Архів новин

23 июня 2021

Хто такі маломобільні групи населення і чому безбар’єрність стосується кожного (інфографіка)

Із нинішнього року органи державної та місцевої влади України будуватимуть свою роботу на засадах безбар’єрності. Це передбачає ухвалена Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору.

Делегація Луганської області на чолі із заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською взяла участь у Всеукраїнському Форумі «Україна-30. Здорова Україна»

Захід, що проходить у Києві, відкрила Перша леді України Олена Зеленська, яка розповіла про нове шкільне меню, кампанію культури здорового харчування, що є основою програми «Нова Українська Школа – простір Здоров’я».

У рамках Форуму презентовано нове шкільне меню, страви якого готували на очах гостей заходу за участі відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Представники Луганщини долучились до панельних дискусій, де обговорювалися теми раціонального та здорового харчування, Нової Української Школи, інклюзії та безбар’єрності у спорті.

В облдержадміністрації привітали держслужбовців

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь в урочистих заходах до Дня державної служби України.

Велике будівництво: на дорозі Н-26 днями розпочнуть укладання верхнього шару

Триває ремонт на автомобільній дорозі національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове. Так, після влаштування нижнього шару за маршрутом  Євсуг – Біловодськ – Мілове розпочнеться укладання верхнього.

За маршрутом «Євсуг – Мілове» загальною протяжністю 70 км роботи проводяться на двох ділянках: км 230+000 – км 265+000 (від Євсуга до Біловодська), км 265+000 – км 300+885 (від Біловодська до Мілового). Генпідрядник – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Два мільйони гривень заплановано на проведення обласного конкурсу ініціатив молодіжних громадських організацій, – брифінг

Про реалізацію державної молодіжної політики в області сьогодні під час пресбрифінгу розповіла заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

Вона акцентувала, що наразі на Луганщині діють дві регіональні цільові програми – «Молодь Луганщини» та національно-патріотичного виховання дітей та молоді, які прийняті до 2025 року включно.

Першою з них на 2021 рік заплановано проведення понад 500 заходів для молоді, які фінансуються з обласного бюджету.

Фінансування пенсій та грошової допомоги червня 2021 року

Пенсійний Фонд України продовжує фінансування пенсій червня.

Станом на 22 червня на виплату пенсій у Луганській області спрямовано 1 406,74 млн гривень.

Фінансування пенсій відбувається за графіком.

Лабораторно підтверджено 23 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – два, Сєвєродонецьк – шість, Новоайдар – три, Попасна – п’ять, Сватове – два, Станиця Луганська – два, Старобільськ – два, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 517 випадках.

Одужали – 25 230 (79 за останню добу), лікуються – 351 (92 – стаціонарно, 259 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 082 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 071.

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали майже 775 млн гривень

У січні-травні 2021 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону спрямували до державного бюджету 774,9 млн гривень податку на додану вартість.

Ці надходження за січень-травень поточного року перевищили обсяг перерахувань за аналогічний період 2020 року на 324,5 млн гривень.

Тільки у травні у порівнянні з минулорічним місячним показником надходження зросли на 45,1 млн гривень та складають 140,9 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Володимир Зеленський підписав закон щодо меценатської діяльності у сфері фізичної культури та спорту

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері фізичної культури і спорту» № 1520-ІХ, який парламент ухвалив 2 червня 2021 року.

Документ урегульовує меценатську діяльність у сфері спорту, що матиме позитивний вплив на розвиток фізичної культури та спорту. Закон враховує європейську практику підтримки спорту з боку представників бізнесу та специфіку вітчизняного законодавства.