Архів новин

24 мая 2021

Керівникам органів влади на місцях доручено до 1 липня завершити роботу з придбання житла дітям-сиротам за кошти, виділені минулоріч

Проведено нараду із керівниками районів, міст і громад Луганщини щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Також розглянуті напрями участі у субвенції стосовно створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих від насильства.

Під час заходу, проведеного заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською, розглянуто результати використання вищеназваної субвенції з державного бюджету 2020 року місцевим бюджетам. Минулоріч область отримала відповідну субвенцію в сумі 17 802 тис. гривень.

Жителі Луганщини взяли участь в ЗНО з іноземних мов

Сьогодні, 24 травня, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних (німецької, французької, іспанської) мов.

В області створено один пункт проведення ЗНО з іноземних мов, розташований в Сєвєродонецьку та розрахований на три аудиторії.

Для успішного функціонування пункту залучено 10 педагогічних працівників.

Відповіді на найпоширеніші питання про вакцинацію проти COVID-19

Додатково нагадуємо, що  мешканці або пацієнти, які мали тісний контакт з хворим на COVID-19 в медичних установах тривалого догляду, інтернатах або в місцях скупчення, як-от місця утримання під вартою, притулки для бездомних громадян, гуртожитки тощо, можуть бути вакциновані.

У цих умовах зараження і передача SARS-CoV-2 можуть відбуватися впродовж тривалого часу.

В Україні зроблено понад мільйон щеплень проти коронавірусу, вакциновано майже 980 тисяч осіб

Із початку кампанії з вакцинації проведено 1 054 139 щеплень, вакциновано – 978 354 особи. Із них за минулу добу щеплено 1325 осіб: вакциновано першою дозою 321 людину, завершили вакцинацію 1004 особи. 

Крім того, в чергу на вакцинацію вже записалися більше ніж 577 тисяч людей.

Варто зазначити, що 18 травня ЮНІСЕФ доставив в Україну 122 850 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech у рамках глобальної ініціативи COVAX. Наприкінці минулого тижня отримало ще 473 850 доз цієї вакцини.

Лабораторно підтверджено 13 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – сім, Рубіжне – чотири, Марківщина – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 800 випадках.

Одужали – 22 933 (1 за останню добу), лікуються – 2014 (400 – стаціонарно, 1614 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 061 дитина віком до 17 років. З них одужали – 978.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 36 (при пороговому 60).

Президент підписав закон, який остаточно повертає громадам право розпоряджатися своїми землями

Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Земля» підписав Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» № 1423-IX (законопроект № 2194), який Верховна Рада ухвалила 28 квітня.

«У квітні 2021 року, подолавши шалений спротив і тисячі правок – законодавчого спаму від окремих політичних партій, Верховна Рада нарешті ухвалила останні ключові закони, необхідні для повноцінного старту прозорого ринку землі», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський: Прозорий ринок землі – це те, що ми обіцяли і що робимо

В Україні за час дії заборони на продаж землі сільськогосподарського призначення було незаконно присвоєно близько 5 млн га державних угідь, а всередині країни утворився тіньовий ринок обігу землі без сплати податків, офіційного працевлаштування та соціальних гарантій для людей. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля».

Глава держави зазначив, що за останні 20 років з боку української влади для реалізації земельної реформи не було зроблено нічого.

«Велике будівництво»: поблизу Гірського відновлять три мости

На дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове  –  Лисичанськ – Луганськ триває капітальний ремонт мосту через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське), шляхопроводу через залізницю на км 192+862 та мосту на км 182+933.

Всі зазначені споруди належать до малих мостів. На цих об’єктах у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» працюють мостобудівники ТОВ «Укрбуд-проєкт-реконструкція» (Київ).   

Погашення боргів по заробітній платі та єдиному внеску на контролі керівництва облдержадміністрації

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На порядок денний винесено питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати, єдиного внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України. Засідання відбулося за участі голів райдержадміністрацій, керівників ВЦА міст Сєвєродонецька і Лисичанська, Рубіжанського міської ради та представників підприємств-боржників у режимі відеоконференції.

Платникам повернуто 45,6 млн гривень ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За січень-квітень 2021 року платники податків Луганщини подали 50 заяв про повернення суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку.

Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 54,3 млн гривень. В аналогічному періоді минулого року подано 36 заяв на загальну суму 36,2 млн гривень.

По 50 заявам платників, поданим у січні-квітні 2021 року, проведено 50 камеральних перевірок.

За результатами перевірок по двом заявам встановлено завищення сум ПДВ, що підлягають бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку, на 5,1 млн гривень.

Глава держави у понеділок візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля»

Президент України Володимир Зеленський 24 травня візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля», який триватиме у Києві 24-26 травня.

До роботи форуму долучаться члени уряду, народні депутати, представники дипломатичних установ, міжнародних організацій та іноземні експерти.

Основними темами заходу будуть: конкурентоспроможність аграрного бізнесу, вплив ринку землі на діяльність фермерів, інструменти допомоги держави аграріям. Під час форуму також обговорять управління територіями в умовах ринку землі та діджиталізацію земельних відносин.