Архів новин

17 июня 2021

Ми розуміємо, наскільки для населення важливі питання цивільного захисту – Сергій Гайдай взяв участь в навчаннях з питань системи цивільного захисту

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай разом з першим заступником Олексієм Смирновим та заступник Наталією Романенко сьогодні, 17 червня, взяли участь у навчальних заняттях з цивільного захисту представників ДСНС, Інституту державного управління та наукових досліджень з представниками обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та військово-цивільних адміністрацій стосовно реалізації заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Велике будівництво на Луганщині: На відрізку дороги від Євсуга до Мілового тривають масштабні роботи

На Луганщині продовжуються ремонтні роботи на дорозі Н-26 «Чугуїв – Мілове» у рамках Національного проєкту «Велике будівництво».

Дорожники планують повністю оновити всю дорогу Н-26 «Чугуїв – Мілове». Наразі тривають активні роботи за маршрутом «Євсуг – Мілове», загальна протяжність 70 кілометрів.

Роботи проводяться на двох ділянках: км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська) та км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового).

На Луганщині привітали медпрацівників

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної Сергій Гайдай взяв участь в урочистих заходах до Дня медичного працівника.

СБУ викрила колишнього бойовика «ЛНР» у лавах Національної поліції

Служба безпеки України викрила у лавах Нацполіції Луганщини колишнього бойовика незаконного збройного формування «Армия Юго-Востока».  

Оперативні дії з викриття зловмисника проводилися у взаємодії з підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції та за сприяння ГУ НП у Луганській області.

Як встановили співробітники СБУ, фігурант приєднався до лав Нацполіції у 2016 році, де і проходив службу до теперішнього часу.

До Луганщини завітала Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова

З нею зустрівся голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. Також до зустрічі долучилася його заступниця Катерина Безгинська.

«Щиро дякую Вам, Тетяно, за добрі справи та активну діяльність заради покращення життя людей з інвалідністю в Україні. Ви – справжній амбасадор Луганщини в Києві. Зразок для тих, хто радіє за область, хто прагне її розвитку та позитивних змін», – звертаючись до Уповноваженої сказав очільник області. 

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян.

Цього разу люди звернулися до очільника Луганщини щодо розв’язання земельних питань, конфліктних ситуацій навколо Рубіжанської середньої школи №1, а також об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Луч», що у Сєвєродонецьку.

В облдержадміністрації обговорили питання дотримання прав внутрішньо переміщених та постраждалих від збройного конфлікту осіб

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська 16 червня провела робочу зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання рівних прав і свобод Віктором Іванкевичем та представником Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Костянтином Черніковим.

Спортсмени з Луганщини здобули 22 медалі Чемпіонату України з кікбоксингу ISKA

Чемпіонат України з кікбоксингу ISKA (дорослі, юніори, юнаки старшого та молодшого віку, діти старшого віку) відбувся у Львові 10-13 червня 2021 року. У складі Луганської обласної збірної команда з 7 юних спортсменів Школи гун-фу «Дракон і Тигр» завоювала 12 золотих, 2 срібних та 8 бронзових медалей.

Лабораторно підтверджено 21 новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Рубіжне – шість, Сєвєродонецьк – чотири, Кремінна – одне, Марківка – одне, Новоайдар – чотири, Станиця Луганська  – одне, Старобільськ – два, Троїцьк – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 458 випадках.

Одужали – 25 025 (62 за останню добу), лікуються – 503 (106 – стаціонарно, 397 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 076 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 070.

Сергій Гайдай про керівництво територією, на якій іде війна: «Моя помилка може коштувати соціального спокою в регіоні», - інтерв‘ю данській газеті «Politiken»

Сім років тому Луганщина опинилася в епіцентрі війни, яка впливає на геополітичні відносини між передовими країнами. З огляду на це зрозуміло, чому наш регіон привертає увагу іноземних журналістів. Як уважних спостерігачів їх цікавить не лише сам перебіг конфлікту, але й супутні процеси. Власне, з цими питаннями звернувся до голови Луганської облдержадміністрації Сергія Гайдая і кореспондент данської газети «Politiken» Кель Гюбель. Ми занотували найцікавіші моменти інтерв’ю

Запрошуємо молодь з тимчасово окупованих територій та лінії зіткнення на навчання

Молодь з тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, та населених пунктів на лінії зіткнення, які  у поточному навчальному році завершили здобуття повної загальної середньої освіти, можуть за бажанням разово скористатися правом на безоплатне навчання зі стипендіальним забезпеченням на підготовчих курсах закладів вищої освіти з наступним вступом до відповідних закладів.

Для того, щоб взяти участь в підготовчих курсах, молоді необхідно:

1. Обрати заклад вищої освіти (ЗВО).