Архів новин

27 мая 2021

Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС конкретизувала завдання щодо реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки

Під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням Міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова 14 травня Луганській облдержадміністрації було надано низку доручень щодо ліквідації наслідків минулорічних пожеж та забезпечення готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки.

Саме для того, щоб конкретизувати такі заходи на місцевому рівні, було скликано регіональну комісію з питань ТЕБ та НС.

Пишаюся тими, хто не виїхав із підконтрольної частини Луганщини, розвинув бізнес та на рівні конкурує з іншими, – Сергій Гайдай на інтерактивній платформі в Дніпрі

Очільник області зазначив про це сьогодні на конференції UkraineInvestTalks: Dnipro, яка започаткувала серію заходів, спрямованих на популяризацію інвестиційного потенціалу в регіонах України.

На запитання «Як можна розвивати бізнес, коли триває війна?» голова Луганської облдержадміністрації відповів, що людині властиво пристосуватися до будь-яких умов, нажаль, і до війни.

Реалізується пілотний проєкт щодо діяльності наглядових рад закладів професійної освіти

Сьогодні відбулося перше засідання наглядової ради ВПУ № 92 міста  Сєвєродонецьк. У її роботі взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Відкриваючи захід, вона зауважила, що обласна влада підтримує ініціативи щодо створення наглядової ради та навчально-практичного центру, який покращить підготовку кваліфікованих робітників сфер обслуговування та громадського харчування, задовольнятиме попит на них регіонального ринку праці. 

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 36 мінометних мін

Протягом минулої доби, 26 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,26 га місцевості у Сєвєродонецькому, Сватівському та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 36 мінометних мін, одну гранату, 10 одиниць набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Інформація щодо замінування закладів вищої освіти в м. Сєвєродонецьку не підтвердилася

Поліцейськими ГУНП в Луганській області та рятівниками проведені обстеження кожного корпусу та кожного приміщення, де базуються Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка та Східноукраїнський університет імені В. Даля. Інформація щодо замінування не підтвердилася.

В облдержадміністрації відзвітували про стан компенсації за будинки, зруйновані внаслідок бойових дій

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у робочій нараді заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інни Драганчук. Під час заходу було розглянуто питання, пов’язані з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації Луганської та Донецької областей.

Цьогоріч землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 108 млн гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи в січні-квітні 2021 року перерахували 108,4 млн гривень плати за землю.

Це на 27,9 млн гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Ці кошти спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Лабораторно підтверджено 59 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 12, Рубіжне – 19, Сєвєродонецьк – 11, Біловодський район – три, Марківський – одне, Міловський – одне, Новоайдарський – три, Новопсковський – одне, Попаснянський – два, Сватівський – одне, Станично-Луганський – два, Старобільський – два, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 983 випадках.

Одужали – 23 483 (166 за останню добу), лікуються – 1 620 (371 – стаціонарно, 1 249 – амбулаторно).

Увага! Оголошення

31 травня 2021 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 15:00.

Завершується збір заявок для отримання інтернет-субвенції

До 28 травня включно триватиме прийом офіційних заявок від голів громад для участі у проєкті «Інтернет-субвенція». Заповнити заявку можна на порталі «Дія»: https://bit.ly/3hxQgfY.

Уряд пропонує збільшити до 50 тисяч гривень розмір підтримки при народженні або усиновленні дитини

Кабінет Міністрів до Дня захисту дітей ухвалив низку рішень, що стосуються вдосконалення системи захисту прав дитини.

Так, Уряд підтримав законопроєкт, розроблений Міністерством соціальної політики, який передбачає збільшення обсягу державної підтримки при народженні дитини або при усиновленні. Як відзначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у разі ухвалення документа Верховною Радою, з 1 січня 2022 року такий розмір допомоги буде збільшено з 41 тисячі гривень до 50 тисяч гривень.