Архів новин

25 июня 2021

В Україні відкрилося понад 130 центрів вакцинації проти COVID-19. У Луганській області – два

В Україні вже працює понад 130 центрів масової вакцинації проти COVID-19, в яких щеплюють людей, які записалися до листа очікування через «Дію» або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

У Луганській області таких центрів два – у Сєвєродонецьку (міський Палац культури, проспект Хіміків, 28; режим роботи з 10:00 до 13:00) та Старобільську (Дитяча юнацька спортивна школа, вул. Центральна, 86 а; режим роботи з 08:00 до 15:00).

Вакцинація відбуватиметься по вихідних і святкових днях.

Центри вакцинації відкрилися в усіх регіонах:

Сергій Гайдай: держава вкладає мільярди у ремонт доріг області, тому збереження цілісності автошляхів – наше спільне завдання

На цьому очільник Луганщини наголосив під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні, 25 червня.

Випускниця з Кремінщини отримала 200 балів за підсумками ЗНО з української мови і літератури

Це – випускниця Кремінського ліцею № 1 Кремінської міської ради Луганської області Анастасія Лисак.

Вона серед п’яти кращих учасників тестування з української мови і літератури та за результатами складання зовнішнього незалежного оцінювання з цього предмету отримала максимальний бал – 200.

Вітаємо Анастасію Лисак та її вчителя Юлію Скорик, яка в умовах пандемії, впровадження освітнього процесу з елементами дистанційного навчання, забезпечила високу якість підготовки учнів до ЗНО.

Лабораторно підтверджено 10 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Сєвєродонецьк – три, Біловодськ – одне, Марківка – одне, Попасна – два, Старобільськ – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 545 випадках.

Одужали – 25 334 (40 за останню добу), лікуються – 271 (75 – стаціонарно, 196 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 082 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 072.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 11 (при пороговому 60).

Президент: Мої конкуренти на виборах – погані дороги, війна та бідність

Президент України Володимир Зеленський не бачить жодного політика, який міг би скласти йому конкуренцію на майбутніх президентських виборах. Його головними «суперниками» залишаються бідність громадян, війна на Донбасі та погана інфраструктура. Про це Глава держави сказав у інтерв’ю програмі «VIP з Наталією Мосейчук» на телеканалі «1+1».

«У мене немає жодного конкурента. Мої конкуренти – це інфраструктура, війна, бідність людей. Це найголовніше. Це те, що мене буде доганяти, тому що я хочу це змінити», – зазначив він.

На Луганщині відбулися урочистості до 25-ї річниці Конституції України

Участь у заході взяв голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. Звертаючись до присутніх, він зазначив, що всі повинні пам’ятати про важливість Конституції.

Президент: «Велике будівництво» – реально крута програма, яка допомогла зберегти робочі місця під час пандемії

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що програма «Велике будівництво» допомагає модернізувати інфраструктуру в країні та створює додаткові робочі місця, що особливо важливо під час пандемії коронавірусу. Про це він сказав в ефірі програми «VIP з Наталією Мосейчук» на телеканалі «1+1».

На Луганщині діють сезонні обмеження руху великовагового транспорту

Нагадуємо, що з 1 червня 2021 року на дорогах Луганщини діють обмеження руху великовагового транспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш семи тонн при температурі повітря більше +28 С.

Обмеження введені у денну пору з метою збереження дорожнього покриття у період спекотної погоди.

Виняток робиться для вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

На наступному тижні в області відбудуться три онлайн-аукціони з приватизації державного майна

Загалом із 28 червня по 2 липня Фонд державного майна України планує провести 18 онлайн-аукціонів з приватизації державного майна.

З-поміж них три аукціони на Луганщині:

- ОНБ садибний житловий будинок,

за адресою: Луганська обл., Старобільський р-н, с. Тарабани, вул. Новобудівельна, 10,

стартова ціна – 36 742,00 гривень,

детально про об’єкт: https://cutt.ly/inQQ5yK;

- ОНБ садибний житловий будинок,

за адресою: Луганська обл., Старобільський р-н, с. Тарабани, вул. Новобудівельна, 11,

Піротехніки області вилучили 62 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 24 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 6,1 га території в Сєвєродонецькому та Старобільському районах.

Загалом виявлено та вилучено 62 вибухонебезпечних предмети. А саме: 26 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, 23 гранати, дві одиниці інших вибухонебезпечних предметів, а також 75 одиниць набоїв.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

30 червня 2021 року відбудеться онлайн-дискусія з лікарями «Головне про вакцинацію від COVID-19 в Луганській області»

Запрошуємо на онлайн-дискусію щодо особливостей проведення вакцинації від COVID-19 в Луганській області. Розмову вестимуть експерти та лікарі-практики щодо деталей вакцинації пріоритетних груп, рекомендацій отримання другої дози вакцин та особливостей роботи центрів масової вакцинації.

Дата: 30 червня 2021 року

Час: 11:00 – 11:45