Архів новин

08 мая 2021

Звернення Сергія Гайдая з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні ветерани, визволителі України! Дорогі земляки!

Щиро вітаю вас із 76-ю річницею перемоги у Другій світовій війні!

Чим далі плине час, тим цінніша для нас кожна можливість подякувати вам за мир, який ви вибороли у далекому 1945 році.

У кожній українській родині живе пам’ять про близьких та рідних, які пройшли крізь полум’я тієї війни та повернулись переможцями! Або назавжди залишились на своїй бойовій позиції…

Сергій Гайдай розповів послам країн «Великої сімки» та ЄС про перспективи розвитку Луганської області

У рамках робочої поїздки до Луганської області Президента України Володимира Зеленського та послів країн «Великої сімки» та ЄС, очільник Луганщини Сергій Гайдай ознайомив представників «G7» із загальною ситуацією у регіоні та відповів на їх запитання.

Володимир Зеленський – єдиний Президент України, який приїхав до Мілового, – місцеві жителі Главі держави

У День пам’яті та примирення, сьогодні, 8 травня, Президент України Володимир Зеленський, як і рік тому, відвідав Мілове, що на Луганщині.

Тоді, у 2020-му, Глава держави ініціював меморіальний проєкт: встановити в чотирьох куточках України чотири дзвони – символи пам’яті, перемоги, миру та єдності.

Упродовж квітня-травня збудували перший з них – Дзвін Пам’яті. Його встановили в Міловому, неподалік селища, де у 1942 році почалося звільнення України, а відкрили у День пам’яті та примирення.

Звернення Президента України з нагоди Дня пам'яті та примирення

Шановні громадяни!

Ми живемо у світі, де існує понад сім тисяч різних мов. Але є одна, особлива, яка щороку 8 травня, у День пам’яті та примирення, об’єднує багато народів світу. Коли ми плачемо однією мовою. Коли ми мовчимо однією мовою. Це мова безмежної шани й поваги до пам’яті про мільйони людей, які загинули у Другій світовій війні.

Лабораторно підтверджено 264 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 11 хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 37, Рубіжне – 18, Сєвєродонецьк – 75, Біловодський район – 12, Білокуракинський – чотири, Кремінський – п’ять, Марківський – п’ять, Міловський – 11, Новоайдарський – сім, Новопсковський – 20, Попаснянський – вісім, Сватівський – сім, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – 32, Троїцький – 19.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 24 484 випадках.

Одужали – 19 843 (282 за останню добу), лікуються – 3 858 (565 – стаціонарно, 3 293 – амбулаторно).