання

30-31 березня 2021 року у місті Щастя, у рамках Операції об’єднаних сил, відбудуться планові навчання з протидії диверсійним та терористичним загрозам за участю регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом.

Тренування проводитимуться в умовах, максимально наближених до реальних. Тому Служба безпеки України закликає жителів Щастя з розумінням поставитись до можливих незручностей, зберігати спокій та дотримуватись правил особистої безпеки.

За минулу добу піротехніками області вилучено 10 мінометних мін

Протягом минулої доби, 28 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,01 га території у Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 10 мінометних мін та 207 одиниць набоїв.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

На Луганщині цьогоріч повернуто понад 11 млн гривень ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За січень-лютий 2021 року платники податків Луганщини подали 23 заяви про повернення бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку.

Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 23,7 млн гривень. В аналогічному періоді минулого року подано 18 заяв на 14,3 млн гривень.

Для перевірки всіх поданих заяв у січні-лютому поточного року податківцями проведено 16 камеральних перевірок, сім камеральних перевірок ще тривають.

Проаналізовано етапи підготовки та організацію весняно-польових робіт на Луганщині

В облдержадміністрації у режимі відеоконференцзв’язку відбулася обласна науково-практична конференція щодо особливостей проведення весняно-польових робіт і догляду за озимими культурами на Луганщині у 2021 році.

Захід проведено директором Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергієм Хлякіним.