Архів новин

18 мая 2021

Безпека України – це безпека Європи. Луганщину відвідала делегація Естонської Республіки на чолі з Прем’єр-міністром країни Каєю Каллас

Супроводжували гостей Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков та голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Повністю підготовлені до проведення ЗНО усі 33 пункти на Луганщині

Питанням забезпечення належних умов для організованого проведення в Луганській області зовнішнього незалежного оцінювання випускників 2021 року була присвячена нарада, яку провела заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

У роботі заходу взяли участь керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, департаментів і управлінь облдержадміністрації, Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Сформовано алгоритм запису освітян на вакцинацію від COVID-19

378 тис. доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech зі 473 850 доз, які прибудуть в Україну до кінця цього тижня в межах глобальної ініціативи COVAX, буде виділено на щеплення 1-ю та 2-ю дозою 189 тис. працівників сфери освіти.

Рішення використати цю вакцину для щеплення освітян було ухвалене оперативним штабом Міністерства охорони здоров’я з протидії вакцинокерованим інфекціям 30 квітня 2021 року.

170 представників зі Східної України навчаються демократичному врядуванню

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відкритті навчання за Програмою розбудови потенціалу громадського сектору Східної України в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» в режимі ZOOM-конференції.

На початку заходу вона подякувала команді проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» та Фонду Східна Європа за цю надважливу для області програму. Адже ефективна співпраця з інститутами громадянського суспільства є стандартною вимогою для успішної діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування.

Звернення Глави держави з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Шановні громадяни України!

У травні, який зазвичай розмальовує світ яскравими фарбами, однак є дні, що навічно закарбовані в чорних тонах. І один з них – 18 травня. День, коли в 1944 році почалася примусова депортація кримських татар.

Сьогодні Україна вшановує всіх жертв геноциду кримськотатарського народу. Сьогодні кожен з нас розділяє разом з вами цей біль. А отже, сьогодні кримських татар в Україні стає щонайменше 40 мільйонів.

І як одна країна та сім’я ми кажемо сьогодні не «вони», а «ми».

«Велике будівництво»: на дорозі між Лисичанськом та Бахмутом укладають верхній шар асфальту

Завершується ремонт дороги між Лисичанськом та Бахмутом. Наразі там укладають верхній шар асфальтобетонного покриття.

Роботи на дорозі Т-13-02 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут у рамках програми Президента України «Велике будівництво» розпочали наприкінці березня.

Ділянка км 141 + 100 – км 155 + 100 розташована між Лисичанськом та межею з Донецькою областю.

Там працюють дорожники ТОВ «Автомагістраль-Південь». Наразі на об’єкті залучені близько 80 дорожників та 50 одиниць спецтехніки.

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже 84 мільйони військового збору

За січень-квітень 2021 року надходження військового збору склали 83,8 млн гривень.

Це на 8,7 млн гривень (або на 11,6 %) більше надходжень у січні-квітні минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

В Україні стартував міжнародний культурно-соціальний в проєкт «Таємниці України для тебе»

Метою якого є залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Вона включатиме в себе інформацію про: види народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення) рецепти автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування) маловідомі історичні та культурні пам'ятки з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл \ міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам'ятки).

Лабораторно підтверджено 111 нових випадків COVID-19 в області. Одужало 467 осіб

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 19, Рубіжне – дев’ять, Сєвєродонецьк – 29, Біловодський район – шість, Білокуракинський – одне, Кремінський – три, Марківський – чотири, Міловський – одне, Новоайдарський – одне, Новопсковський – шість, Попаснянський – 10, Сватівський – два, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – 11, Троїцький – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 396 випадках.

Одужали – 21 852 (467 за останню добу), лікуються – 2 711 (493 – стаціонарно, 2 218 – амбулаторно).

На Луганщині вилучено 42 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 17 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 7,2 га території в Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 42 одиниці вибухонебезпечних предметів.

А саме: 17 артилерійських снарядів, 19 мінометні міни та шість гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Велика приватизація відкриває шлях для масштабних інвестицій в Україні – заступник голови ОП Кирило Тимошенко

В Україні уже на травень-червень заплановано більше 100 аукціонів у рамках великої та малої приватизації. Про це у себе у Facebook повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Наприкінці квітня цього року Президент Володимир Зеленський розблокував велику приватизацію в Україні. Це без перебільшення історична подія. Вона, по-перше, дасть нове життя збитковому майну. А по-друге – залучить мільярдні інвестиції. Пора перетворювати збитковий баласт на прибуток для українського бюджету», – наголосив він.

В області триває весняний Тиждень безпеки дорожнього руху-2021

На Луганщині, як і по всій країні, розпочато перший етап Тижня безпеки дорожнього руху ООН.

Протягом семи днів, із 17 по 23 травня, дорожні підприємства вживатимуть заходи для покращення безпеки дорожнього руху та зниження рівня аварійності на автомобільних дорогах загального користування.

Серед завдань: