Архів новин

21 мая 2021

На Луганщині відбувся онлайн-семінар «Партнерство «Відкритий Уряд»

У рамках всеукраїнського тижня «Партнерство «Відкритий Уряд» 21 травня облдержадміністрацією проведено онлайн-семінар з фахівцями райдержадміністрацій та територіальних громад Луганщини за темою: «Створення дієвих механізмів залучення громадськості до прийняття рішень в умовах нового адміністративно-територіального устрою».

У ЗНО з хімії взяли участь 139 жителів Луганщини

Сьогодні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з хімії.

Слід зазначити, що в області створено один пункт ЗНО з цього предмету, який розташований в Сєвєродонецьку та розрахований на 14 аудиторій.

Для успішного функціонування пункту залучено 36 педагогічних працівників.

Під час пропуску учасників, який розпочався о 09:50 та тривав до 10:50, медичні працівники проводили термометрію та візуальний огляд учасників на виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено.

Триває реєстрація на онлайн курс для бізнесу «Бізнес переговори онлайн»

У рамках проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» розпочато реєстрацію на новий онлайн курс «Бізнес переговори онлайн» для представників мікро-, малого та середнього бізнесу Луганської, Донецької, півдня Запорізької областей, а також міста Генічеськ.

Навчальний курс складається з основ ділового спілкування, оцінювання інтересів сторін, створення стратегії умовлянь, прийняття рішень, навичок майстерності надання пропозицій, співробітництва та вирішення мовних конфліктів, розгляду типових помилок у веденні переговорів.

Мінрегіон: В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва стали доступними нові онлайн-послуги

Ще більше нових державних послуг у сфері будівництва тепер можна отримати через портал Дія. Вони стосуються як приватних і багатоквартирних житлових будинків, так і будівель промислової забудови.

Аспекти ґендерного підходу у сфері охорони здоров’я Луганщини проаналізовані на всеукраїнському рівні

До засідання «круглого столу» Міністерства охорони здоров’я за темою «Актуальні питання ґендерного підходу у сфері охорони здоров’я», що відбувся 21 травня, в онлайн форматі долучились фахівці медичної та соціальної сфер Луганщини.

Як зазначила заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, подолати насильство та надати дієву підтримку постраждалим можливо тільки у співпраці різних структур: соціальної та медичної сфер, поліції, юристів, громадських організацій.

Сергій Гайдай привітав патрульних поліцейських з п'ятою річницею

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистостях з нагоди п'ятої річниці створення Управління патрульної поліції в Луганській області.

Лабораторно підтверджено 56 нових випадків COVID-19 в області. Одужали ще 190 осіб

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – п’ять, Сєвєродонецьк – 16, Біловодський район – чотири, Кремінський – два, Новоайдарський – два, Новопсковський – три, Попаснянський – два, Сватівський – два, Станично-Луганський – чотири, Троїцький – 16.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 686 випадках.

Одужали – 22 668 (190 за останню добу), лікуються – 2 170 (421 – стаціонарно, 1 749 – амбулаторно).

Громади Луганщини протягом першого кварталу заробили понад 1 млрд гривень

Дані наведені без урахування міжбюджетних трансфертів. Зазначений показник на 111,84 млн гривень (або 11,4 %) більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Про це повідомили в Луганському регіональному офісі Програми U-LEAD.

Нагадаємо, що доходи бюджету – це податкові, неподаткові та інші надходження на безповоротній основі, справляння яких передбачено законодавством України, включаючи трансферти, плату за надання адміністративних послуг, власні надходження бюджетних установ.

Українці назвали «Велике будівництво» найкращою ініціативою Зеленського – опитування

Інфраструктурна програма «Велике будівництво» є однією з найкращих ініціатив Володимира Зеленського за два роки його президентства. Про це свідчать результати соціологічного дослідження групи Рейтинг.

42 % респондентів назвали «Велике будівництво» найбільш вдалою з реформ. На другому місці опинилась «Держава у смартфоні» (40 %). Також серед найкращих результатів у розвитку держави респонденти назвали звільнення полонених і заручників (38 %), зміцнення обороноздатності країни та міжнародну політику (по 30 % в кожній галузі).

Цьогоріч бізнес Луганщини перерахував до державного бюджету 634 млн гривень ПДВ

У січні-квітні 2021 року юридичні особи та фізичні особи - підприємці регіону перерахували до державного бюджету 634 млн гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ за січень-квітень перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2020 року на 279,5 млн гривень або 78,8 %.

Зокрема, у квітні поточного року надходження склали 141,5 млн гривень. Це на 63,1 млн гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області