Архів новин

31 мая 2021

У минулому році у Луганщині усиновлені 26 дітей, у поточному – семеро: Сергій Гайдай взяв участь у засіданні ТСК з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у онлайн-засіданні Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг.

Питання оподаткування в аграрному секторі розглянуті на всеукраїнському рівні

31 травня в форматі ZOOM-конференції відбулось засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі.

У заході взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко та представники Департаменту агропромислового розвитку.

В області діють 26 дитячих будинків сімейного типу, сім із них у Лисичанську, – брифінг

Про це повідомила начальник Служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації Раїса Родіна під час пресбрифінгу.

Вона розповіла, що на первинному обліку в службах у справах дітей виконкомів міських, сільських, селищних рад, райдержадміністрацій перебуває 1421 дитина-сирота або позбавлена батьківського піклування.

Протягом 2020 року в області усиновлено 26 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 24 – українськими громадянами, дві – іноземними. У поточному році – сім дітей українськими громадянами.

Ще по дев’ятьох справах жителям області нададуть компенсацію за зруйноване житло – загалом 1,8 мільйона гривень

Відбулося четверте засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

Його провела заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко.

У форматі онлайн до заходу долучилися заступниця Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук, а також представники місцевої влади територій області.

Глава держави ініціював створення Президентського університету, який готуватиме фахівців майбутнього

Президент України Володимир Зеленський під час участі у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» підписав Указ № 217/2021 «Питання проекту «Президентський університет».

Документ дає старт ініційованому Володимиром Зеленським проекту Президентського університету, який має стати сучасним інноваційним освітнім та науковим центром, що, зокрема, забезпечить підготовку лідерів для стратегічних галузей розвитку держави, готових до викликів сучасного мінливого світу.

У школах Луганщини відлунали останні дзвоники

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай завітав на свято останнього дзвоника до Сєвєродонецької школи-колегіуму Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Володимир Зеленський: Країна, яка прагне бути конкурентоспроможною, має визначити освіту та науку своїми стратегічними сферами

Для успішного розвитку української освіти ключовими умовами є розбудова необхідної інфраструктури, забезпечення кадрового потенціалу, мотивація здобувачів освіти та її актуальний зміст, що відповідає потребам сучасного світу. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» у Києві.

Глава держави зазначив, що тема освіти є першочерговою та дуже важливою, адже вона стосується навчання, виховання й становлення наступних поколінь українців, які будуватимуть країну в майбутньому.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено один вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 30 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,01 га місцевості у Сєвєродонецькому районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено одну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Лабораторно підтверджено 13 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – п’ять, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – чотири,  Новоайдарський район – одне, Сватівський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 26 090 випадках.

Одужали – 23 779 (вісім за останню добу), лікуються – 1 425 (284 – стаціонарно, 1 141 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіла 1 071 дитина віком до 17 років. З них одужали – 1 021.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 29,7 (при пороговому 60).

Із 1 червня діятимуть сезонні обмеження руху вантажівок на дорогах Луганщини

На Луганщині, як і по всій країні, з 1 червня у спеку буде заборонено рух державними дорогами.  

Як повідомляє Укравтодор, сезонні обмеження руху щороку вводяться на початку літнього сезону задля збереження автомобільних доріг загального користування.

На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.

Про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків поінформовано дотичні центральні органи виконавчої влади та асоціації автомобільних перевізників.

Маленький Нікіта Крижний потребує найдорожчого препарату у світі: батьки благають про допомогу

У 1,3 роки Нікіті діагностували СМА (спинально м’язова атрофія)  І типу, який з часом веде до атрофії м'язів хлопчика і в кінцевому підсумку може знерухомити його, забрати здатність самостійно дихати і їсти.

Нікіта живе з мамою, татом і двома сестрами в Києві. На привеликий жаль, родина не має змоги самостійно зібрати гроші на лікування дитині, тому звертається з проханням приєднатися та допомогти.

Сергій Гайдай привітав із Днем народження рідний Сєвєродонецьк

30 травня, – 87-ма річниця утворення міста Сєвєродонецька, який наразі виконує функції обласного центру підконтрольної українській владі частини Луганської області.

«Сьогоднішній день має для мене особливе значення, адже я маю нагоду привітати з Днем народження моє ріднe місто! Я мрію, щоб ми разом побачили, як воно розквітає!» – звернувся до сєвєродончан очільник Луганщини Сергій Гайдай та додав – «Зовсім скоро ми презентуємо вам проєкт, який стане справжнім «туристичним магнітом» Сєвєродонецька».