Архів новин

31 марта 2021

Сергій Гайдай дав 10 днів Рубіжанській міськраді на завершення усіх робіт по ремонту приймального відділення міської лікарні

Очільник Луганщини Сергій Гайдай особисто перевірив стан ремонту приміщень першого поверху терапевтичного корпусу КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня», зокрема оглянув оновлене відділення екстреної медичної допомоги.

В рамках програми Президента «Велике будівництво» Рубіжанська міська рада отримала на реалізацію проєкту «Ремонт приміщень першого поверху  терапевтичного корпусу КНП ЦРМЛ для розміщення відділення екстреної медичної допомоги» від держави 10,0 млн грн., з місцевого бюджету було виділено – 385,05 тис грн на розробку проєктно-кошторисної документації.

На Луганщині формується система добровільної протипожежної охорони

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки до Сватівського району, де взяв участь у відкритті новоствореного посту пожежної охорони в селі Просторе.

Прем’єр-міністр дав доручення у квітні розпочати прийом заявок на отримання 8 тисяч гривень допомоги

Держава виплатить по 8 тисяч гривень фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам тих бізнесів, які підпали під обмеження червоних карантинних зон.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні Уряду 31 березня.

Він зазначив, що напередодні Верховна Рада підтримала законопроєкт Президента України, яким передбачено новий великий пакет підтримки бізнесу.

Створення центрів безпеки в територіальних громадах та пожежно-рятувальних підрозділів добровільної пожежної охорони обговорили на засіданні комісії з ТЕБ та НС

Голова Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Олег Клименчуков – голова Сватівської районної державної адміністрації

Про це призначення йдеться в розпорядженні Президента України Володимира Зеленського № 401/2021-рп від 31 березня 2021 року:

«Призначити Клименчукова Олега Володимировича головою Сватівської районної державної адміністрації Луганської області».

https://www.president.gov.ua/documents/4012021-rp-38341

Освіта без бар’єрів: університети для літніх людей та адаптаційні центри для студентів та учнів

В Україні пропонують розвивати систему освіти для дорослих та відкрити у вишах центри підтримки студентів, які будуть надавати послуги адаптації учням, що мають особливі освітні потреби. Головна мета цих заходів – створити рівні можливості та вільний доступ до освіти для всіх, незалежно від віку або стану здоров’я. 

Україна – перша держава світу, в якій цифрові паспорти у смартфоні стануть повними юридичними аналогами звичайних

Біометричний паспорт та ID-картка в «Дія» з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового та пластикового, а Україна — новатором у сфері використання цифрових документів.

Українцям достатньо буде мати з собою телефон з цифровим паспортом для будь-якої ситуації, що потребує паспорта.

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт № 4355 «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Лабораторно підтверджено 213 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло чотири людини. В Україні – 407

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 35, Рубіжне – 21, Сєвєродонецьк – 77, Біловодський район – дев’ять, Білокуракинський – п’ять, Кремінський – три, Марківський – 17, Новопсковський – 11, Попаснянський – чотири, Сватівський – дев’ять, Станично-Луганський – дев’ять, Старобільський – дев’ять, Троїцький – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 17 460 випадках.

Одужали – 14 958 (41 за останню добу); лікуються – 1 980 (391 – стаціонарно, 1 589 – амбулаторно).

Піротехніки області за минулу добу вилучили 30 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 30 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,32 га території в Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 30 артилерійських снарядів, 15 мінометних мін, 20 гранат та три одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Володимир Зеленський утворив Раду з питань розвитку професійно-технічної освіти

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 130/2021 «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти».

Документ має на меті сприяння модернізації системи професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до потреб ринку праці, міжнародних стандартів і практик для забезпечення реалізації права громадян на якісну та доступну професійну (професійно-технічну) освіту, а також створення умов для формування й розвитку актуальних професійних компетентностей людини для її успішної професійної діяльності та самореалізації.

Цьогоріч підприємства Луганщини перерахували до бюджету 8,8 млн гривень податку на прибуток

Упродовж січня-лютого платники регіону спрямували до зведеного бюджету України 8,8 млн гривень податку на прибуток.

До державного бюджету надійшло 7,6 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 1,2 млн гривень.

За матеріалами Головного управлінні ДПС у Луганській області