Архів новин

29 июня 2021

СБУ повідомила про підозру бойовику «ЛНР», причетному до загибелі українських військових на Луганщині

Слідчі Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, повідомили про підозру бойовику терористичної організації «ЛНР». За даними слідства, він причетний до снайперського обстрілу позицій ЗСУ, в результаті яких один військовий загинув та ще один був поранений.

Контррозвідники СБУ встановили, що зловмисник з 2016 року входить до лав так званого «2-го армійського корпусу НМ ЛНР». Крім того, він причетний до обстрілу позицій ЗСУ в районі смт Новотошківське.

29 червня тестуванням з хімії розпочалася додаткова сесія ЗНО

Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме до 14 липня 2021 року. Участь в ній беруть особи, які через об'єктивні причини не змогли пройти тестування під час основної сесії. Результати ЗНО будуть оголошені до 23 липня 2021 року.

В області функціонував один пункт проведення додаткової сесії ЗНО у місті Сєвєродонецьк, який було оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами для створення безпечних умов з безумовним дотриманням протиепідемічних вимог.

Для водіїв запроваджено онлайн сервіс перевірки наявності номерних знаків

У сервісних центрах МВС презентовано онлайн-сервіс перевірки наявності номерних знаків.

Відтепер кожен охочий може увести комбінацію номерних знаків та перевірити, в якому сервісному центрі МВС вона заходиться.

Цей електронний сервіс розміщений в оновлених інформаційних боксах у приміщеннях сервісних центрів МВС.

Тепер громадяни, скориставшись онлайн сервісами, можуть перевіряти не тільки наявність номерного знаку, а ще й легітимність документів, зокрема:

- посвідчення водія;
- свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;
- свідоцтва ДОПНВ.

Мінфін: «Доступна іпотека 7%» – інформація станом на 29.06.2021

Станом на 29 червня поточного року уповноваженими банками з виконання Державної програми «Доступна іпотека 7%»

 підписано 495 кредитних договорів на загальну суму 421,3 млн грн, при чому як на первинному (22,13%), так і вторинному (відповідно – 77,87%) ринках.

Уповноваженими банками розглядаються 819 заявок на участь у програмі на загальну суму 705,5 млн грн, з яких 19,38% становить первинний ринок і 80,62% – вторинний.

Увага! Оголошення

2 липня 2021 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 11:30.

Бізнесом Луганщини сплачено майже 36 мільйонів екологічного податку

За січень-травень 2021 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 35,8 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 14,3 млн гривень, до державного бюджету – 21,5 млн гривень.

Слід зазначити, що на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

У межах ініціативи Олени Зеленської відбулося перше засідання Ради безбар’єрності

Дружина Президента України Олена Зеленська взяла участь у першому засіданні Ради безбар’єрності, яку створено для моніторингу та контролю стану виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. На засіданні під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля розглянуто пріоритетні ініціативи від міністерств у кожному з шести напрямків безбар’єрності, які увійдуть до Плану заходів на 2021-2022 роки на виконання Нацстратегії.  

Велике будівництво: на дорозі Р-66 відбудовують три мости

На дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ триває відбудова трьох мостів – шляхопроводу через залізницю на км 192+862, мосту на км 182+933, мосту через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське).

На вказаних об’єктах працюють мостобудівники ТОВ «УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ» (Київ). Орієнтовна дата закінчення робіт – липень.

Лабораторно підтверджений один новий випадок COVID-19 в області

Це захворювання зафіксовано в Сєвєродонецьку.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 560 випадках.

Одужали – 25 347, лікуються – 272 (71 – стаціонарно, 201 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 084 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 072.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 10,4 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померла 941 людина.

Пишаємося: жителів Луганщини відзначено державними нагородами до Дня Конституції України

Указ № 274/2021 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України» підписав Президент України Володимир Зеленський.

Так, медаллю «За працю і звитягу» нагороджено апаратника цеху акціонерного товариства «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» Ірину Бондаренко.

Глава держави підписав закон, який закріплює автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових норм

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» № 1534-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього червня 2021 року. 

Документ покликаний законодавчо закріпити можливість автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових параметрів.

Також закон розширює повноваження Укртрансбезпеки в частині здійснення габаритно-вагового контролю, зокрема надає їй право стягувати в судовому порядку плату за проїзд вантажівок, які порушують габаритно-вагові норми.