Архів новин

13 мая 2021

«Велике будівництво» на Луганщині: у Новопсковській громаді відновлено стадіон, автодорогу Т-13-02 «КПП «Танюшівка – Старобільськ – Бахмут» відремонтують у поточному році

У рамках робочої поїздки до Новопсковської громади голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав низку об’єктів соціальної сфери.

На Луганщині окреслили пріоритети у сфері стратегічної екологічної оцінки документів державного планування

Онлайн-семінар з питань проведення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування (стратегій, цільових програм та інших програм і програмних документів) проведено 13 травня в Сєвєродонецьку.

Звертаючись до учасників, заступниця голови обласної державної адміністрації Наталія Романенко наголосила, що сьогодні в умовах децентралізації видозмінюються функції, що реалізуються під час планувального процесу органами місцевого самоврядування, зазнає змін сама роль планування у системі місцевого управління.

Олексій Резніков: Понад 1 млн мешканців Луганщини будуть забезпечені якісною питною водою

Сьогодні, 13 травня 2021 року, підписано міжурядову угоду між Україною і Францією щодо залучення від Уряду Франції кредитних коштів у розмірі 70 млн євро для відновлення та модернізації мереж водопостачання та водовідведення в Попаснянському районі Луганської області, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

Глава держави про підписання рамкових угод між Україною та Францією: Це важливо як для Луганщини, так і для столиці

Президент України Володимир Зеленський привітав укладення урядами України та Французької Республіки чотирьох рамкових угод на загальну суму понад 1,3 млрд євро. Ці документи були підписані в межах візиту до України міністра економіки, фінансів та відновлення Франції Бруно ле Мера.

Зокрема підписано рамкову угоду щодо офіційної підтримки проекту покращення водопостачання в місті Києві. Документ передбачає реконструкцію мереж водопостачання у столиці на суму до 70 млн євро, що допоможе покращити якість питної води для 25% мешканців міста.

17-23 травня в Україні відбудеться Тиждень безпеки дорожнього руху

Генеральною Асамблеєю ООН на 74-й сесії була прийнята Резолюція «Підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі», відповідно до якої 2021 – 2030 роки проголошуються Другим Десятиліттям дій із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Глобальною метою Десятиліття є скорочення кількості смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод на 50 відсотків до 2030 року.

На Луганщині триває посівна кампанія ярих зернових та зернобобових культур

Станом на сьогодні, 13 травня, аграріями області засіяно ярими зерновими та зернобобовими культурами 100,4 тис. га (91 %).

У тому числі: ярий ячмінь на 38,3 тис. га (109 %), яра пшениця – 1,7 тис. га (100 %), овес – 2,8 тис. га (76,6 %), кукурудза – 54,2 тис. га (88 %), горох – 3,4 тис. га (100 %).

Продовжується робота щодо сівби таких культур як просо (18,7 %), соняшник (53,7 %).

У 2021 році прогнозовано посів ярих зернових культур на площі 110,1 тис. га.

 

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 32 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 12 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,9 га місцевості у Сєвєродонецькому районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 11 артилерійських снарядів, дві мінометні міни, 19 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

На Луганщині проведено моніторинг стану харчоблоків освітніх закладів

Під час засідання «круглого столу» в облдержадміністрації за темою «Впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів в ЗОШ Луганської області» розглянуто стан реалізації проєкту «School Food Generation».

Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Андрій Хорошко висвітлив напрями впровадження стандартів НАССР в освітніх установах.

Також обговорені попередні висновки проведених навчально-практичних заходів і моніторингу стану харчоблоків шкіл області в рамках проєкту.

Лабораторно підтверджено 126 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 11 хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 21, Рубіжне – 22, Сєвєродонецьк – 29, Біловодський район – одне, Білокуракинський – п’ять, Кремінський – п’ять, Марківський – три, Міловський – чотири, Новоайдарський – два, Новопсковський – чотири, Попаснянський – вісім, Сватівський – два, Станично-Луганський – п’ять, Старобільський – 10, Троїцький – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 24 909 випадках.

Одужали – 20 692 (352 за останню добу), лікуються – 3 400 (532 – стаціонарно, 2 868 – амбулаторно).

Уряд збільшив фінансування програми підтримки розвитку тваринництва та переробки сільгосппродукції

Урядом прийнято постанову, яка розширює та вдосконалює державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

У 2021 році на програму передбачено 1,15 млрд гривень.

Так, до бюджетної програми додано два нові напрями – дотація за утримання кіз та овець і дотація за приріст корів.

Також збільшено відсоток відшкодування за такими напрямами:

Глава держави підписав закони щодо пільгового розмитнення автомобілів з європейськими номерами

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби» № 1402-ІХ.

Також Глава держави підписав Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» № 1403-ІХ.