Архів новин

16 июня 2021

На Луганщині представили нового начальника обласного управління лісового та мисливського господарства

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай разом з головою Державного агентства лісових ресурсів України Юрієм Болоховцем сьогодні, 16 червня, представили новопризначеного начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства. Ним став Дмитро Неклеса.

Головними завданнями, які поставили новому керівнику, - недопущення масштабних пожеж у луганських лісах, мобілізація всіх зусиль для швидкої ліквідації наслідків минулорічної надзвичайної ситуації та задіяння ресурсів для якісного відновлення лісів.

Чотири об’єкти Луганщини буде профінансовано за рахунок держсубвенції

Сьогодні Кабінет Міністрів України видав розпорядження № 626 «Про розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери».

У загальний список увійшли і чотири об’єкти Луганщини. Так, до облбюджету буде спрямовано 27 млн грн на реставрацію пам’ятки історії національного значення

У 2021 році доходи від приватизації зростуть у 4 рази і сягнуть 12 мільярдів – Тимошенко

Цього року від приватизації об'єктів державної власності планується отримати 12 млрд гривень, що в чотири рази більше, ніж у минулому році.

Про це під час Форуму «Україна 30. Мала приватизація» повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

За його словами, доходи від приватизації в минулі роки росли несуттєво, а збиткова для бюджету держвласність або простоювала, або залишалася джерелом корупційних доходів.

СБУ викрила контрабандиста старовинних ікон до РФ

СБУ попередила у Луганській області незаконне переправлення культурних цінностей за кордон. Серед вилученого –старовинні ікони ХVII століття.

Встановлено, що житель Мілового планував нелегально перемістити старожитності до РФ. Для цього він намагався перетнути державний кордон поза встановленими пунктами контролю.

Правоохоронці затримали контрабандиста під час спроби незаконного перетину держкордону. У затриманого виявлено три старовинні ікони, які вінприховав вособистих речах.

В Україні встановили нові карантинні норми

Уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року, при цьому на всій території країни встановлюється «зелений» рівень епідемічної небезпеки. В таких умовах у громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень всі учасники мають дотримуватись маскового режиму. Відповідно робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носінням масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників.  

На засіданні ради з впровадження послуг раннього втручання обговорені найважливіші проблеми реалізації пілотного проєкту

16 червня 2020 року відбулося засідання регіональної консультативної ради з реалізації у Луганській області в 2019-2021 роках пілотного проєкту «Створення системи надання послуг раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя». Засідання провела голова ради – заступник голови облдержадміністрації Катерини Безгинської.

Під час заходу обговорено Концепцію створення та розвитку системи раннього втручання, затверджену розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 517-р та питання виконання плану заходів щодо її реалізації.

Право на в’їзд в Україну дає повний курс щеплення проти COVID-19 тільки схваленою ВООЗ вакциною

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що особи, які мають документ, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 вакциною, яка схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) для екстреного використання, мають право перетину державного кордону України та звільняються від самоізоляції.

Наразі до переліку препаратів, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, належать такі вакцини:

- Comirnaty (BNT162b2) виробництва Pfizer-BioNTech, зареєстрована в Україні під назвою “Комірнаті”;

У Нижньодуванській громаді розпочато ремонтні роботи дороги місцевого значення

За сприяння Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв'язку Луганської обласної державної адміністрації розпочато ремонтні роботи проблемної ділянки дороги О131309 до с. Новочервоне Нижньодуванської громади.

На розрахункові рахунки в банку платникам повернуто майже 48 мільйонів гривень ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За січень-травень 2021 року платники податків Луганщини подали 62 заяви про повернення суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку. Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 71,6 млн гривень. В аналогічному періоді минулого року подано 46 заяв на загальну суму 49,7 млн гривень.

По 62 заявам платників, поданим у січні-травні цього року, проведено 55 камеральних перевірок, 7 таких перевірок тривають.

Піротехніками в Луганській області виявлено та вилучено 43 артилерійських снаряда

Протягом минулої доби, 15 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 9,5 га території області у Сєвєродонецькому районі

Під час робіт було виявлено та вилучено 68 вибухонебезпечних предметів, а саме: 43 артилерійських снаряда, 14 мінометних мін та 11 гранат.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Лабораторно підтверджено 23 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – два, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – два, Біловодськ – два, Марківка – одне, Новоайдар – шість, Попасна – три, Сватове –одне, Старобільськ – два, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 437 випадках.

Одужали – 24 963 (61 за останню добу), лікуються – 545 (113 – стаціонарно, 432 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 075 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 069.

15 червня відбулося тестування з географії – останнє випробування основної сесії ЗНО

В області функціонували 11 пунктів проведення ЗНО з географії у Сєвєродонецьку та Старобільську, де було створено 170 аудиторій.

На пунктах створено комфортні та безпечні умови. Пункти оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами.

До проведення ЗНО залучено 426 педагогічних працівників, які раніше пройшли навчання та інструктаж.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з географії зареєструвалось 2506 учасників, з них 1767 осіб взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 70,5 % від загальної кількості зареєстрованих.

Володимир Зеленський: Приватизація – це не про те, скільки держава отримає при продажу, це про сплату податків щомісяця, щороку

В Україні є політична воля для проведення великої приватизації, оскільки держава – неефективний керівник активів. До стратегічних підприємств, які мають залишатися в держвласності, можна застосувати механізм державно-приватного партнерства. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів» у Києві.

«Держава не є найкрутішим управлінцем і менеджером», – наголосив він.