Архів новин

07 мая 2021

За квітень НСЗУ виплатила медзакладам 1,7 млрд гривень

Національна служба здоров’я України виплатила медичним закладам за послуги, які надали пацієнтам за Програмою медичних гарантій 2021 у квітні, понад 1,7 млрд гривень. 

З них 1,6 млрд гривень отримали медзаклади, які надають первинну медичну допомогу.

Надавачам спеціалізованої медичної допомоги наразі виплатили за квітень понад 145 млн гривень.

Національна служба здоров’я України за Програмою медичних гарантій 2021 підписала договори з 1812 надавачами первинної медичної допомоги. І виплатила їм кошти у повному обсязі.

Щодо епідемічної ситуації в Україні, перебігу коронавірусної хвороби та роботи лікарень під час пандемії

11 травня об 11:00 відбудеться пресконференція на тему: «Щодо епідемічної ситуації в Україні, перебігу коронавірусної хвороби та роботи лікарень під час пандемії».

Учасники: Наталія Виноград – епідеміолог, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗ за спеціальністю «Епідеміологія»; Дарія Сімчук – лікарка реанімаційного відділення другої міської лікарні Житомира, співзасновниця освітньої платформи PROGRESS.

Вступ-2021: 11 травня стартує реєстрація на єдиний вступний іспит та фахове вступне випробування

Із 9:00 11 травня до 18:00 3 червня триватиме реєстрація вступників, які планують складати єдиний вступний іспит з іноземної мови та єдине фахове вступне випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра.

ЄФВВ складають вступники на спеціальності «Право» і «Міжнародне право».

Основна сесія єдиного вступного іспиту відбудеться 30 червня, єдиного фахового вступного випробування – 2 липня.

Лабораторно підтверджено 232 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 38, Рубіжне – 32, Сєвєродонецьк – 54, Біловодський район – два, Білокуракинський – вісім, Кремінський – 10, Марківський – вісім, Міловський – два, Новоайдарський – чотири, Новопсковський – 17, Попаснянський – шість, Сватівський – п’ять, Станично-Луганський – п’ять, Старобільський – 20, Троїцький – 21.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 24 220 випадках.

Одужали – 19 561 (243 за останню добу), лікуються – 3 887 (578 – стаціонарно, 3 309 – амбулаторно).

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 32 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 6 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,21 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 10 артилерійських снарядів, один реактивний снаряд, 20 мінометних мін, одну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

На Луганщині ремонтують дорогу між Старобільськом та Міловим

На автошляху Н-26 Чугуїв – Мілове оновлять більше 100 км доріг, розташованих в Луганській області.

Наразі роботи тривають за маршрутом Старобільськ – Мілове на двох ділянках загальною протяжністю 70 кілометрів: км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська) та км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового).

Генпідрядник – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Зараз там влаштовують нижній шар асфальтобетонного покриття.   

Від виробників підакцизних товарів до бюджету надійшло понад 6,6 млн гривень

За січень-квітень 2021 року від суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво підакцизних товарів на території Луганської області, до державного бюджету надійшло 6 млн 631,5 тис. гривень акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції).

Зокрема, у квітні – 1 млн 678,3 тис. гривень.

Нагадаємо, акцизний податок відноситься до загальнодержавних податків і зборів.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

 

Глава держави підписав закон, що забезпечує рівні права матері й батька в отриманні відпустки для догляду за дитиною

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною» № 1401-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 15 квітня 2021 року.

Документ покликаний забезпечити рівні можливості для чоловіка й жінки у питанні поєднання роботи із сімейними обов'язками. Зокрема, усуваються законодавчі прогалини, що обмежують право батька на відпустку для догляду за дитиною.