Архів новин

24 июня 2021

Нова пожежна спецтехніка - наступного тижня, ремонт дороги до Маньківки – у липні та модернізація спортивних об’єктів – підсумки робочої поїздки Сергія Гайдая до Сватівської громади

Очільник області Сергій Гайдай ознайомився із роботою міського комунального підприємства «Сватове-благоустрій», комунального підприємства «Сватівський водоканал», позашкільного закладу «Плавальний басейн», новоствореного «Спортивного клубу Сватівської громади «Стожари», «Сватівська місцева пожежна рятувальна служба» та ППАФ «Мілуватська».

Сергій Гайдай та Сватівський міський голова Віта Сліпець поспілкувались із представниками цих підприємств щодо нагальних проблем та обговорили шляхи співпраці обласної та місцевої влади стосовно їх розвитку.

В області триває фінансування пенсійних виплат червня

Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжується фінансування пенсій червня 2021 року.

Станом на 24 червня пенсіонерам Луганської області спрямовано 1520,90 млн гривень.

Увага! Нові форми Заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

Нагадуємо, що з 1 травня 2021 року почали діяти нові форми Заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, у відповідності до нових правил призначення житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Зразок заповнення заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

Терміни вступної кампанії на бакалаврат у 2021 році

Для вступників на бакалавра чи наскрізного магістра терміни вступу наступні:

За минулу добу на Луганщині вилучено 85 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 6,1 га території в Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 85 вибухонебезпечних предметів. А саме: одну авіаційну бомбу, 42 артилерійських снаряди, 11 мінометних мін та 31 гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Лабораторно підтверджено 18 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Сєвєродонецьк – одне, Біловодськ – одне, Кремінна – чотири, Новоайдар – одне, Попасна – одне, Сватове – одне, Станиця Луганська – одне, Старобільськ – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 535 випадках.

Одужали – 25 294 (64 за останню добу), лікуються – 302 (89 – стаціонарно, 213 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 082 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 072.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 1,6 млрд гривень ПДФО

Протягом січня-травня 2021 року до бюджетів усіх рівнів від платників області надійшло 1 млрд 604,2 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 283,3 млн гривень більше, ніж у аналогічному періоді минулого року.

Місцеві бюджети отримали 1 млрд 198,5 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня-травня 2020 року на 214 млн гривень. До державного бюджету за п’ять місяців поточного року мобілізовано 405,7 млн гривень ПДФО. Цей показник збільшився на 69,3 млн гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Луганщина увійшла до пілотного проєкту за програмою Президента – в області встановлять 215 спортивних майданчиків, – Сергій Гайдай

Про це очільник Луганщини повідомив у коментарі 8 каналу під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна», де Президент Володимир Зеленський представив відповідну загальнонаціональну програму.

Вона спрямована на всі вікові категорії та групи населення і сприятиме збільшенню тривалості життя українців.

Однією зі складових програми є створення «активних парків» і спортивних майданчиків. Вони мають з’явитися в усіх куточках України та стати локаціями здорової країни, мета яких – «спорт для всіх», цікавий і доступний для мільйонів українців.

Розпочався четвертий етап вакцинації від COVID-19: щеплюють людей віком 60+, ув’язнених та людей з хронічними хворобами

В Україні стартував четвертий етап вакцинації від COVID-19, на якому щеплять людей старше 60 років, а також людей віком 18-59, які мають супутні захворювання, ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.