Архів новин

14 июня 2021

Щодо змін в організації надання адміністративних послуг

Нагадуємо, що 29 листопада 2020 року набув чинності Закон України від 3 листопада 2020 року № 943 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються у електронній формі», яким внесені суттєві зміни в організацію надання адміністративних послуг.

Луганщина долучається до президентської ініціативи «Активні парки – локації здорової України»

Очільник Луганщини Сергій Гайдай провів відеонараду з керівниками на місцях щодо впровадження проєкта Президента України Володимира Зеленського «Активні парки – локації здорової України».

Україна увійшла в «зелену» зону навіть за критеріями ЄС, показники захворюваності найнижчі за останній рік – нарада у Президента

Усі області України перебувають у «зеленій» зоні щодо показників захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19, які досягли найнижчих значень за останній рік. Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Як повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, за минулу добу виявлено 420 нових хворих на COVID-19. Це найнижчий показник за останній рік.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування у Луганській області з 14 по 18 червня 2021 року

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

14 червня – м. Золоте (з 9.00 до 15.00);

15 червня – с. Трьохізбенка (з 9.00 до 15.00);

16 червня – с. Світличне (з 9.00 до 15.00);

17 червня – смт Нижнє (з 9.00 до 15.00);

18 червня – м. Золоте (з 9.00 до 15.00).

Аграрії, бізнес та влада обговорили питання участі громад у реалізації державної політики у сфері земельних відносин на Луганщині

Представники департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації взяли участь у відкритій дистанційній конференції – «круглому столі», що відбувся в рамках реалізації Проєкту підтримки реформи Держгеокадастру сільськими громадами на території Луганської області (ІІ етап). 

До участі долучились представники профільних міністерств, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники професійної спільноти землевпорядників та місцевого бізнесу.

Лабораторно підтверджено чотири нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – два, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 390 випадках.

Одужали – 24 755 (2 за останню добу), лікуються – 716 (106 – стаціонарно, 610 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 074 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 061.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 11,9 (при пороговому 60).

Майже 1,6 мільярда гривень ЄСВ перерахували до бюджету платники області

У січні-травні 2021 року підприємства та підприємці сплатили до бюджету 1 млрд 595,1 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). Цей показник перевищує минулорічний за аналогічний період на 284,8 млн гривень або на 21,7 відсотків.

Серед основних джерел надходжень – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Президент вітає непохитну підтримку України з боку лідерів країн G7

Президент Володимир Зеленський вітає підтримку незалежності та суверенітету України, а також важливих реформ у нашій державі, яку висловлено у фінальному комюніке саміту лідерів держав «Групи семи».

Учасники саміту у спільній заяві за його результатами наголосили на підтримці незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Сергій Гайдай: «Кожного дня Україна наближає винесення справедливого вироку істинним винуватцям загибелі наших хлопців в небі над Луганськом»

14 червня 2014 року в небі над Луганським аеропортом російськими терористами був збитий літак ІЛ-76 МД, на борту якого знаходились 40 військовослужбовців 25-ї Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Ніхто з них не вижив. З початку антитерористичної операції це була найбільша втрата українських Збройних сил.