Архів новин

12 мая 2021

Катерина Безгинська обговорила питання протидії COVID-19 з представниками всіх конфесій та віросповідних напрямів регіону

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська сьогодні, 12 травня, провела засідання регіональної Консультативно-координаційної ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій.

З представниками всіх конфесій та віросповідних напрямів Луганщини обговорили ситуацію з пандемією коронавірусу та проведення вакцинації від цієї хвороби.

Катерина Безгинська подякувала присутнім за те, що великодні свята відбулися майже без порушення карантинних вимог.

За ініціативою Олени Зеленської в Маріїнському палаці запрацювали україномовний та англомовний аудіогіди

У межах проекту першої леді України Олени Зеленської відбувся запуск україномовного та англомовного аудіогідів у Маріїнському палаці в Києві.

«Я рада, що напрямок проекту культурної дипломатії розвивається тепер і в Україні. Запуск аудіогідів українською та англійською мовами допоможе розширити аудиторію відвідувачів Маріїнського палацу», – сказала Олена Зеленська.

Дві олімпійські ліцензії вибороли наші спортсмени зі стрибків у воду

У складі збірної команди України зі стрибків у воду, яка щойно повернулася з Кубку Світу (Японія, м. Токіо), були представлені наші спортсмени Олег Колодій, Анна Письменська, Олексій Середа та Олександр Горшковозов.

За результатами виступів на цих змаганнях до скарбнички нашої країни додалося ще дві олімпійські ліцензії, які вибороли Анна Письменська та Олексій Середа. Це вже друга олімпійська ліцензія Олексія.

Дев’ятьом жінкам Луганщини присвоєне почесне звання України «Мати-героїня»

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ від 7 травня 2021 року № 188/2021 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня».

Згідно з указом дев’ятьох жінок, які проживають в Луганській області, нагороджено почесним званням України «Мати-героїня».

Серед них по дві жительки міст Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, а також по одній – Міловської, Сватівської та Старобільської громад.

Увага! Оголошення!

У Луганській обласній загальнополітичній газеті «ЛУГАНЩИНА.ЮА» (№ 13 від 12.05.2021) опубліковано тексти розпоряджень голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 26.03.2021 № 193 «Про внесення змін до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 13 липня 2016 року № 411» та від 26.03.2021 № 194 «Про внесення змін до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 13 липня 2016 року №

Спортсмени Луганщини вже мають п’ять ліцензій на участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади Токіо-2020

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська в форматі онлайн провела засідання колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації.

На порядку денному розглянуті питання щодо підготовки спортсменів Луганської області до участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади Токіо-2020 у (Японія, м. Токіо), XVI літніх Паралімпійських іграх Токіо-2020 та XХІV літніх Дефлімпійських іграх.

Катерина Безгинська зазначила, що ці питання є дуже важливими, особливо напередодні участі спортсменів Луганщини в Олімпійських іграх.

Увага! Оголошення про проведення конкурсного відбору на посаду генерального директора Комунального підприємства «Луганська обласна «Фармація Північ»

Луганська обласна державна адміністрація відповідно до Закону України «Про військово-цивільні адміністрації», враховуючи Порядок проведення конкурсного відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області, затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 18.04.2016 №214 (в редакції від 18.04.2017 №231, зареєстрованій у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 13.05.2017 за №67/1667) т

Як записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19

Зараз в Україні проти COVID-19 вакцинують:

На Луганщині триває вакцинація від CODID-19

В області триває масштабна всеукраїнська кампанія з вакцинації проти коронавірусної інфекції. У рамках якої кожен охочий має змогу зробити щеплення від небезпечної хвороби.

Обласною та місцевої владою вживаються заходи, що популяризують серед населення регіону кампанію із вакцинації. Так, нещодавно на власній сторінці у соціальній мережі Facebook голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко опублікував фотозвіт після вакцинації.

Луганщина представлена на міжнародній туристичній виставці в Києві

У Києві відкрито міжнародну туристичну виставку UITT' 2021: «Україна – Подорожі та Туризм».

Це традиційне щорічне місце зустрічі міжнародних туристичних організацій, національних і регіональних туристичних комітетів, туристичних операторів і турагентств, представників держструктур, авіа, готелів, перевізників та медіа.

Цього року участь у виставці беруть більше 15 країн світу, серед яких Албанія, Туреччина, Іспанія, Домініканська Республіка, Болгарія, Чорногорія, Литва, Єгипет, Грузія, Польща, Хорватія та Аргентина.

Лабораторно підтверджено 199 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 13 хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 51, Рубіжне – дев’ять, Сєвєродонецьк – 43, Біловодський район – шість, Білокуракинський – чотири, Кремінський – шість, Марківський – шість, Новоайдарський – три, Новопсковський – 15, Попаснянський – 18, Сватівський – вісім, Станично-Луганський – шість, Старобільський – 19, Троїцький – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 24 783 випадках.

Одужали – 20 340 (285 за останню добу), лікуються – 3 637 (531 – стаціонарно, 3 106 – амбулаторно).

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 2,5 млрд грн податків і зборів

Протягом січня-квітня 2021 року платники Луганської області сплатили до зведеного бюджету 2 млрд 553,1 млн гривень. Це на 630,9 млн грн більше, ніж у січні - квітні минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 283 млн гривень. У порівнянні з показниками за аналогічний період 2020 року надходження зросли на 423,7 млн гривень.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 34 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 11 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 6,21 га території області у Сєвєродонецькому районі.

Під час проведення робіт було виявлено та вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів, 13 мінометних мін, 1 гранату та 1 інженерний боєприпас.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

У Луганській області виставлено на приватизацію сім будівель

У рамках малої приватизації у Луганській області готуються аукціони з продажу 7 об’єктів нерухомості, більшість з яких - нежитлові будівлі.

Узяти участь в аукціонах може кожен охочий, а нові пропозиції з’являються щотижня.

Перелік доступних для приватизації об’єктів доступний за посиланням.