Архів новин

14 мая 2021

Українські «ковідні сертифікати» розробляються з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ

Зараз в Україні розробляються «ковідні сертифікати» з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ. Передбачається, що там буде необхідна для міжнародного визнання інформація щодо щеплень, негативних результатів ПЛР-тестів та одужання після СОVID-19.

Наразі навіть в ЄС ще триває дискусія з приводу даних, які міститимуться в сертифікаті. Тому Кабінет Міністрів визначає усі можливі варіанти, щоб інтеграція українського документа з європейським могла відбутися максимально швидко.

Результати протидії насильству стосовно жінок і домашньому насильству проаналізували під час всеукраїнського «круглого столу»

Засідання «круглого столу» у форматі онлайн з нагоди 10-ї річниці підписання Україною Стамбульської конвенції відбулося сьогодні, 14 травня.

Конвенція Ради Європи «Про запобігання та протидію насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» є міжнародною угодою проти насильства по відношенню до жінок і насильства в сім’ї, відкрита для підписання з 11 травня 2011 року в Стамбулі. Наразі вона підписана 46 країнами і Європейським союзом. Ратифікували Стамбульську конвенцію більше 30 країн.

Правила поведінки у пожежонебезпечний період, яких повинні дотримуватись громадяни для запобігання виникненню пожеж

Відпочиваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

2. Заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів.

Увага! Оголошено відбір ЗВО, в яких запроваджуються підготовчі курси для молоді

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганських областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та Положення про Комісію з розгляду пропозицій закладів вищої освіти державної форми власності щодо підготовки, забезпечення та проведення безоплатного навчання на курсах (відділеннях) з підготовки до вступу до державних закладів вищої освіти молоді з числа осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія окремих районів До

Уперше за багато років в Україні зменшилася кількість олігархів, і процес деолігархізації триватиме – Володимир Зеленський

Процес деолігархізації в Україні триватиме, допоки всі олігархи не стануть просто представниками великого бізнесу. Реформи, які проводяться у країні, мають на меті зробити Україну зрозумілою світові та забезпечити громадянам заможне й комфортне життя. Про це написав Президент України Володимир Зеленський у своїй колонці для видання «Фокус».

У першому кварталі господарства Луганщини отримали понад 11 мільйонів компенсації вартості закупленої техніки

За грудень 2020 року та січень-березень 2021 року 116 господарств області отримали компенсацію в розмірі 11,1 млн гривень за придбання 205 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання в рамках державної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Умовами Урядової програми з держбюджету на 2021 рік на цю програму передбачили 1 млрд гривень.

Гроші спрямують на компенсацію вартості за придбану с/г техніку у розмірі 25 %, яку зможуть отримати сільгоспвиробники (юридичні особи та фізичні особи – підприємці).

В рамках Надзвичайної кредитної програми у Луганській області завершено роботи на 8 об’єктах

Сьогодні, 14 травня, під керівництвом першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Олексія Смирнова відбулося засідання робочої групи з координації субпроєктів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Олексій Смирнов зазначив, що 2021 рік є вирішальним, бо восени завершується I фаза Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. А значить залишилося занадто мало часу, щоб закінчити роботи на об’єктах на суму 228 млн грн.

Піротехніками Луганщини вилучено 34 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 13 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 6,42 га території у Сєвєродонецькому та Старобільському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів. А саме: вісім артилерійських снарядів, 24 мінометні міни, дві гранати, а також 32 одиниці набоїв.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Відбулися обговорення щодо впровадження земельної реформи на Луганщині

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у онлайн-конференції на тему «Особливості земельної реформи для агробізнесу та територіальної громади Луганської області».

У заході взяли участь, представники Департаменту АПК ОДА,  територіальних громад та військово-цивільних адміністрацій. Також до заходу долучилися співробітники ГУ Держгеокадастру у Луганській області та представники ІТ-концерну ІНТЕРКРАСІ ГРУП.

Лабораторно підтверджено 186 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 14, Рубіжне – 34, Сєвєродонецьк – 67, Біловодський район – три, Білокуракинський – три, Кремінський – вісім, Марківський – одне, Міловський – чотири, Новоайдарський – 11, Новопсковський – 11, Попаснянський – шість, Сватівський – два, Станично-Луганський – шість, Старобільський – 11, Троїцький – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 095 випадках.

Одужали – 20 994 (302 за останню добу), лікуються – 3 279 (519 – стаціонарно, 2 760 – амбулаторно).

Відтепер діти з інвалідністю з віддалених міст Луганщини матимуть змогу комфортно дістатися до реабілітації – Сергій Гайдай передав Центру «Відродження» спеціальний автомобіль

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай передав Комунальній установі «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» ключі від спеціального автомобілю.

За 1 га посівів гречки передбачена державна підтримка у 3 500 гривень

До переліку нових програм Міністерства аграрної політики та сільського господарства України у 2021 році включена державна підтримка сільгоспвиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь (гречка).

Програмою передбачено надання дотацій аграріям у розмірі 3500 гривень на 1 га посівів гречки.

Це забезпечить стабільний обсяг виробництва гречки, що дорівнює внутрішньому споживанню, та в перспективі – орієнтацію на експорт, а також розвиток суміжних галузей.

Орієнтовна площа підтримки по Україні має скласти 15 тис. га.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 1 млрд 270 млн гривень

Протягом січня-квітня 2021 року до місцевих бюджетів надійшло 1 млрд 270,2 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 207,2 млн гривень.

Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 925,6 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з січнем-квітнем минулого року більше на 134,4 млн гривень. Єдиного податку надійшло 151,7 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 17,4 млн гривень.