Архів новин

02 июня 2021

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

По допомогу до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації звернулися багато людей з різними проблемами.

Найбільш складними залишаються питання, пов’язані із наслідками минулорічних масштабних пожеж. Адже усі, хто мав законодавчо визначені підстави на отримання компенсацій, вже одержали державну допомогу. Багатьом виплачена матеріальна підтримка з місцевих бюджетів. Проте, й дотепер обласною владою робиться усе можливе, щоб жоден постраждалий не залишився наодинці зі своїми проблемами.

Обласна влада обговорила з представниками Світового банку в Україні загальний стан впровадження Проєкту 3В

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов разом з представниками Світового Банку в Україні Еріком Джонсоном та першим заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростиславом Замлинським обговорили загальний стан впровадження Проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)».

Актуальні питання просторового планування територій розглянуті в облдержадміністрації

Відбулася нарада з керівниками уповноважених органів містобудування та архітектури Луганської області.

Її провела директор Департаменту будівництва, енергозабезпечення, архітектури та містобудування  облдержадміністрації Людмили Діденко.

Учасники наради розглянули актуальні питання просторового планування територій з урахуванням змін у законодавстві, практичні аспекти розроблення містобудівної документації в сучасних умовах.

Також обговорено основні завдання зазначених уповноважених органів на рівні районів і територіальних громад.

СБУ викрила на Луганщині корупційний механізм штучного завищення тарифів на теплопостачання

Служба безпеки України викрила протиправний механізм штучного завищення цін на теплопостачання для соціальних об’єктів одного з міст Луганщини. Втрати бюджету від дій зловмисників становлять майже 5 млн грн.

Співробітники спецслужби задокументували, що протягом 2018-2020 років школи, лікарні, ДЮСШ та інші заклади соціальної інфраструктури міста отримували платіжки за опалення за значно завищеними тарифами.

Лабораторно підтверджено 24 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще шестеро хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – шість, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – п’ять, Марківський – два, Міловський – одне, Новоайдарський – одне, Новопсковський – одне, Старобільський – чотири, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 26 171 випадку.

Одужали – 24 021 (115 за останню добу), лікуються – 1 251 (239 – стаціонарно, 1 012 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіла 1 071 дитина віком до 17 років. З них одужали – 1 052.

Планується визначити заповідними територіями пам’ятки природи «Гора «Пристін», «Криниця Годульяна» та ботанічний заказник «Вершина»

Також під час апаратної наради розглядалося питання щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони територій та об’єктів природно-заповідного фонду Луганської області.

Про це доповів директор Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Олейніков.

Безпечний відпочинок громадян на водних об’єктах – комплексний підхід органів місцевої влади із залученням можливостей підприємців, – апаратна нарада

Про готовність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до проходження купального сезону 2021 року розглянуто під час апаратної наради під головуванням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Спікером цього питання виступив директор Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони Олександр Чалий.

Мінрегіон: Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про засади державної регіональної політики»

Верховна Рада України 247 голосами підтримала у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики», що впроваджують трирівневу систему стратегічного планування: держава – регіон – громада. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов подякував народним депутатам за підтримку урядової ініціативи.