Архів новин

01 июня 2021

Правоохоронці Луганщини влаштували для хлопчиків та дівчаток свято до Дня захисту дітей

Цьогоріч до нацполіції долучилися працівники ДСНС, нацгвардійці, прикордонники, патрульні, поліцейські охорони та представники Товариства Червоного Хреста.

Захід відбувся у Льодовому палаці спорту Сєвєродонецька, куди завітав й Сергій Гайдай.

Звертаючись до діточок, очільник Луганщини наголосив: «Упевнений, усі дорослі вам зараз заздрять, бо дитинство – це незабутні та неповторні роки! У свою чергу, ми, старше покоління, зробимо все можливе, щоб ви отримали у спадок квітучу Україну».

Сергій Гайдай привітав 80 окрему десантно-штурмову бригаду ДШВ Збройних Сил України із Днем Героїв

23 травня в Україні відзначається День Героїв – це народне свято, встановлене на честь патріотів, які присвятили своє життя служінню українській нації.

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Гайдай разом із своїм заступником Олексієм Смирновим привітали особовий склад військовослужбовців 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, які виконують завдання в районі проведення ООС.

Завершено освітній проєкт «Норвегія-Україна Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистому заході з нагоди завершення Проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему».

Звертаючись до учасників проєкту вона наголосила: «Сьогодні ми маємо 31 випускника нашого освітнього проєкту, що тривав протягом 3 місяців. Його важливість для Луганщини вкрай актуальна, адже ми завжди в пошуку висококваліфікованих кадрів у всіх сферах діяльності. Дякую нашим партнерам з Норвегії за комплексну підтримку у  забезпеченні якісною професійною освітою».

«Позиція Президента та Уряду — діти в Україні мають жити й зростати у благополучних сім’ях» - відбулась Всеукраїнська нарада з питань захисту прав дітей

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у Всеукраїнській нараді з питаньзахисту прав дітей під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля врежимі відеоконференц зв`язку.

В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca, вироблену в ЄС

31 травня 2021 року Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 AstraZeneca для екстреного медичного застосування. 

Це вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca, яка виробляється в Італії і має торговельну назву AstraZeneca.

Вакцину AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС, Індія та Канада. 

75 спортивних майданчиків подарують дітям у цьому році - Сергій Гайдай привітав малечу зі святом

У день захисту дітей голова облдержадміністрації Сергій Гайдай відвідав Лисичанськ. Там, у військово-цивільній адміністрації міста, очільник області нагородив Листами подяки облдержадміністрації опікунів та співробітників служб у справах дітей області, а також найактивніших дітей.

Прийнято Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України»

Закон спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій.

Законом забороняється розповсюдження в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

1) надтонких пластикових пакетів;

2) тонких пластикових пакетів;

3) оксорозкладних пластикових пакетів.

Затверджено перелік населених пунктів Луганщини, на які поширюватиметься компетенція відділів державної реєстрації актів цивільного стану

Про це йдеться в наказі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) № 59/В від 19 березня 2021 року «Про закріплення юрисдикції органів державної реєстрації актів цивільного стану у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків)».

Із текстом наказу можна ознайомитися за посиланням.

Додатки – за посиланнями:

Україна готова забезпечити до 400 тис. вакцинацій від COVID-19 на тиждень, - заступник керівника Офісу Президента

Україна готова забезпечити до 400 тис. вакцинацій від COVID-19 на тиждень, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

«На сьогодні ми розуміємо, що на тиждень ми можемо забезпечити до 400 тисяч вакцинацій. Ми прискорюємо темпи постачань, система готова», - сказав він.

При цьому Тимошенко наголосив, що реальні темпи вакцинації залежатимуть від обсягів та графіка постачань вакцин.

В аеропорту «Бориспіль» за участю першої леді Олени Зеленської відбулася зустріч-діалог щодо розвитку безбар’єрної інфраструктури

Напередодні Дня захисту дітей перша леді України Олена Зеленська спільно з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим та родинами з дітьми провели аудит Міжнародного аеропорту «Бориспіль» на безбар’єрність.

Метою цього візиту була оцінка доступності інфраструктури та послуг аеропорту для різних категорій громадян, зокрема для родин з маленькими дітьми та людей, які мають фізичні чи ментальні порушення.

Обласна влада посилить контроль за підготовкою на місцях об’єктів ЖКГ до опалювального сезону

Про це зазначив сьогодні, 1 червня, перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Він провів перше засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та сталого проходження опалювального сезону.

Лабораторно підтверджено 57 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще семеро хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 15, Кремінський район – два, Марківський – одне, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – чотири, Попаснянський – три, Сватівський – два, Станично-Луганський – три, Старобільський – три, Троїцький – вісім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 26 147 випадках.

Одужали – 23 906 (127 за останню добу), лікуються – 1 348 (275 – стаціонарно, 1 073 – амбулаторно).

Луганщина перерахувала до бюджету понад 88 мільйонів гривень податку на прибуток

У січні-квітні платники регіону спрямували до Зведеного бюджету України 88,6 млн гривень податку на прибуток. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 30,6 млн гривень (+ 53 %).

При цьому державний бюджет отримав 75,7 млн гривень, місцеві бюджети – 12,9 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія ГАЙДАЯ з нагоди Дня захисту дітей

Дорогі друзі!

Щороку 1 червня в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни – День захисту дітей.

Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них та оточує любов’ю та турботою – вихователів, учителів, наставників.

Низький уклін усім батькам: як рідним, та й тим, хто взяв на себе відповідальність бути усиновлювачем!

Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя ми, дорослі, готові долати всі труднощі і негаразди.