Архів новин

09 июня 2021

На Луганщині проведено засідання комісії з питань гуманітарної допомоги при ОДА

На Луганщині проведено засідання комісії з питань гуманітарної допомоги при обласній державній адміністрації.

Роз’яснення щодо Міжнародного свідоцтва про вакцинацію

Особи, щеплені двома дозами вакцини від COVID-19, вже можуть отримати в Україні Міжнародне свідоцтво про вакцинацію – документ про зроблені щеплення, який відповідає міжнародним медико-санітарним нормам (bit.ly/normy_zakon).

Слід відрізняти таке свідоцтво від «ковідного сертифікату» (він же «ковідний паспорт», «зелений сертифікат» тощо) – документу, який зараз розробляється в Україні з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ та планується до запуску з 1 липня 2021 р.

В чому різниця?

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію:

Запрошуємо до участі в онлайн-курсі «Тренінг для тренерів»

Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням  osvita.diia.gov.ua.

Тут кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали. Наразі доступний онлайн-курс «Тренінг для тренерів» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/training-for-trainers).

Велике будівництво на Луганщині: Розпочато ремонт дороги Н-26 у Старобільську

На Луганщині тривають масштабні роботи на дорозі Н-26 «Чугуїв – Мілове» у рамках Національного проєкту «Велике будівництво». Тут працюють чотири різні підрядні організації.

Зміни на краще місцеві мешканці бачать щоденно, там де ведуться роботи  на дорогах та  мостах Луганщини. У планах дорожників оновити повністю всю дорогу Н-26 «Чугуїв – Мілове».  

Наразі на маршруті «Старобільськ – Євсуг» розпочато роботи  на ділянці км 195+000 – км 230+000 – 35 кілометрів. Підрядною організацією є ТОВ «Автомагістраль-Південь». 

На Луганщині СБУ виявила три схрони бойовиків

У Луганській області Служба безпеки України виявила три схованки терористів з бойовими засобами ураження. Схрони було облаштовано у Щастинському районі за 3-5 км від лінії розмежування.

У результаті операції співробітники спецслужби знайшли приховані арсенали, залишені бойовиками у 2014 році під час бойових дій на Луганському напрямку.

Особливу небезпеку для цивільного населення становили протипіхотні осколкові гранати РГН і ударно-дистанційні запали УДЗ, які зберігалися у підземному схроні поряд із дачним селищем неподалік міста Щастя.

В Україні запрацювала безоплатна «гаряча лінія» підтримки батьків після пологів

7 червня заcтупник Міністра соціальної політики Борис Лебедцов взяв участь у презентації проекту та запуску «гарячої лінії» підтримки батьків після пологів за участю Урядового уповноваженого з питань гендерної політики Катерини Левченко.

«Гарячу лінію» започаткувала ГО "Клуб підтримки вагітності та материнства "Лада" в межах проекту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

В області відбувається ІІІ етап вакцинальної кампанії проти COVID-19

Загалом було провакциновано 31656 осіб, за останню добу – 1426. Першу дозу отримали 27477 осіб, другу – 4179.

Щеплення вакциною «Ковішилд» отримали 13930 осіб, «Астразенек» – 7330, «Коронавак» – 4546, «Комірнаті» – 5850.

До 31 грудня має бути забезпечена технічна можливість використання віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис», – постанова Уряду

Це доручено Міністерству цифрової трансформації відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання реалізації експериментального проекту щодо використання віддаленого кваліфікованого електронного підпису», яка затверджена 14 травня 2021 року.

Також Мінцифра повинно інформувати населення про можливість отримання кваліфікованих електронних довірчих послуг, пов’язаних з використанням електронного підпису «Дія.Підпис», зокрема про алгоритм дій, необхідних для його створення.

Заправні станції повинні стати безпечними як для людей, так і для довкілля – Олексій Смирнов на засіданні робочої групи

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов 8 червня провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

На засіданні підведено підсумки виконання завдань, встановлених рішеннями засідання робочої групи, та розглянуто проблемні питання у сфері торгівлі пальним.

Лабораторно підтверджений 21 новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – чотири, Кремінна – два, Марківка – одне, Новоайдар – одне, Попасна – одне, Сватове – одне, Старобільськ – три, Троїцьк – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 26 321 випадку.

Одужали – 24 533 (54 за останню добу), лікуються – 880 (133 – стаціонарно, 747 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 073 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 057.

Друга доза вакцини проти COVID-19 гарантована державою

Ви вважаєтеся повністю вакцинованими тільки після введення 2-ї дози вакцини для кількадозних вакцин — саме ними вакцинують в Україні.

Друга доза вакцини має бути введена через:

- Comirnaty/Pfizer-BioNTech — 21 день

- CoronaVac/Sinovac Biotech — 28 днів

- Oxford/AstraZeneca — 12 тижнів

Для вакцинації 2-ю дозою вас запросять телефонним дзвінком за контактом, який ви залишили після першого щеплення.

Люди, які вакцинувались у масових центрах вакцинації, отримають 2-гу дозу в тих самих центрах.

Олексій Чернишов: прийняття нової редакції Закону «Про місцеві державні адміністрації» – важливий крок для децентралізації

Прийняття нової редакції Закону «Про місцеві державні адміністрації», що наразі готується до другого читання у Парламенті – важливий крок для просування реформи децентралізації. Про це Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив під час виступу на Конгресі місцевих і регіональних влад у місті Дніпро, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Очільник Мінрегіону звернувся до народних депутатів із проханням розглянути відповідний законопроект найближчим часом.