Архів новин

26 мая 2021

Україна отримала перші 117 тис. доз вакцини Comirnaty/Pfizer, придбані за кошти державного бюджету

В Україну доставлено 117 000 доз вакцини Comirnaty проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Це перша партія цієї вакцини, яку закуповують державним коштом через міжнародну агенцію Crown Agents. Усього до кінця цього тижня в країну доставлять 167 310 доз цього препарату.

Вакцину з цієї партії використають для щеплення таких груп:

В облдержадміністрації обговорювали стан екологічних платежів на Луганщині

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела робочу нараду щодо стану екологічних платежів у Луганській області.

Розпочався прийом заявок на конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» 2021 року

Мінрегіон оголосив про початок конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році. До участі запрошуються органи місцевого самоврядування всіх рівнів.

Цьогоріч конкурс організовано за наступними тематичними блоками:

1. Згуртованість громади

Практики мають демонструвати належний рівень консолідації населення громади, умови, які створила місцева влада для забезпечення згуртованості та рівних можливостей для самореалізації кожної суспільної групи, зокрема, тих, які проживають за межами адміністративних центрів територіальної громади.

На Луганщині СБУ викрила схованку бойовиків з гранатометами та боєприпасами

Співробітники Служби безпеки України викрили у Луганській області черговий схрон з військовими засобами ураження, закладений бойовиками.

У схованці, розміщеній у лісовій смузі поблизу селища Стара Краснянка Сєвєродонецького району, зберігалося шість гранатометів РПГ-22. Співробітники спецслужби також вилучили зі схрону 20 осколкових та кумулятивних протитанкових гранат, а також 6 гранатометних пострілів ВОГ різних модифікацій.

На цьому місці улітку 2014 року розміщалися позиції російсько-терористичних угрупувань.

Покрокова інструкція вступникам з тимчасово окупованих тириторій - 2021

Якщо в тебе немає документа про повну загальну середню освіту (свідоцтво/атестат) державного зразка, але ти хочеш навчатися в ЗВО або ЗФПО на території України, скористайся наданими можливостями – вступай за спрощеною процедурою через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».
Освітні Центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» працюватимуть з 7 червня до 24 вересня 2021 року.
1. Оберіть ОЦ «Донбас-Україна» або «Крим-Україна» (перелік, адреса, контакти та графік роботи розміщено на сайтах Міністерства освіти і науки України, Доступна освіта).

Словаччина передала обласній дитячій клінічній лікарні два реанімобілі

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном взяв участь у передачі реанімобілів Луганській обласній дитячій клінічній лікарні.

Канада пропонує позитивний досвід для розвитку аграрного сектору Луганщини

На території області впроваджується новий проєкт «WeProsper», мета якого – допомога місцевим лідерам у створенні двох мультифункціональних кооперативів.

Це проєкт розвитку підприємництва для постраждалого від конфлікту сільського населення в Східній Україні, спрямований на підвищення рівня економічного благополуччя жінок та найбільш вразливих груп населення.

Піротехніками області вилучено 35 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,23 га території в Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: 33 гранати, один інженерний боєприпас та одну одиницю інших ВНП.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Діяльність системи тероборони Луганщини проаналізовано під час навчань в Чугуєві

Протягом травня в країні організовано комплекс заходів із підготовки в межах системи територіальної оборони, зокрема, у Харківській, Чернігівській та Сумській областях.

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов долучився до інструкторсько-методичних зборів разом із керівництвом територіальної оборони кількох регіональних зон, що відбулися в Чугуєві.

Лабораторно підтверджено 68 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – 16, Сєвєродонецьк – 12, Біловодський район – одне, Кремінський – сім, Марківський – одне, Міловський – два, Новоайдарський – одне, Новопсковський – два, Попаснянський – три, Сватівський – два, Станично-Луганський – сім, Старобільський – одне, Троїцький – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 924 випадках.

Одужали – 23 317 (235 за останню добу), лікуються – 1 732 (381 – стаціонарно, 1 351 – амбулаторно).

На Донбасі до кінця року оновлять рекордних 532 км доріг, — Міністр інфраструктури Кубраков

Тривалий час дорожньою інфраструктурою Сходу України не займалися системно. Це призвело до того, що маршрути Донеччини та Луганщини опинилися у критичному стані. Ситуацію вдалося змінити зі стартом програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2020 році, повідомив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков у блозі для «НВ».

В області завершено фінансування пенсійних виплат травня

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, завершено фінансування пенсій травня.

Пенсіонерам Луганської області спрямовано 1493,41 млн гривень, що складає 100 % до потреби.

Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати у встановленому порядку.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 1,2 млрд гривень ПДФО

Протягом січня-квітня до бюджетів усіх рівнів надійшло 1 млрд 239,1 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 177,7 млн гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Місцеві бюджети отримали 925,6 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня-квітня 2020 року на 134,5 млн гривень.

До державного бюджету за чотири місяці поточного року спрямовано 313,5 млн гривень ПДФО. Цей показник збільшився на 43,2 млн гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області