Архів новин

10 июня 2021

Заступник міністра освіти підбила підсумки дводенної робочої поїздки Луганщиною

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська разом з заступником міністра освіти і науки Вірою Роговою провели нараду з очільниками відділів та управлінь освіти з різних куточків Луганщини.

У Троїцькій громаді створено сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Під час робочої поїздки Сергій Гайдай відвідав Троїцьку амбулаторію загальної практики сімейної медицини КНП «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги Троїцької селищної ради».

Він ознайомився з роботою амбулаторії, де наразі працюють п’ять сімейних лікарів.

Тут організовано кабінет електрокардіограми та гінекологічний кабінет, оснащений апаратом УЗД, організоване експрес-тестування на COVID-19 та проведення вакцинації проти коронавірусу.

«Велике будівництво» для маленьких троїчан

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» у Троїцьку триває капітальний ремонт закладу дошкільної освіти ясла-садка «Теремок», який побудовано ще у 1989 році.

Кошти на зазначений проєкт у сумі 10 207,8 тис. гривень виділені з Державного фонду регіонального розвитку.

У Троїцькому ремонтують проспект Перемоги, незабаром – ремонт траси від Троїцького до Рубіжного

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай здійснив робочу поїздку  до Троїцької селищної ради Сватівського району.

Першим пунктом програми став огляд капітального ремонту асфальтобетонного покриття дороги, яка пролягає по проспекту Перемоги у смт Троїцьке. Роботи розпочалися нещодавно, 1 червня.

До уваги кандидатів на зайняття посад директорів Кремінської обласної спеціальної школи, Сватівської обласної спеціальної школи, Сєвєродонецької обласної санаторної школи

9 червня 2021 року відбулося засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на посади директорів Кремінської обласної спеціальної школи, Сватівської обласної спеціальної школи, Сєвєродонецької обласної санаторної школи.

За результатами конкурсного відбору жодного з кандидатів не визначено переможцем конкурсу. Конкурс визнано таким, що не відбувся.

В Україні запрацювали електронні лікарняні

Масштабний сервіс, який полегшить життя пацієнтів та лікарів — в Україні запрацювали електронні лікарняні. Цього тижня Мінцифри разом із МОЗ, НСЗУ, Мінсоцполітики, ПФУ та ФССУ запустили електронні лікарняні.

Піротехніками виявлено та вилучено 11 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 5,78 га території області у Сєвєродонецькому та Сватівському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 11 вибухонебезпечних предметів, а саме: 4 артилерійських снаряда та 7 гранат.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Оголошено онлайн-аукціони з приватизації трьох об’єктів незавершеного будівництва

Управління забезпечення реалізації повноважень у Луганській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій та Луганській областях оголосило аукціони з приватизації трьох об’єктів незавершеного будівництва садибних житлових будинків, розташованих у Старобільському районі, а саме:

1. ОНБ садибний житловий будинок, за адресою: Луганська обл., Старобільський р-н, с. Тарабани, вул. Новобудівельна, 10,

Стартова ціна – 36 742,00 грн.

Детально про об’єкт: https://cutt.ly/inQQ5yK;

Лабораторно підтверджено 27 нових випадків COVID-19 в області. Внаслідок ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – два, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – шість, Кремінна – два, Марківка – одне, Новоайдар – чотири, Новопсков – два, Попасна – одне, Сватове – одне, Станиця Луганська – одне, Старобільськ – одне, Троїцьк – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 348 випадках.

Одужали – 24 590 (57 за останню добу), лікуються – 845 (127 – стаціонарно, 718 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 074 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 057.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 1,6 млрд гривень

Протягом січня-травня 2021 року до місцевих бюджетів Луганської області надійшло 1 млрд 623,6 млн гривень.

В порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 297,8 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 1 млрд 198,4 млн грн отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з січнем-травнем минулого року більше на 214 млн гривень. Єдиного податку надійшло 183,2 млн грн, що перевищує минулорічний результат на 20,1 млн гривень.

Облдержадміністрація оптимізує програми, які реалізуються за рахунок коштів обласного бюджету

9 червня 2021 року перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов провів засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

На засіданні були розглянуті підсумки реалізації регіональних цільових програм за 2020 рік та заключні звіти з виконання двох програм сфери житлово-комунального господарства.

На Луганщині презентовано перший інноваційний вебпортал

Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації презентував інноваційний вебсайт Луганської області – https://i-lug.gov.ua/

Це сучасний двомовний ресурс, який містить актуальну інформацію про інноваційний розвиток, промоції регіону, електронну демократію, зовнішні зносини та міжнародну технічну допомогу.

Сайт має сучасний дизайн на кшталт бренду області Луганщина Моя.

Цифрограм для медичних працівників

3 червня Міністерство цифрової трансформації України запустило Цифрограм для медичних працівників.

Цей тест розроблений також на основі європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., а саме, Рамки цифрової компетентності для громадян України .