Архів новин

22 июня 2021

Обласна влада вживає заходи щодо сталого електрозабезпечення шахт регіону – комісія ТЕБ і НС доручила виконати відповідні рішення

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося 22 червня в Сєвєродонецьку.

Його провів перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Форвардну програму з закупівлі гречки врожаю 2021 року пропонує АТ «Аграрний фонд»

На підтримку державної ініціативи з розвитку та допомоги сільськогосподарських виробників на 2021 рік, зокрема, виробникам гречки,  Акціонерним  товариством «Аграрний фонд» передбачена форвардна закупівля майбутнього врожаю гречки. Завдяки чому, аграрії мають змогу більш оптимально виконати свої необхідні закупівлі, поповнити свої обігові кошти.

Умови форвардної закупівлі:

Здоровий і активний спосіб життя має стати якщо не національною ідеєю, то стилем життя – Президент

Президент Володимир Зеленський представив загальнонаціональну програму «Здорова Україна», що спрямована на всі вікові категорії та групи населення і має на меті збільшення тривалості життя українців. Презентація відбулася в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна».

Новий Представник УВКБ ООН в Україні особисто знайомиться з гуманітарними проблемами Луганщини

Кароліна Ліндхольм Біллінг – новий Представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

Сьогодні, 22 червня, перебуваючи в Сєвєродонецьку, вона зустрілася з першим заступником голови облдержадміністрації Олексієм Смирновим.

Він, зокрема, зауважив, що Кароліна Ліндхольм Біллінг має значний досвід у наданні гуманітарної допомоги та захисту прав громадян у багатьох країнах світу, що допоможе посилити співпрацю саме в Луганській області.

Піротехніками виявлено та вилучено чотири вибухонебезпечних предмета

Протягом минулої доби, 21 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 0,01 га території області у м. Рубіжне Сєвєродонецького району.

Під час робіт було виявлено та вилучено чотири вибухонебезпечних предмета, а саме: дві гранати та два інших вибухонебезпечних предмета.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Ми пам’ятаємо усіх, хто так і не повернувся з тієї війни. І тих, чиї життя були скалічені і зруйновані війною, – Олексій Смирнов узяв участь у меморіальних заходах з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

22 червня 1941 року, 80 років тому, розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, яка стала складником Другої світової війни. Її бої стали одними з масштабніших у воєнній історії ХХ століття та відібрала, за різними підрахунками, від восьми до 10 мільйонів життів українців.

Лабораторно підтверджено три нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – одне, Сєвєродонецьк – одне, Кремінна – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 494 випадки.

Одужали – 25 151, лікуються – 411 (92 – стаціонарно, 319 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 080 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 071.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 7,9 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померла 932 людина.

Понад 183 мільйони гривень єдиного податку від спрощенців отримали місцеві громади Луганщини

У січні-травні 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 183,2 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 113,1 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевих бюджетів 15,3 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 54,8 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-травня минулого року надходження єдиного податку збільшились на 20,1 млн гривень або на 12,3 відсотка.

COVID-19: в Україні вже вакциновано понад 1,73 мільйона осіб

За минулу добу в Україні проти COVID-19 щеплено 8 966 осіб. З них вакцинована першою дозою 6 571 людина, завершили вакцинацію 2 395 осіб. 

Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 2 095 458 щеплень. Вакциновано – 1 732 613 осіб, з них отримали першу дозу – 1 732 611 людей, завершили вакцинацію – 362 847 осіб.

Нагадаємо, що остання партія вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech у 200 тис. доз прибула в Україну 12 червня.